Szarpanie przy dodawaniu gazu |
Autor |
Wiadomość |
Maciek
Mitsumaniak MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 10 razy Dołączył: 23 Paź 2005 Posty: 3205 Skąd: Szczecin
|
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 19-02-2006, 11:31
|
|
|
Maciek, juz serwisu(autoryzowanego mitsu w szczecinie nie ma ho ho ho i jeszcze troche .
ostatni zamkneli siakies 3 latka temu (byl niedaleko bezrzecza) ? bo gosc robil przekrety, pozniej ten sam gosciu otworzyl serwis (nieautoryzowany mitsu i reno ,w szyldzie nawet nie mial znaczku 3 diamentow tylko puste obrysowki) na ulicy szerokiej (widze z okna bezrzecze i ul szeroka) , serwis ten podzialal moze z potorej roczku i teraz hangary sa znow do wynajecia, tak wiec albo sie przeprowadzil albo splajtował.
ale szczerze nie polecam .
autoars tez sie ostatnio stoczyl ;/ znajomy robil auto (dokladnie takie jak Ty masz tylko ze htb) wymienial chlodnice, i inne duperele, licznik . przy odbiorze zamiast 207 tys km bylo 187 (i jeszcze gosc z zadowoleniem powiezdial : NO MA PAN TERAZ TYLKO 187 tys km ;/) i do tego obroty zaczely falowac (czego nie bylo wczesniej) i podswietlenie zegara nie bylo kompletne.
mechanior powiedzial zeby podjechac innym razem to oni to naprawia itp.
przysiegal jeszcze ze to nie ich sprawka ze auto dziwnie chodzi, i obroty faluja ...
tak wiec pozostaje nam w miare mozliwosci robic samemu ... |
|
|
|
 |
Maciek

|
Wysłany: 19-02-2006, 22:10
|
|
|
Rafi wszystko fajnie ale za skrzynie to sie nie odważe zabrac bo musiałbym zająć 1 ha gruntu aby porozkładać części przy rozkręcaniu. Nie mam o tym zielonego pojęcia Myślałem żeby pojechać do mechanika klubowego MKP ale to dość daleko. Strasznie mi sie żyje z myśla ze cos jest nie tak Miśkowi ale ta kasa jest nie do przeskoczenia w moim przypadku. Wpakowałem 420 złociszy w wymiane tarcz i klocków ( skończyły mi sie z prawej str klocki i musiałem wymienić obie) oraz oleum i filtra w silniku. Jade na 10w40 Mobila tak było od poczatku jak Go mam. |
_________________ Gal '00 EA5A 6A13 Avance ---ZBIR---MÓJ
Colt '98 CJ1A --------CoJOt--------SOLD
Gal '91 E32A EXE ---GALANCIOR--- SOLD
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========
 |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 20-02-2006, 08:55
|
|
|
Maciek napisał/a: | Myślałem żeby pojechać do mechanika klubowego MKP ale to dość daleko |
Wiesz..... kurierzy jazdza po tym kraju. Dzis wysylasz skrzynie, jutro kurier puka do bramy mechanika z Twoja skrzyna, biorac za to ok. 50 zl......, potem w strone szczecina tez kurierzy kursuja . Operacja kosztuje ok. 100 zl i 2 dni czekania, ale nie angazuje Ciebie w wycieczke 500 km w jedna strone , a wyjac i wlozyc skrzynie mozna w przewie niedzy zupa a drugim daniem..... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Artii
moderator mitsumaniak

