Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamek klapy tylnej
Autor Wiadomość
Grzesiek13
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2008, 20:41   Zamek klapy tylnej

Witam

mam problem z zamkiem klapy tylnej... auto to cari 1.8 z 96r HB
Już wcześniej coś się działo .. a to cięzko było otworzyć albo zamknąć.... ale teraz już jest padaczka... już troszke sie temu przyglądałem tylko nie wiem czy ta część jest wymienialna... mianowicie jak podniesie sie klape to w klapie jest taki zameczek.. i on nie zawsze trzyma.. tzn jak się zamknie to nie powinno się jej otworzyć bez wciskania guziczka .. a ona opadnie i nie zatrzaśnie się... ta cześc jest chyba zanitowana i pewnie trzeba będzie wymienić razem z zamkiem.. a to zaraz pewnie wszystkie zamki i stacyjke..

chyba ze ktoś już przy tymsię bawił i wie jak to można rozwjązać..

pozdrawiam i czekam na odpowiedź....

P.S.

szukałem.. nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi :-)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 20-04-2008, 21:47   

sprobuj podregulowac zamek, u mnie tez tak jest ze raz sie zamknie za pierwszym a raz trzeba jeszcze raz walnac
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Grzesiek13
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2008, 22:06   

a gdzie się go reguluje?? wcześniej regulowałem tym zaczepem w dolnej częsci .... ale to nic nie daje...

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 20-04-2008, 22:28   

no to wlasnie mialem na mysli, sprobuj sie do niego dobrac moze jakas sprezyna strzelila, sam zamek mozna wymienic nie musisz sie martwic tym ze bebenki od zamkow tez bedzie trzeba zmienic
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Grzesiek13
[Usunięty]

Wysłany: 20-04-2008, 22:39   

to dobrze... bo już myślałem że przez głupi zamek w klapie będę musiał wymieniać wszystkie zamki... może jutro znajdę chwile żeby tam pomajstrować.. pozdro

Tomashi 
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-04-2008, 08:10   

Podepnę się do wątku z pytaniem: jak jest różnica w "pozycji zamknięcia" zamka tylne klapy?
Chodzi o to, że jeśli wejście zamka jest w pozycji pionowej, to bagażnik jest zamknięty, ale ciekawostka: w pozycji poziomej też :rolleyes:
Jest jakaś różnica czy jak, bo nie kumam...

przemas
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 20:59   

Ja też się podczepię do tematu.
W moim (CARISMA 5 DRZWI) czy to pozycja zamknięta czy otwarta, jak się naciśnie wkładkę to zamek się otwiera.
Muszę stawiać auto na parkingu strzeżonym :evil:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 27-04-2008, 21:48   

najpierw rozebrac i popatrzec bo moze silownik dziala, a tylko drut zamykajacy spadl.
jesli nie, to prawdopodobnie padl silownik centralnego zamka - kupic uniwersalny za 10-15zl i wymienic :)
Lexus IS220D
Calish4nia

przemas
[Usunięty]

Wysłany: 29-04-2008, 17:34   

Hejka
już raz byłem z tym u mechanika i złożył wszystko,ale powiedział że długo nie wytrzyma bo jest połamany plastik i trzeba będzie wymienić na nowy, nie wiem czy uniwersalny przypasuje?? :?:

swistak81
[Usunięty]

Wysłany: 23-02-2009, 07:35   

A i ja się podepnę.

Czy w carismie po lifcie (a i przed pewnie tak samo jest) da się otworzyć bagażnik jakąś wajchą? Jak w colcie - tam była jedna do wlewu paliwa i jedna do bagażnika. W cari nie mogę nigdzie znaleźć...
Acha - czy instrukcja obsługi jaka jest w dziale download podchodzi też do nowej cari?

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 23-02-2009, 09:40   

nie mozna, a drugie pytanie to raczej nie ten dzial
Lexus IS220D
Calish4nia

wichura1 
moderator mitsumaniak
download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-02-2009, 13:18   

Instrukcję do Carismy po lifcie przygotowuje jeden z forumowiczów, poprzedniej nie zatwierdziłem, bo była niskiej jakości, a miała 400MB.

Odpowiedz do tematu