Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CA1A 1.3] Temperatura poza zakresem
Autor Wiadomość
Browar
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 12:08   

pamietajcie zeby miska nie przegrzewac bo najgorsze dla japonskiego silnika to wlasnie to, moj kumpel mial takie przygody z Ca0 tyle ze chlopak sie nie zna niestety i niekeidy widze ze juz mu kopci na niebiesko :(

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-06-2008, 12:45   

Browar napisał/a:
pamietajcie zeby miska nie przegrzewac bo najgorsze dla japonskiego silnika to wlasnie to
Dokładnie. Prawie żaden mechanik nie chce się podjąć naprawy przegrzanego japońskiego silnika. Nigdy nie będzie pracował tak jak wcześniej.

asiox
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 13:26   

Witam.
sorry, ze sie podpinam, ale ostanio mojemu colcikowi 1.6 tez temperatura skoczyla prawie na czerwona kreske ( nie wlaczyl sie wentylator) ale moje pytanie dotyczy proby odpalenia tak rozgrzanego silnika, rozrosznik nie byl wstanie go obrocic cos go blokowalo, gdy po kilku probach odpalil, podczas jazdy na wysokich obrotach autko przerywalo a wskazowka od obrotomierza skakala. pozdrawiam :?:

wirolek 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 93' 1.6 GLXi
Wysłany: 17-06-2008, 13:38   

chyba poszla ci uszczelka... masz plyn chlodniczy?

asiox
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 14:54   

Plyn jest, ciekawi mnie natomiast co bylo powodem tego zablokowania a pozniej przerywania pracy silnika

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 15:23   

asiox napisał/a:
co bylo powodem tego zablokowania

rozrusznik - bendiks?

asiox
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 15:30   

na zimnym silnikiu jest ok, a to blokowanie wyladalo tak jak by byl zle ustawiony zaplon,(kiedys tak mialem w innym samochodzie), a skad to przerywanie

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 18:42   

jak ci przerywa, moze chodzi na 4 garki - jak to czujesz?

asiox
[Usunięty]

Wysłany: 17-06-2008, 19:20   

przerywa powyzej 5.5 tys na kazdym biegu na zimnym silniku jest ok, to przerywanie jest bardzo podobne to tego normalnego odciecia kiedy wskazowka wejdzie na red line, poza tym wtedy wskazowka obrotomierza skacze jak szalona

roxana 
Nowy Forumowicz

Auto: mitsubishi colt
  Wysłany: 28-06-2008, 09:57   czesc jestem nowa

asiox napisał/a:
przerywa powyzej 5.5 tys na kazdym biegu na zimnym silniku jest ok, to przerywanie jest bardzo podobne to tego normalnego odciecia kiedy wskazowka wejdzie na red line, poza tym wtedy wskazowka obrotomierza skacze jak szalona

czesc wszystkim jestem tu nowa.wlasnie kupilam sobie mitsubishi colta z roku 1995.wszystko niby ok,ale u mnie wskaznik temperatury wzrasta tak do 3/4wysokosci.czy wszystko jest ok?wyzej wskaznik nie idzie i obojetnie czy sie jedzie czy stoi w korku.prosze o pomoc.pozdrawiam wszystkich

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 28-06-2008, 10:25   Re: czesc jestem nowa

roxana napisał/a:
asiox napisał/a:

czesc wszystkim jestem tu nowa.wlasnie kupilam sobie mitsubishi colta z roku 1995.wszystko niby ok,ale u mnie wskaznik temperatury wzrasta tak do 3/4wysokosci.czy wszystko jest ok?wyzej wskaznik nie idzie i obojetnie czy sie jedzie czy stoi w korku.prosze o pomoc.pozdrawiam wszystkich

wskazówka powinna być troszkę poniżej połowy skali. Zawsze po rozgrzaniu. Sprawdź najprostsze: czy otwiera się termostat, i załącza wiatrak

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 28-06-2008, 10:33   

roxana, pierwszą rzeczą w tym przypadku jest sprawdzenie poziomu płynu chłodzącego. Podejrzewam, że masz go za mało o jakiś litr. Na zimnym (tylko i wyłącznie) silniku odkręć korek na chłodnicy i dolej płynu pod samą górę.

Odpowiedz do tematu