|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Błąd 41- cari na gazie |
Autor |
Wiadomość |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 16-06-2008, 21:31 Błąd 41- cari na gazie
|
|
|
Witam sory że piszę nowego posta ale nie znalazłem nic w szukajce co by mnie zadowoliło. Mianowicie mam problem z wolnymi obrotami które spadają do ok 500 a gdy załącze np. klimę to samochód sam gasnie. Odczytałem błąd 41 czyli wtryskiwacze. Czy to one mogą byc przyczyną tego spaku obrotów? Jak to sprawdzić i czy w razie czego zastosowanie jakis preparatów dodawanych do benzyny może pomóc choć w niewielkim stopniu. Obecnie przebywam za granicą i jakikolwiek mechanik nie wchodzi w grę. Czytałe ze to mogą byc jakies styki przy wtryskiwaczach ale ja nawet nie wiem gdzie ich szukać. Poradzcie coś. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
gzyluk [Usunięty]
|
Wysłany: 17-06-2008, 01:30
|
|
|
Pytanko brzmi na czym gasnie bezynie czy gazie
jesli gaz spruboj podregulowac dawke gazu zwiekszyc
jesli benzynka jakis srodek do czyszczenia wtrysku nie zaszkodzi dodac
jeszcze mozesz przepustnice przeczyscic
pozdr |
|
|
|
 |
kris80
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 25 razy Dołączył: 11 Sie 2007 Posty: 727 Skąd: Świdnik
|
Wysłany: 19-06-2008, 22:04
|
|
|
Dzieki i sorki ze tak pózno odpisuje ale miałem problemy z netem. Cari gasnie mi szczególnie na gazie ale i na benzynie tez nie jest całkiem dobrze, tez mi spadają obroty na benzynie ale da sie jezdzić. Spróbuję dodac tego srodka do czyszczenia wtrysków i zobacze po jakims czasie co sie stanie. |
_________________ Tylko Mitsu
 |
|
|
|
 |
|
|