Zamek klapy tylnej |
Autor |
Wiadomość |
Grzesiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2008, 20:41 Zamek klapy tylnej
|
|
|
Witam
mam problem z zamkiem klapy tylnej... auto to cari 1.8 z 96r HB
Już wcześniej coś się działo .. a to cięzko było otworzyć albo zamknąć.... ale teraz już jest padaczka... już troszke sie temu przyglądałem tylko nie wiem czy ta część jest wymienialna... mianowicie jak podniesie sie klape to w klapie jest taki zameczek.. i on nie zawsze trzyma.. tzn jak się zamknie to nie powinno się jej otworzyć bez wciskania guziczka .. a ona opadnie i nie zatrzaśnie się... ta cześc jest chyba zanitowana i pewnie trzeba będzie wymienić razem z zamkiem.. a to zaraz pewnie wszystkie zamki i stacyjke..
chyba ze ktoś już przy tymsię bawił i wie jak to można rozwjązać..
pozdrawiam i czekam na odpowiedź....
P.S.
szukałem.. nie znalazłem satysfakcjonującej mnie odpowiedzi |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 20-04-2008, 21:47
|
|
|
sprobuj podregulowac zamek, u mnie tez tak jest ze raz sie zamknie za pierwszym a raz trzeba jeszcze raz walnac |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Grzesiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2008, 22:06
|
|
|
a gdzie się go reguluje?? wcześniej regulowałem tym zaczepem w dolnej częsci .... ale to nic nie daje... |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 20-04-2008, 22:28
|
|
|
no to wlasnie mialem na mysli, sprobuj sie do niego dobrac moze jakas sprezyna strzelila, sam zamek mozna wymienic nie musisz sie martwic tym ze bebenki od zamkow tez bedzie trzeba zmienic |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Grzesiek13 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2008, 22:39
|
|
|
to dobrze... bo już myślałem że przez głupi zamek w klapie będę musiał wymieniać wszystkie zamki... może jutro znajdę chwile żeby tam pomajstrować.. pozdro |
|
|
|
 |
Tomashi
Forumowicz

Auto: Cari DI-D 102 KM '01 r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 12 Sty 2008 Posty: 391 Skąd: R.Śl.
|
Wysłany: 21-04-2008, 08:10
|
|
|
Podepnę się do wątku z pytaniem: jak jest różnica w "pozycji zamknięcia" zamka tylne klapy?
Chodzi o to, że jeśli wejście zamka jest w pozycji pionowej, to bagażnik jest zamknięty, ale ciekawostka: w pozycji poziomej też
Jest jakaś różnica czy jak, bo nie kumam... |
_________________ *** porzuciłem Niemca dla euro-Japończyka ***
...i wróciłem znów do Niemca |
|
|
|
 |
przemas [Usunięty]
|
Wysłany: 27-04-2008, 20:59
|
|
|
Ja też się podczepię do tematu.
W moim (CARISMA 5 DRZWI) czy to pozycja zamknięta czy otwarta, jak się naciśnie wkładkę to zamek się otwiera.
Muszę stawiać auto na parkingu strzeżonym |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 27-04-2008, 21:48
|
|
|
najpierw rozebrac i popatrzec bo moze silownik dziala, a tylko drut zamykajacy spadl.
jesli nie, to prawdopodobnie padl silownik centralnego zamka - kupic uniwersalny za 10-15zl i wymienic |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
przemas [Usunięty]
|
Wysłany: 29-04-2008, 17:34
|
|
|
Hejka
już raz byłem z tym u mechanika i złożył wszystko,ale powiedział że długo nie wytrzyma bo jest połamany plastik i trzeba będzie wymienić na nowy, nie wiem czy uniwersalny przypasuje?? |
|
|
|
 |
swistak81 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2009, 07:35
|
|
|
A i ja się podepnę.
Czy w carismie po lifcie (a i przed pewnie tak samo jest) da się otworzyć bagażnik jakąś wajchą? Jak w colcie - tam była jedna do wlewu paliwa i jedna do bagażnika. W cari nie mogę nigdzie znaleźć...
Acha - czy instrukcja obsługi jaka jest w dziale download podchodzi też do nowej cari? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

|
Wysłany: 23-02-2009, 09:40
|
|
|
nie mozna, a drugie pytanie to raczej nie ten dzial |
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
|