Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Błąd 41- cari na gazie
Autor Wiadomość
kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-06-2008, 21:31   Błąd 41- cari na gazie

Witam sory że piszę nowego posta ale nie znalazłem nic w szukajce co by mnie zadowoliło. Mianowicie mam problem z wolnymi obrotami które spadają do ok 500 a gdy załącze np. klimę to samochód sam gasnie. Odczytałem błąd 41 czyli wtryskiwacze. Czy to one mogą byc przyczyną tego spaku obrotów? Jak to sprawdzić i czy w razie czego zastosowanie jakis preparatów dodawanych do benzyny może pomóc choć w niewielkim stopniu. Obecnie przebywam za granicą i jakikolwiek mechanik nie wchodzi w grę. Czytałe ze to mogą byc jakies styki przy wtryskiwaczach ale ja nawet nie wiem gdzie ich szukać. Poradzcie coś.

gzyluk
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 01:30   

Pytanko brzmi na czym gasnie bezynie czy gazie
jesli gaz spruboj podregulowac dawke gazu zwiekszyc
jesli benzynka jakis srodek do czyszczenia wtrysku nie zaszkodzi dodac
jeszcze mozesz przepustnice przeczyscic

pozdr

kris80 
Forumowicz

Auto: Carisma 1.8 16V (GLS) 97r.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-06-2008, 22:04   

Dzieki i sorki ze tak pózno odpisuje ale miałem problemy z netem. Cari gasnie mi szczególnie na gazie ale i na benzynie tez nie jest całkiem dobrze, tez mi spadają obroty na benzynie ale da sie jezdzić. Spróbuję dodac tego srodka do czyszczenia wtrysków i zobacze po jakims czasie co sie stanie.

Odpowiedz do tematu