Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9DI-D] Zle pracuje turbina
Autor Wiadomość
marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2008, 17:58   [Cari 1.9DI-D] Zle pracuje turbina

Mam Cari 1,9 DID 75 kw Kupilem ja w marcu i caly czas mi sie wydawalo,ze nie ma takiego kopa jak powinna miec. Poprostu nie czuc tego momentu kiedy wlacza sie turbina i auto nie przyspiesza... Przyspieszenie niby tam jakies ma ale jest ono praktycznie jednostajne... no moze w ktoryms momencie jest minimalnie wieksze przez chwile. Turbina chodzi ale moim zdaniem za slabo bo po odlaczeniu przewodu cisnieniowego od niej aby wylaczyc w ogole nie bylo jazdy... muł gorszy od poloneza (nie obrazajac nikogo) i palila sie kontrolka engine. Wydaje mi sie,ze ta przepustnica przy turbinie czy nie wiem jak to sie inaczej nazywa nie otwiera sie. Wszystkie przewody cisnieniowe sa cale... Nie wiem co to moze byc...
Podpowiedzcie cos...
Pozdrawiam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-05-2008, 18:02   

a jaki masz przebieg auta :?: ...moze poprostu Turbo Ci sie konczy :?:
Pozdroo

marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2008, 18:52   

115.000 Tak myslisz,ze moze sie konczyc? Moze cos jest nie tak z tymi lopatkami...

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-05-2008, 19:04   

marcinmarcin napisał/a:
ze moze sie konczyc

Turbo jest bardzo nieprzewidywane....moze sie skonczyc po 40 000 ale rowniez np. po 200 000km ...wiele zalezy od tego jak byla uzytkowana, czy ktos o nia dbal itp...
Jaki masz kolor spalin po odpaleniu :?: ...jak wygladaja przewody dochodzace do turbo...sa zaolejone :?:
Pozdroo

marcinmarcin
[Usunięty]

Wysłany: 25-05-2008, 22:26   

Przy odpalaniu nie puszcza zadneo dymka... jest wszystko OK. Zdejmowalem rure ktora idzie od intercoolera do kolektora ssacego i tam w niej bylo troche oleju,a w kolektorze bylo od groma sadzy ale podobno jest to czesto spotykane. Znajomy jechal ze mna i mowil,ze dla niego to ona chodzi normalnie ale mi sie wydaje,ze powinna sie lepiej zbierac... w ogole nie czuc tego najwyzszego momentu obrotowego no moze troche na drugim biegu. Moze mam zapchany katalizator i nie ma dobrego odplywy spalin?

Pozdrawiam

Odpowiedz do tematu