Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Jak Bezpiecznie Tankować Się Na Stacjach Paliw
Autor Wiadomość
Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-05-2008, 07:28   

To ja widze, że wogóle sie nie stosuje do zasad bezpiecznego tankowania :)
Uzywam telefonu słucham radia, tylko czasem dotkne samochodu :P
Teraz podczas tankowania bede głaskał swojego Misia :D

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 31-05-2008, 08:38   

szanse na taki zapłon sa pewnie tak nikłe jak to że w czasie burzy trafi we mnie piorun :shock:

robie to i to i nigdy nic takiego nie miało miejsca ani nikt przed tym mnie nie przestrzegał :wink:

e-gen 
moderator

Auto: Clio II ph2 1.4 16v (k4j c710)
Wysłany: 31-05-2008, 09:44   

siwek napisał/a:
szanse na taki zapłon sa pewnie tak nikłe jak to że w czasie burzy trafi we mnie piorun :shock:

robie to i to i nigdy nic takiego nie miało miejsca ani nikt przed tym mnie nie przestrzegał :wink:

będziesz taki wesoły do pierwszego razu :D

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Wysłany: 31-05-2008, 09:52   

nigdy nawet nie słyszałem żeby komuś sie coś takiego przydarzyło :wink:

i nigdy nie słyszałem o jakimś magicznym masowaniu dystrybutora, samochodu... co najwyżej mogę pomasować moją kobiete a nie dystrybutor :D :D :D

e-gen napisał/a:
będziesz taki wesoły do pierwszego razu

jak we mnie piorun trafi to też nie bede już chodził w czasie burzy po dworzu :P

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 31-05-2008, 11:44   

A mnie ciagle "kopie" samochod wystarczy że jest troche cieplej. Nie wiem czy to przez buty, ubranie, samochod czy może mój nastroj ma znaczenie (zmienna przewodność) jak juz podchodze do samochodu to trzymam kluczyk mocno palcami (mniej boli jak się trzyma jakis metal i nim dotyka samochodu niz dotknac sie palcem blachy tylko uwaga jak ktos ma imobilizer ;) I wyobrazam sobie co jak bym rozladowal sie na pistolecie dystrybutora przy tankowaniu dlatego zawsze go trzymam przy tankowaniu (nie uzywam blokady).

Krzychu

Lothar
[Usunięty]

Wysłany: 31-05-2008, 22:50   

Cytat:
szanse na taki zapłon sa pewnie tak nikłe jak to że w czasie burzy trafi we mnie piorun

szanse na zapłon od iskry spowodowanej ładunkami statycznymi są zdecydowanie większe, niż na oberwanie piorunem. Piorun nie musi trafić w Ciebie, bo ma masę innych celów, a iskrę sam wytwarzasz. Chodzi o to, żebyś nie wytworzył jej w atmosferze oparów łatwopalnych, czyli w trakcie tankowania.

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Wysłany: 01-06-2008, 22:26   

Sposób na wysiadanie z auta bez "kopania" jest taki że zanim zaczniesz się gramolić z auta to otwórz drzwi i od razu złap ręką z blachę budy i trzymając ja stale wysiadaj :) wtedy ładunki stale są odprowadzane i nie kumulują się a przez to nie ma kopania. Sam tak robię jeśli mam na sobie ciuchy elektryzujące się na welurze siedzenia i nic nie kopie wtedy. :biggrin:

rafq 
Mitsumaniak
MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Wysłany: 23-06-2008, 12:27   

Szczerze powiedziawszy nigdy nie zwracałem uwagi na takie sprawy podczas tankowania, może dlatego że jak tankuję to nie skupiam się w zasadzie na niczym innym i odruchowo "robię swoje". Ale teraz już wiem czemu ojciec op***rzał mnie za małolata za wysiadanie z samochodu na stacji (i inne podobne manewry) jakby to było najgorszym przewinieniem :twisted:

A klientka z filmiku chyba chciała zdmuchnąć płomień :D

Impossible is potential.
Impossible is temporary.
Impossible is nothing! ^^^

Odpowiedz do tematu