Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
10-04-2006, 13:29
Nie wchodzi wsteczny bieg
Autor Wiadomość
Melon112
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2006, 11:58   Nie wchodzi wsteczny bieg

Od pewnego czasu w mojej Carismie 96 nie wchodzi wsteczny bieg.Tzn gdy chce dac wsteczny wchodzi jedynka,po paru próbach oczywiscie wsteczny wejdzie.Czytałem na forum o tych nieszczesnych tulejkach skrzyni biegów i mam pytanie czy własnie one mogą byc przyczyną?Z pozostałych biegów piątka czasem ciezko wchodzi. :?

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-03-2006, 12:08   

być może, bo jak cięgiełkiem podciągasz wstwczny, to cała dźwgnia wpada nieco głebiej i bardziej w lewo niż przy samej jedynce...po wymianie tulejek problem powinien ustapić.

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2006, 12:29   

ja pojde dalej niz chooper :-) i stwierdze ze to sa wlasnie tulejki (nieszczesne)

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2006, 12:30   

Tak to jest wina tulejek szybko sie wycieraja mozna je kupic w serwisie volvo albo zrob tak jak ja wyciagnij jedna i idz do tokaza niech wytoczy Tobie z twardszego materialu

Melon112
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2006, 12:49   

Dzięki za odpowiedzi,juz utwierdziłem sie w przekonaniu że to tulejki,teraz tylko do ASO na wymiane sie umówie :D

AKa
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2006, 19:27   

Też tak miałem.
Były to tulejki.

romek2 
Mitsumaniak

Auto: carisma 1.9td
Wysłany: 25-09-2006, 20:18   

W ASO w Boguchwale wymiana kosztuje tyle samo co tulejki,a roboty masz na 5min.Kase wydaj lepiejna..... :D

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 25-09-2006, 20:27   

Apropos ASO w Boguchwale - jak się spisują mechanicy tamtejsi? Poziom wiedzy i napraw OK czy lepiej ich sobie odpuścić?

dariuszzb
[Usunięty]

Wysłany: 25-09-2006, 20:28   

Jest to bardzo ciekawe co koledzy piszą, ale im dłużej przeglądam forum i czytam na temat tych tylejek to coraz bardziej sie zastanewiam z czego są zrobione. Z postów na forum wynika że są metalowe natomiast w ASO usłyszałem że są plastikowe oraz że są sprzedawane w kpl. (tulejki, sworzeń, i oring). Co wy na to :?: :?:

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 25-09-2006, 21:00   

tulejki sa plastikowe i metalowe i sie zastanawiam czy pisze to juz po raz 10 czy 15 :|
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Odpowiedz do tematu