Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
RAJD TURCJI (WRC)
Autor Wiadomość
polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Auto: Subaru Impreza MY05
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-06-2005, 16:32   RAJD TURCJI (WRC)

Właśnie rozpocząl sie tegoroczny Rajd Turcji kolejna eliminacja Samochodowych Mistrzostw Świata . Rajd ten rozgrywany jest w południowej części Turcji na szutrowych trasach . Do tegorocznej edycji rajdu zgłoszone zostały wszystkie ( jak zwykle ) załogi pretendujące to tytułu najlepszego kierowcy globu . Do chwili obecnej kierowcy przejechali osiem odcinków specjalnych . Właśnie po 8 OS w klasyfikacji kierowców prowadzi aktualny mistrz świata Sebastian Loeb jadący Citroenem Xara WRC04 za nim co jest OLBRZYMIĄ ( ale jakże miłą ) niespodzianką jest kierowca fabryczny teamu Mitsubishi Gigi Gialli , który aktualnie ma 1.06 sek straty do lidera . Ciekawostką jest fakt , że Gigi Gialli po 4 odcinku specjalnym wysunął sie na fotel lidera rajdu . Było to pierwsze prowadzenie w rajdzie dla ekipy trzech diamentów od rajdu Safari w roku 2001. Za włoskim kierowcą jak cień podąża były mistrz świata Fin Marcus Gronholm z zaledwie 3,6 sekundy straty . Kolejne miejsca w rajdzie zajmują Norweg Peter Solberg i Hiszpan Carlos Sainz , który to powrócił z rajdowej emerytury aby w rajdzie Turcji zastąpić młodego kierowcę Citroena - F. Duvala .

W miarę trwania rajdu będę na bieżąco uzupełniał tego posta :)
L.U.K.S. SQUAD

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 03-06-2005, 16:36   

O rany .... Ale brzydkie to Evo :(

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 03-06-2005, 16:41   

Właściwie to nie jest EVO - To najnowsza specyfikacja rajdowego Lancera - MITSUBISHI LANCER WRC05

Więcej fotek tego jak to napisałeś brzydkiego autka ( nie tylko tego) znajdziesz tu

http://www.mitsubishi-gra...topic.php?t=207

pozdrawiam
L.U.K.S. SQUAD

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 03-06-2005, 17:37   

a o to co o jeździe Giallego (Mitsubishi ) piszą "branżowe" portale :

http://www.autoklub.pl/in...b98122&id=8365&

http://rally.racing-live.com/en/index.html

http://www.rallyonline.pl...d7ed17105d285ec

http://www.wrc.com/page/B...~671347,00.html
L.U.K.S. SQUAD

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2005, 17:42   

Bardzo podobają mi się przednie nadkola (hehe gratulacje dla pomysłodawcy - z czym mi się to kojarzy???) i fartuch pod zderzakiem ;-)

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 03-06-2005, 19:18   

jezu ale on jest jak opel astra II normalnie w morde strzelic opel !!! :cry:

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 04-06-2005, 00:48   

polsaler napisał/a:

Więcej fotek tego jak to napisałeś brzydkiego autka ( nie tylko tego) znajdziesz tu

Oglądałem, oglądałem ....
Tylko tamte to ładne, ten jakiś taki brzydal im wyszedł 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2005, 03:04   

to nie ma wygladac, to ma jezdzic

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 04-06-2005, 07:18   

BOREK Z UST MI TO WYJĄŁEŚ !!! a propos to czy ja już tego gdzieś kiedyś niesłyszałem ????
L.U.K.S. SQUAD

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 04-06-2005, 07:58   

[qoute] a propos to czy ja już tego gdzieś kiedyś niesłyszałem ????[/quote]

heheheh chyba w trudnych pytaniach tak powiedziales :) ale dokladnie, to ma jezdzic nie wygladac, gdyby to nawet wygladalo jak smart , moze sobie wygladac, najwazniejsze jest to zeby wygrywal i to sie przedewszystkim liczy.

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 04-06-2005, 15:29   

W rajdzie Turcji nadal prowadzi rewelacyjnie jadący Citroenem Sebastian Loeb. Bohater wczorajszego etapu Gigi Gialli jadący Mitsubishi Lancerem WRC05 już na pierwszym odcinku specjalnym rozpoczynającym drugi dzień scigania miał olbrzymiego pecha . Awarii uległa turbosprężarka ( rozłączył się przewód ) i Wloch stracił ponad 4 minuty spadając na koniec pierwszej dziesiątki . Na drugie miejsce po fantastycznej walce wysunął się Peter Solberg ale ma juz prawie 1.20 sekund straty do lidera . Na trzecie miejsce Norweg zepchnął jadącego Peugeotem Marcusa Gronholma. Na czwartym miejscu równym tempem podróżuje Hiszpan Carlos Sainz . Po wizycie w strefie serwisowej , gdzie mechanicy usuneli usterkę w Mitsubishi Giallego ten zaczął odrabiać straty z pierwszej pętli . Wygrał 14 odcinek specjalny , jednak jego strata do poprzedzającego go Czecha Romana Kresty wynosi prawie 2 minuty . Jutro trzeci dzień rajdu więc jego wyniki są nadal sprawą otwartą :)

L.U.K.S. SQUAD

borecki
[Usunięty]

Wysłany: 05-06-2005, 01:46   

polsaler napisał/a:
Po wizycie w strefie serwisowej , gdzie mechanicy usuneli usterkę w Mitsubishi Giallego ten zaczął odrabiać straty z pierwszej pętli . Wygrał 14 odcinek specjalny , jednak jego strata do poprzedzającego go Czecha Romana Kresty wynosi prawie 2 minuty . Jutro trzeci dzień rajdu więc jego wyniki są nadal sprawą otwartą :)

Ale jak zaczal jechac jak wariat po naprawie :) mam nadzieje ze odrobi troche.
polsaler napisał/a:
BOREK Z UST MI TO WYJĄŁEŚ !!! a propos to czy ja już tego gdzieś kiedyś niesłyszałem ????

slyszales slyszales :) ale taka jest prawda hehe, zeby tylko jezdzil i sie nie bujal :) ale dzis sie dowiemy ;)

polsaler 
moderator mitsumaniak
tropiciel faszystów

Wysłany: 07-06-2005, 16:17   

Sorry że update pojawia sie tak późno ale ... po prostu brak czasu !!!

