Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
2 przegląd
Autor Wiadomość
Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2008, 09:18   2 przegląd

Siema Panowie

Zrobiłem drugi przegląd i poprosiłem o regulację zaworów, ale mam nieodparte wrażenie że wcale jej nie było chociaż w ASO powiedzieli mi że regulacja jest zrobiona.

Powiedzcie mi jak to jest z regulacją zaworów w elce, co powinno być na fakturze z części żebym wiedział że ją robili.

Po przyjeździe do domu chciałem przeczyścić klime i po otwarciu maski stwierdziłem, że silnik, jego pokrywa i wszystko wokoło jest brudne z nalotem kurzu, a przecież gdyby zrobili regulacje to przynajmniej pokrywa powinna być bezkurzowa.

I drugie pytanie - jak myślicie, czy przeczyszczenie klimy przez wloty od środka wystarczy, czy może trzeba wyczyścić wloty pod maską ?
Robił to już ktoś ?

pozdrawiam

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-04-2008, 14:05   

przynajmniej uszczelka pod pokrywę zaworów (około 200PLN+ jeszcze jakieś inne uszczelki, chyba od kolektora dolotowego), poza tym taka robota to około 4 RG, tak mi powiedzieli w ASO (cena porzyblizona- bo dopiero bedę robił pierwszy raz po 80kkm to około 1000PLN z częściami). Jak zrobie to napisze dokładnie co było wymienione

pozdro

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Wysłany: 19-04-2008, 15:23   

wlasnie wrocilem z ASO gdyz zostawilem auto na tydz. do przegladu...regulacja luzow wg ASO nie zawsze wiaze sie z wymiana uszczelek podobno zalezy to od stanu ich zuzycia...ja poprosilem koniecznie o nowe...cena tak jak pisal Kibloo lub troszke mniej...

pzdr

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 19-04-2008, 15:53   

Mnie skasowali na 1700 pln - standardowy przegląd + wymiana klocków i płynu hamulcowego
Czy to nie jest drogo ?

Co do regulacji zaworów, to wydaje mi się że jednak ich nie regulowali.
Gdyby ktoś grzebał od góry przy silniku to wydaje mi się że przetarłby szmatką cokolwiek, a samochód wyglądał pod maska jak nietknięty

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 19-04-2008, 21:06   Re: 2 przegląd

Herkules13 napisał/a:
Siema Panowie
I drugie pytanie - jak myślicie, czy przeczyszczenie klimy przez wloty od środka wystarczy, czy może trzeba wyczyścić wloty pod maską ?

sa dwa rodzaje srodkow do klimy : odswiezajace i te drozsze, lepsze do odgrzybiania itp. Nie wystarczy nimi obrobic samych wlotow od wewnatrz, musisz pamietac o objechaniu parownika. W L200 jeszcze tego nie robilem, nie bylo potrzeby. Jak tylko sie za to zabiore, napisze wiecej szczegolow. pzdr

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 19-04-2008, 22:08   

HugoOrmo napisał/a:
egulacja luzow wg ASO nie zawsze wiaze sie z wymiana uszczelek podobno zalezy to od stanu ich zuzycia...

A to dobre:) Ciekawy jestem jak oceniają stopień ich zużycia :mrgreen:

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Wysłany: 27-04-2008, 11:17   

Witam,
Auto odebrane wczoraj z przegladu (42 kkm)...poza std rzeczami bylo zrobione:
1. gwarancyjna wymiana obejm na piorach resorow oraz ich ustawienie (teraz podobno nie maja prawa piszczec) - sprawdzilem i mocowanie rzeczywiscie jest inne)
2. regulacja luzow zaworow - no ale oczywiscie bez wymiany uszczelek co poddaje w watpliwosc calosc operacji - choc widac slady rak wiec cos tam robili
3. ABSOLUTNY HIT!!!! - zalozenie filtru przeciwpylkowego do ukladu klimatyzacji/wentylacji - zasmialem sie prosto w oczy gosciowi z ASO ale z czerwonymi uszami przekonywal mnie, ze w L200 jest std miejsce na filtr i mozna go zalozyc i wlasnie to zrobili... :?: :?: :?: :!: :!: :!: :geek:
4. Dodatkowo pozbawili mnie wiekszosci piszczen, skrzypien i innych akustycznych wynalazkow co powoduje, ze jadac 120 przeszkadza mi dmuchawa na 2-3 biegu :mrgreen:

pzdr

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 27-04-2008, 11:37   

No to gdzie ten filtr sie wklada :x :?:
nie pekaj, za kilka kkm cos sie poluzuje i znow bedziesz happy :mrgreen:

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 27-04-2008, 12:01   

namotore napisał/a:
No to gdzie ten filtr sie wklada

Dokładnie - gdzie się go wkłada ?
Chętnie sobie wymienie :D

NAM - niewiesz gdzie jest główny dolot na nawiewy ?
Chce przeczyścić klime i niemoge ich znaleźć.

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 27-04-2008, 17:43   

gadałem z HugoOrmo, wstawi na forum numer części dla filtra przeciwpyłkowego, ale cierpliwości...

pozdro

HugoOrmo 
Forumowicz
Was? Kielbasa i Kwas

Wysłany: 28-04-2008, 14:49   

czesc niedowiarki :wink:
numer czesci jezeli chodzi o filtr to: MMZ690361, ja nie zagladalem i nie rozbieralem deski rozdzielczej i nie potwierdze ze filtr tam siedzi...

facio w serwisie zaklinal sie, ze filtr jest dostepny i oni w swoim ASO montuja go przy nowych autach sami lub przy pierwszym przegladzie...

doskonale wiem, ze orginalnie go nie ma i tyle...pzdr

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 28-04-2008, 14:50   

Herkules13-> nie grzebalem glebiej (dalej nie wiem co z tym filtrem kabinowym/przeciwpylkowym :shock: ) ale z tego co widze powietrze do kabiny idzie od kratek przed przednia szyba przez nagrzewnice z silnika, chlodnice klimy do wnetrza, ale zeby dokladnie odpowiedziec, trzebaby zajrzec zeby pozniej nie zdziwic sie pozycja na fakturze za przeglad :mrgreen:

Herkules13
[Usunięty]

Wysłany: 28-04-2008, 19:36   

W mordke jeża... w moim ASO stwierdzili że filtra nie było, nie ma i nie będzie.
W takim razie zna ktoś ASO w okolicy Warszawy gdzie taki filtr mi założą.

NAM - daje sobie z tym spokój. Kupiłem taki dziwny specyfik do czyszczenia klimy w puszcze. Włączasz nawiwy na obieg wew. na maxa i odbezpieczasz puche. Z niej zaczyna wylatywać specyfik do czyszczenia nawiewów i zamykasz drzwi. :mrgreen:
Ide czyścić, zobacze jak to działa.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 28-04-2008, 21:43   

tylko zeby Ci nie przyszlo do glowy zeby tam w srodku siedziec :mrgreen: a nie lepiej kupic wunder-bauma? :idea: :badgrin:

Kibloo 
mod L200
pomorski łącznik

Wysłany: 28-04-2008, 22:07   

dzisiaj odebrałem misia z warsztatu i też zapytałem o filtr... jak najbardziej jest możliwość i nawet taki juz tez montowali... ja sobie montuję prawdopodobnie przy nastepnym przeglądzie.

pozdro

Odpowiedz do tematu