Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Bagażnik dachowy do L-ki
Autor Wiadomość
zbyniek 
Nowy Forumowicz

Auto: L200
Wysłany: 29-05-2008, 18:15   Bagażnik dachowy do L-ki

Jestem na etapie zakupu bagażnika bazowego do L-ki. U dilera Thule oglądałem takowe "cudeńko". U dilerów "mitsu" dostępne są dwie wersje: stalowa i aluminiowa (ta ostatnia mnie interesuje), obie również z Thule. Na zdjęciu wygląda to jednak nieco inaczej niż to co widziałem, a zdjęcie to jedyna wiedza jaką dysponuje diler "mitsu".

Może ktoś przerabiał ten temat. Czy Thule robi jedną wersję, tylko różnie wykończoną ?
Najważniejsze jaki może być rozstaw belek, w jakim zakresie można go zmieniać ?

Krzywizna dachu jest duża, może to być ograniczone. Ze zdjęcia wynika, że jest to poniżej 70 cm, ja potrzebuję minimum 80.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-05-2008, 06:52   

ja mam thule alu, ale z tego co wiem jest jeszcze wersja stalowa czarna. Moje belki maja dlugosc 130 cm (obie takie same) i sa w odleglosci ok.82 cm od siebie. Pozdrawiam :)

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 30-05-2008, 11:14   

Mam nadzieje, ze to troche wyjasni. Na forum juz byl gdzies temat poruszany. Jak znajde zapodam link.
Generalnie jesli masz relingi dachowe sprawa jest naprawde prosta. Thule ma 2 rodzeje elementow montazowych: czarne, o przekroju prostokatnym - tansze i mniej eleganckie oraz srebrne aluminiowe o przekroju owalnym duzo fajniejsze i estetyczniejsze. Ja w Pininie mialem zestaw alu i bylem zadowolony. Nie zacinalo sie nic. Montaz bez narzedzi, latwy dostep i udany system aranzacji bagaznika; klatka, snowboard, rowery, box.

zbyniek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-05-2008, 14:33   

namotore napisał/a:
ja mam thule alu

Rozumiem, że jest to bagażnik kupiony u dilera mitsu ?

Gene napisał/a:
Generalnie jesli masz relingi dachowe sprawa jest naprawde prosta

Montaż ma być do dachu samochodu, nie do hardtopa. Do tej pory uważałem, że relingi na hardtopie to tylko ozdobnik ( ze względu na ich wytrzymałośc), widzę, że jednak nie. Aczkolwiek przy wersji 4-drzwiowj są tak krótkie, że chyba jednak ozdobnik.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 30-05-2008, 15:14   

zbyniek napisał/a:

Nie w Norauto
zbyniek napisał/a:
Aczkolwiek przy wersji 4-drzwiowj są tak krótkie, że chyba jednak ozdobnik.

Nowe L200 chyba nie ma relingow fabrycznie. Jesli chcesz bagaznik na szoferke musisz kupic inne mocowania (stopy) przeznaczone do aut bez relingow.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 30-05-2008, 16:26   

zbyniek napisał/a:
namotore napisał/a:
ja mam thule alu

bagaznik kupilem w prywatnym sklepie, dobrali tylko zaczepy do l200 a belki uniwersalne o przekroju eliptycznym nieco :lol: i dlugosci 130 cm. wozilem juz ok 70-80kg na nim i sie trzyma, problem jest tylko z aerodynamika- jest glosniej (moze tez dlatego leci max 185 wg GPS :mrgreen: ) i wiekszy nieco apetyt zauwazylem, poza tym ok. co chcesz na nim wozic? wrzuce foty niedlugo...

[ Dodano: 30-05-2008, 17:08 ]

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Wysłany: 30-05-2008, 17:28   

dokladnie Namotore sie spisal :thumbright:

zbyniek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-05-2008, 18:57   

Oglądam prospekt "L200 akcesoria", porównuję z fotką i moim zdaniem jest to dokładnie to samo.

namotore napisał/a:
co chcesz na nim wozic?

Potrzebuję go pod box. Mam dwa, różnej wielkości stąd moje pytanie o max rozstaw i wątpliwości czy można tym "jeździć" po dachu. Powoli moje wątpliwości znikają.

namotore napisał/a:
(moze tez dlatego leci max 185 wg GPS

...eee to spoko, to mój poleci 170 :biggrin: gorzej będzie jak box za mną nie nadąży :mrgreen: ...

Poważniej. Czy wozisz to ustrojstwo cały czas na dachu? Ponoć przy długim użytowaniu mogą zostać ślady na lakierze. Generalnie nie będę miał tego problemu, do założenia 3-4 razy w roku.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 30-05-2008, 22:04   

dokladnie 82.5 cm od osi do osi mam takze sprawdz przy boksie. mam to na dachu od pazdziernika non-stop. Pewnie slady beda ale to moj sluzbowy samochod i ciagle cos dlugiego woze wiec sie przydaje :) p.s.170 z boxem nie polecam :D , ile w sieci MMC chca za niego? :wink:

alarmik
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 00:13   

proponuje link
http://cgi.ebay.co.uk/MIT...1QQcmdZViewItem

zbyniek 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 31-05-2008, 09:09   

namotore napisał/a:
ile w sieci MMC chca za niego?

Stalowy 509, aluminium 666 zł. Ceny brutto. Mogę się mylić o parę złotych, pamięć już nie ta :lol:

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 31-05-2008, 09:52   

sporo 8) kupowalem w Cubik i kolo 400 wyszlo wszystko

Bartman
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2008, 15:16   

Witam. Pod stopy idą przezroczyste folie samoprzylepne - więc z rysowaniem dachu nie ma problemu. Problem jest natomiast z nośnością dachu misia...nie mogłem jej znaleźć w instrukcji. Orginalne poprzeczki aero Mitsubishi vel Thule mają nośność 50 kg, a np kosz bagażowy Thule 100 kg, a kosz ARB 75kg - (montowany do dachu bez relingów)...Więc nośność dachu L-ki pozostaje zagadką...czyżby tylko 50 kg? Kolejny obciach...Rav 4 ma 100kg. Pozdrawiam.

namotore 
Mitsumaniak
ach

Wysłany: 03-06-2008, 15:32   

Na ulotce od bagaznika jest napisane ze nosnosc wynosi 75kg konkretnie dla l200. wozilem kolo 80kg max i sie nie skrzywil. Pzdr

alarmik
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2008, 19:25   

http://cgi.ebay.pl/Mont-B...1QQcmdZViewItem

Odpowiedz do tematu