|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[C51A 1.3] wymiana sprzęgła |
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6986 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 05-03-2008, 23:17
|
|
|
Jak również nie sztuka ściągać skrzynię co tydzień..... każdy, kto to robił wlasnoręcznie wie, że im rzadziej to robisz, tym przyjemniej się to robi |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Łukasz23 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-03-2008, 23:20
|
|
|
Fakt!!!!!!!!!!!! Ale sam musisz przyznac że docisk tak się nie zużywa jak tarcza Już bym się zgodził że przy wymianie tarczy należy wymienic łożysko ale docisk?????????? |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
Pomógł: 187 razy Dołączył: 26 Lut 2008 Posty: 14126 Skąd: Krakow
|
Wysłany: 05-03-2008, 23:27
|
|
|
Czytam dyskusje i nie wierze... Jak to prawda to trzymam kciuki i gratuluje samozaparcia. Jak juz chcesz kaleczyc Miska to daj do nabicia nowe okladziny na tarcze 10-15zl plus gosc dobrze nitujacy. Jezeli nie wez tarcze "na wzor" i cos dopasuj. Mnie ktos zdrutowal sprzeglo tarcza najprawdopodobnie od poloneza. Ostrzegam jednak, ze to dzialania na krotka mete i mszcza sie straszliwie. I prosze: Wez mechanika postaw mu flaszke niech sprawdzi po tobie czy zlozyles wszystko do kupy, bo jak podczas jazdy zblokujesz skrzynie, wyleci ci polos lub cos w ten desen, to krzywdy narobisz nie tylko sobie. Powodzenia. |
|
|
|
 |
TRAWOR76
Mitsumaniak DESTRUKTOR

Auto: Lancer VIII, Colt CZ30
Pomógł: 12 razy Dołączył: 19 Wrz 2006 Posty: 381 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 06-03-2008, 04:19
|
|
|
...jak wspomniał Kolega spróbuje pomóc ,za mechaniora się nie uważam,ale sprzęgło u siebie wymieniałem , śmigało dwa lata dopóki nie zacząłem się bawić w mini wyścigi na 1/4 mili teraz trochę słabsze,ale jeszcze będzie hulać....nie widziałem jeszcze auta ,ale myślę że na weekend się zgadamy i bedziemy działać zobaczymy w jakim stanie co jest ,dociski mam używanych kilka w razie byłby słaby,tarcza to nowa i łożysko najlepiej też..rozrusznik też znajdziemy |
|
|
|
 |
gienek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 09:48
|
|
|
nie no tarcze to juz mam valeo:) |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 522 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21959 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 06-03-2008, 17:26
|
|
|
TRAWOR76 dacie radę w dwójkę. Stopień skomplikowania operacji przy tym silniku to 4 w skali do 10 |
|
|
|
 |
gienek [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2008, 19:01
|
|
|
oby sie udalo i nic poza tarcza nie bylo zuzyte mam takie skromne pragnienie
[ Dodano: 09-03-2008, 08:49 ]
mieliscie racje chłopaki rozrusznik kreci kołem zamachowym . zdecydowałem sie zam na wymiane sprzegła zrobiłem to wraz z kolega w 4.5 godziny mysle ze to i tak dobry czas na kogos kto nigdy tego nie robił było kila problemów tekich jak kiedy odkręcałem sruby docisku to wszyskie 6 sie ujeb..y i trzeba było rozwiercac ale wkoncu wszystko sie udalo fura jezdzi sprzegiełko nie slizga sie:) dzieki za podpowiedzi co i jak |
|
|
|
 |
misiu-bisi [Usunięty]
|
Wysłany: 25-03-2008, 17:37
|
|
|
gratulacje, mi zajęło też cuś koło tego, robiłem 2 dni po ok 2.5 h pierwszy raz |
|
|
|
 |
|
|