Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Hubeeert
04-05-2008, 01:30
[MSS ALL] [SILNIK] Kontrolka silnika
Autor Wiadomość
daniel_58
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 14:47   [MSS ALL] [SILNIK] Kontrolka silnika

Od miesięcy mam Space Stara 1,6 2002r. Po jakimś czasie zaczęła sie czasami zapalać kontrolka silnika. Teraz kontrolka pali sie już przez cały czas. Poza tym auto działa idealnie. Żadnych nawet najmniejszych problemów :)
Miał już ktoś podobny problem???
Ostatnio zmieniony przez cns80 18-02-2009, 15:17, w całości zmieniany 2 razy  

arek 69
[Usunięty]

Wysłany: 09-04-2008, 14:52   

prosta sprawa- podepnij go to kompa i ci wyskoczy co i jak? bo tak zgadywać to .....

przem20
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 08:28   

1. Masz instalację gazową?

madcod
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 13:05   

Komp trzeba podpiąć i to czym masz gaz tez ma znaczenie. Nie daj sie nabrać na reset kontrolki tylko bądź dociekliwy :-) .

tomko71
[Usunięty]

Wysłany: 10-04-2008, 20:42   Re: Kontrolka silnika

daniel_58 napisał/a:
Od miesięcy mam Space Stara 1,6 2002r. Po jakimś czasie zaczęła sie czasami zapalać kontrolka silnika. Teraz kontrolka pali sie już przez cały czas. Poza tym auto działa idealnie. Żadnych nawet najmniejszych problemów :)
Miał już ktoś podobny problem???

Ja miałem niedawno podobny problem i wyglądało to tak samo, a że rocznik auta ten sam co mojego to obstawiałbym z dużym prawdopodobieństwem sondę lambda... Objawów nie widać, ale po dłuższym czasie takiego użytkowania można uszkodzić katalizator. Żeby się upewnić to albo podpiąć do komputera, albo zmierzyć spaliny (mało dokładne) albo sprawdzić samą sondę woltomierzem.

burz.pl
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2008, 08:56   

Podepnę się...
Od jakiegoś czasu zaczęła mi błyskać kontrolka, silnik chodzi OK.
Lampka błyska na dużych wybojach, albo się zapala, jak samochód jest mocno przechylony, np. stoi na krawęzniku.
Do ASO mam daleko i komputer to ostateczność.
Jakie rady?

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2008, 10:31   

Obejrzyj dokładnie wszystkie wiązki i wtyczki może coś jest luźne i się masuje do nadwozia przy przechyłach. Sprawdź też szczelność układu dolotowego i wydechowego oraz połączenia elektryczne układu zasilania paliwem.
Może coś Ci się rzuci w oczy.

zako7 
Mitsumaniak
00349/KMM

Auto: Eclipse Cross
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 11-04-2008, 14:34   

burz.pl napisał/a:
Podepnę się...
Od jakiegoś czasu zaczęła mi błyskać kontrolka, silnik chodzi OK.
Lampka błyska na dużych wybojach, albo się zapala, jak samochód jest mocno przechylony, np. stoi na krawęzniku.
Do ASO mam daleko i komputer to ostateczność.
Jakie rady?

Sprawdź ilość płynu spryskiwaczy, to chyba świeci rezerwa płynu :lol:

burz.pl
[Usunięty]

Wysłany: 11-04-2008, 18:29   

Tez tak początkowo myślałem, że to spryskiwacz. Ale nie błyska kontrolka z "fontanną", tylko z "silnikiem". W poniedziałek jestem umówiony w warsztacie, mają dokładnie zobaczyć spód, przy układzie wydechowym, czy nie ma dziury lub czegos z sondą.

daniel_58
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2008, 17:43   

Byłem w ASO. Stwierdzili, że to katalizator. Trochę droga impreza, ale na szczęście znalazłem używany w dobrej cenie. Wymienię i mam nadzieje, że wszystko będzie w najlepszym porządku :)

Odpowiedz do tematu