A więc ostatni dzień zmagań podczas rajdu Turcji liczył tylko dwa odcinki specjalne co dawało małe szanse na poważniejsze zmiany w klasyfikacji kierowców . Pierwszy niedzielny OS wygrał Peter Solberg a drugi Markus Gronholm . Nie wpłynęlo to jednak na kolejność na mecie i tak niekwestionowanym zwycięzcą rajdu ( 4 z rzędu :) ) okazał się aktualny mistrz świata Sebastian Loeb , kolejne miejsca zajęli Peter Solberg i Markus Gronholm . Mimo bardzo dobrej postawy Gigi Giallego ( dwa 4 miejsca na niedzielnych odcinkach ) nie udało mu się odrobić niemal 2 minutowej straty i Włoch startujący w barwach MMMC zająl ostatecznie 8 ( ostatnie z punktowanych ) miejsce . Drugi kierowca Mitsubishi Harry Rovanpera ukończył rajd na 10 miejscu .

Wyniki końcowe Rajdu Turcji 2005

1 Loeb Sebastien Citroen Xsara WRC 04:21:48.0
2 Solberg Petter Subaru Impreza WRC 00:00:59.6 3
3 Gronholm MarcusPeugeot 307 WRC 00:01:15.3
4 Sainz Carlos Citroen Xsara WRC 00:04:17.9
5 Martin Markko Peugeot 307 WRC 00:05:57.2
6 Gardemeister Toni Ford Focus RS WRC 00:08:07.3
7 Kresta Roman Ford Focus RS WRC 00:08:48.3
8 Galli Gian-Luigi Mitsubishi Lancer WRC 00:09:28.9
9 Warmbold Antony Ford Focus RS WRC 00:11:26.7
10 Rovanpera Hari Mitsubishi Lancer WRC 00:13:51.4

Już od 17 czerwca najlepsi kierowcy rozpoczna rywalizację na trasach Rajdu Akropolis w Grecji . Może tam kierowcom "trzech diamentów" dopisze więcej szczęścia .
L.U.K.S. SQUAD

kordiank2 
Mitsumaniak
MojTytułJestZaDługi

Auto: eclipse 4G
Wysłany: 11-06-2005, 11:18   

jak patrzę na poczynania Loeba z ostatnich 3 sezonów (+ogólnie na całą jego karierę), to wydaję mi się, że to nie jest kwestia szczęścia... chociaż nie przepadam za citroenami i nie darze specjalną sympatią Sebastiana, to jednak cieszy fakt, że liczy się jeszcze coś takiego jak talent poparty ciężką pracą. to dobrze, że w dzisiejszym miałkim świecie (w tym w świecie sportu) pełnym układów, dopingów i innych afer, jest taki przykład potwierdzający, że albo jest się w czymś całym życiem, sercem, sobą - albo wypad z baru... no bo jak ocenić fakt, że loeb z citroenem wygrywają od paru seznów i mimo, że xsara miała parę usterek, to ten facet jest wciąż w formie. co- szczęście? czy może autentyczny talent do tego sportu: gościu jedzie momentami jak automat, ale nie tylko jedzie on rozgrywa rajdy taktycznie, kiedy trzeba i kiedy się da - gna ile sił, a innym razem trochę odpuszcza, by znów atakować - on po prostu jeszcze myśli. dla mnie to perfekcjonista, który umie pogodzić żywiołowość i spontan szalonej jazdy z chłodną kalkulacją taktyki poszczególnych odcinków, całych rajdów, aż po punktację klasyfikacji generalnej... rozpisałem się, chociaż nie lubię kolesia i jego cytryny. jednak wobec tych faktów muszę jednak uznać jego wielkość i geniusz. co z tego, że moja sympatia jest po stronie solberga, martina, czy nawet kiepsko ostatnio jeżdżącego panizziego, co z tego, że kibicuję teamowi mitsu, skoro żabojad bije wszystkich... a może on nie jest wcale dobry, tylko podpisał pakt z diabłem?

DZIEŁA na SZTUKI

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 11-06-2005, 12:47   

nie wiem czemu ale chyba wiekszosc ludzi nie przepada za loebem, ja rowniez, on mnie denerwuje, lecz nie potrafie powiedziec dlaczego, juz tak mam i nie zmieni sie moja postawa do niego, jak go zobaczylem pierwszy raz to juz go nie lubilem :P on sie nawet nie cieszy ze zwyciestwa, to fakt jezdzi jak oszalaly ale no nie wiem znow to powiem nie lubie go :) najbardziej kibicuje groncholmowi, lecz ostatnim czasy cos mial pecha, moze teraz da rade, bardzo tez lubie solberga, jest dobrym kierowca, i barszo szybko podniosl sie po dachowaniu(juz w nastepnym rajdzie wygral :) ) super czlowiek, takie male moje podsumowanie .

Odpowiedz do tematu