Auto: LancerCS0 2003 LancerC62 1990
Pomógł: 17 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 892 Skąd: Zawiercie/Zabrze
|
Wysłany: 20-02-2006, 10:46
|
|
|
Bartek napisał/a: | wyjac i wlozyc skrzynie mozna w przewie niedzy zupa a drugim daniem..... |
Ja Ciebie Bartek podziwiam |
|
 |
Maciek

|
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 20-02-2006, 13:34
|
|
|
12 godzinna przerwa miedzy pierwszym daniem a drugim spokojnie zdazysz
Bartek to by Ci podczas 10 minutowej przerwie w pracy wyciagnal ta skrzynie |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 20-02-2006, 14:08
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | Bartek to by Ci podczas 10 minutowej przerwie w pracy wyciagnal ta skrzynie |
No bez przesady.... ale w niedziele miedzy zupka o 12 a drugim o 14 spokojnie ..... jeszcze jakbym mial podnosnik wiezowy......mmmm byloby szybciej |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-02-2006, 14:16
|
|
|
ROMEL twierdzi że wyciąga skrzynię w 45 minut ale on ma wszystko na nakrętki "motylkowe" |
Just think...
. |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 20-02-2006, 15:38
|
|
|
Wyciągnąłem skrzynię, podczas wymiany zimmeringu wału za kołem zamachowym w ciągu 1,5 godziny. Tydzień wcześniej zmienialiśmy z kolegą sprzęgło w jego Fordzie Escorcie, tam dopiero było roboty. W Lancerze jest dużo miejsca, śruby po 13 latach nie są zapieczone, ani zardzewiałe, wszystko jest zamontowane logicznie w sposób ułatwiający montaż i demontaż. Nadmienię, że zdejmowałem skrzynię w Lancerze 1 raz w życiu i nie miałem żadnych problemów. Przy montażu sprzęgła zróbcie sobie wałek ustalający sprzęgło w stosunku do osi docisku, nie będzie wtedy problemu z włożeniem skrzyni z powrotem. |
_________________ Mitsumaniaku !!! Tutaj Download (u góry strony). |
|
|
|
 |
Maciek

|
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 20-02-2006, 22:14
|
|
|
A potwierdzę Hubcia wypowiedź - i jak ktoś chce mogę to zaprezentowac i to w tym tygodniu - zapraszam - bo wymieniam sprzegło w Mamy byłym Colcie....
nie mam podnośnika - mam za to duuuuzy kanał
Powiem tylko że wszystko zalezy od narzędzi, kolejności prac, i organizacji samego siebie...
Wałka ustalającego nie potrzeba... robie to recznie bez przyzadu na 100 razy 99 trafień - ale zaglądną w dziurke trzeba i to kilkakrotnie
Tak żeby przypieczentowac - to powiem wam, że w Misku evo (serwis ceresanit) chłopaki wymianiają skrzynie w 18min.....
Na ostatnim rajdzie (magurski)(byłem swiadkeim naocznym) wymieniali dyfer przedni - zajeło im to 12 min.... heh to sie nazywa organizacja i zrozumienie pomiedzy kolesiami....
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
kochajj
Mitsumaniak

Auto: NISSAN
Pomógł: 20 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 2024 Skąd: z daleka
|
Wysłany: 20-02-2006, 22:26
|
|
|
wyciagnąć skrzynie to nie problem... gorzej z wsadzeniem ... |
|
|
|
 |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 20-02-2006, 22:37
|
|
|
Tomuś ja zadzwonie do Ciebie kiedy dokładnie będe skrzynke zżucał - przyjedź a zobaczysz że szybciej sie zakłada niż ściąga....
Jeden podstawowy warunek śrubki śrubeczki muszą byc rozłożone w odpowiedzni sposób a nie wszystkie w jednym pudełku... a do tego klucze pod ręką... oczywiście to jest zabawa z samym sobą - nie raz tak mam w warsztacie jak jestem którąś godzine sam...jakoś tak...
W normalnym tępie i trybie tak sie nie pracuje... to niestety kosztuje wysiłku i skupienia...
Acha w miedzy czasi eto jeszcze z dwie fajki wypale
Pozdrawiam |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
josie
Mitsumaniak majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Pomógł: 167 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 2517 Skąd: Gdynia
|
Wysłany: 20-02-2006, 23:26
|
|
|
Ja za 3cim razem jak skrzynię wyjmowałem to zajęło mi to 1h taki byłem nabuzowany (śrubek nie pogubiłem).
Za to za pierwszym razem dziubdziałem się chyba ponad 3h |
|
|
|
 |
|