Wymiana tylnych amortyzatorów |
Autor |
Wiadomość |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 23:09 Wymiana tylnych amortyzatorów
|
|
|
Czy dam radę sam wyjąć z tyłu amortyzatory razem z sprężynami? Interesuje mnie głównie dolne mocowanie, amortyzator jest przykręcony do waczacza poprzeczną śrubą. Czy nakrętka tej śruby jest przyspawana do wachacza? Czy lepiej kręcić śrubą podczas odkręcania? |
|
|
|
 |
wegiel [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 23:21
|
|
|
Jak widzialem jak mnie dwoch gosci wymienialo to stwierdzilbym ze samemu sie nie da. Ciezko te wachacze naginac i wkladac amorka ale moze sie jak rozkrecisz wszystko |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 06-06-2008, 23:28
|
|
|
Czcę go wyjąć razem ze sprężyną (całą kolumnę "makpersona") i włożyć drugi zestaw. Nie mogę jednak odkręcić dolnej śruby. |
|
|
|
 |
orzech [Usunięty]
|
Wysłany: 07-06-2008, 08:30
|
|
|
nie jest na pewno przyspawana a jedynie zapieczon sruba, potraktuj ja WD-4 lub czyms podobnym postukaj mlotkiem kilka razy po srubie nie po nakretce moze pusci dalej to juz tylo soma przyjemnosc powodzenia. |
|
|
|
 |
MAłY
Forumowicz MAŁY
Auto: carisma 1.9 TD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 8 razy Dołączył: 29 Mar 2007 Posty: 240 Skąd: Bierutów
|
Wysłany: 08-06-2008, 10:04
|
|
|
Jeśli nie masz zamiaru robić użytku ze starych amorków utnij śrube szlifierką i już. Bo ja niestety tak musiałem potraktować tę śrubę bo też miałem z jednej strony zapieczoną i WD 40 i inne specyfiki nie pomogły. sruba zapieczona byla w tulejce amortyzatora. |
|
|
|
 |
Sebancisz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-06-2008, 10:43
|
|
|
Niedawno wymieniałem tuleje na wachaczach i mechanik napewno to odkręcał, wię potrzebuję tylko dobrych kluczy i śruba napewno puści. |
|
|
|
 |
|