Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
Autor Wiadomość
m4t3us2
[Usunięty]

Wysłany: 05-07-2008, 17:52   Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module

Witajcie,
Od dłuższego czasu staram się używać systemu bluetooth. System ten wydaje mi się bardzo nieprzyjazny dla użytkownika.
O ile sparowanie telefonu nie sprawiło mi problemów to w trakcie użytkowania prawie zawsze komputer chce zmienić język na niemiecki co okropnie denerwuje - Czemu zawsze niemiecki a nigdy angielski, włoski czy francuski! Może oprogramowanie było testowane w Niemczech i wymaga cywilizacji dla pozostałych uzytkowników.
Czy zna ktoś może sposób aby ustawić na sztywno jeden język i niech bez mojej świadomej ingerencji nie stara się mnie uszczęśliwiać po niemiecku?
Ostatnio zmieniony przez tyku 30-11-2015, 19:22, w całości zmieniany 1 raz  

Forensic
[Usunięty]

Wysłany: 06-07-2008, 18:27   

U mnie BT też nie działa w 100% poprawnie.
W sytuacji gdy dzwonię do osoby przypisanej głosowo w systemie to miła pani próbuje połączyć mnie z numerem "104" (czy coś w ten deseń). Muszę wydać polecenie "cancel" i podawać nazwę osoby, do której dzwonię jeszcze raz.

System automatycznie zmienia język po wydaniu polecenia "deutsch", "italiano" itd.
Może mówisz podobnie brzmiące słowo i dlatego chce ci zmienić język :lol:

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-07-2008, 21:46   

Witam.
Ja sobie dałem spokój z wybiraniem głasowym.
Wybiram paluchem z książki telefonu. Bardziej denyrwuje mnie brak jakiegoś sygnału wybiurania przed połączeniem. BT sygnalizuje rozmywę aktywną ale trzeba pare razy powiedzieć alo alo żeby usłyszyć głos odbircy.

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 11-11-2008, 22:39   

Forensic napisał/a:
W sytuacji gdy dzwonię do osoby przypisanej głosowo w systemie to miła pani próbuje połączyć mnie z numerem "104" (czy coś w ten deseń).
Fakt, mam to samo. No i Angielka nie rozumie dwójki. Dyktuję jej "two, two, two, two" A ona: "The number ist four, zero, four, eight" - masakra. Do dyktowania książki zaprosiłem Fraulein aus Deutschland i wszystko zrozumiała - to ta Angolka jest taka tępa, chyba ją zwolnię. Niemka ma tylko trochę niemiły głos, muszę przetestować madame i senoritę...

osa
[Usunięty]

Wysłany: 11-11-2008, 23:54   

piomic napisał/a:
No i Angielka nie rozumie dwójki. Dyktuję jej "two, two, two, two" A ona: "The number ist four, zero, four, eight" - masakra.

Mam to samo.. Wydaje mi się, że w instrukcji jest opisana procedura uczenia swojej wymowy.. nigdy nie miałem na to czasu i nie zrobiłem.

Cytat:
BT sygnalizuje rozmywę aktywną ale trzeba pare razy powiedzieć alo alo żeby usłyszyć głos odbircy.
Problem nie występuje (tzn. rozmowa następuje błyskawicznie) gdy wciskam "odbierz" w telefonie (Motorola V3) a nie w kierownicy. A jeśli chodzi o dzwonienie do kogoś( o to chyba chodziło Trik'owi) to nie znam rozwiązania

piomic 
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Wysłany: 12-11-2008, 18:01   

osa napisał/a:
instrukcji jest opisana procedura uczenia swojej wymowy
Zrobiłem - nic nie dało. Nadal tępa.
Okazuje się, że Mamusia miała rację mówiąc "synku, ucz się języków" - teraz się przydaje. :wink:

m4t3us2
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 20:17   

Po angielsku kiepsko działa - może ma uczulenie na polski akcent.
Ja od dłuższego czasu rozmawiam z Miśkiem po hiszpańsku, zero problemów i pełne zrozumienie :)
Jedyny problem to wspomniane opóźnienie przy odbieraniu.

maki 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 ES-SPORT
Wysłany: 18-11-2008, 23:43   

mialbym prosbe: moglny mi ktos wyslac skan instrukcji obslugi dotyczacy BT. jak cos prosilbym o PW.

pozdrawiam

shalafi 
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Invite
Wysłany: 16-04-2009, 21:45   

witam

chciałem dzisiaj sobie dodać pare pozycji do Phonebook'a ale też mam problem z 2 :?
może i "najtiv spiker" ze mnie nie jest..ale próbowałem na pare sposobów i generalnie jako 4 mi rozpoznaje :?
przeleciałem całą nauke rozpoznawania mowy (45 pozycji jak ten głupek przedyktowałem) i nic...

widzę że nie tylko ja mam problemy z tą 2:
http://forum.mitsumaniaki...p=423087#423087
http://forum.mitsumaniaki...p=473885#473885
http://forum.mitsumaniaki...p=375770#375770

no i pytanie, jak sobie z tym poradziliście?
może ktoś by mnie nakierował jak wymówić te 2? :lol:

a ja ide popatrzeć czy w instrukcji jakoś inaczej da sie numery do phonebooka powrzucać :?

Trik 
Mitsumaniak
1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Wysłany: 16-04-2009, 22:19   

shalafi napisał/a:
a ja ide popatrzeć czy w instrukcji jakoś inaczej da sie numery do phonebooka powrzucać

Niemiecki łyka bez problemów :mrgreen: , ktoś jeszcze wspomniał że można próbować powiedzieć "dwa" a nie" tu" :biggrin:
osa napisał/a:
A jeśli chodzi o dzwonienie do kogoś( o to chyba chodziło Trik'owi) to nie znam rozwiązania

Już znalazłem rozwiązanie :twisted: zmieniłem telefon na HTC i jest dużo lepiej od moto K1, skrócił się czas reakcji telefon-BT.
HTC po za tym dzwoni jak przychodzi połączenie :) Motorola działała tak jak by była uzależniona od BT, a HTC traktuje BT jako zwykły dodatek do krawata.

shalafi 
Forumowicz

Wysłany: 16-04-2009, 22:26   

no to chyba wygląda na to że odświeżę sobie mój niemiecki :?
bo innej opcji chyba nie ma.. zastanawiam sie tylko czemu mimo trenowania rozpoznawania mojej mowy i przedyktowania jej tych 45 formułek dalej nie łapie mojego "tu" :shock:

aa i mam jeszcze podstęp na rano przygotowany - nagrałem sobie na telefon:
http://megaslownik.pl/slo...elski/45402,dwa
i jej to podstawie zamiast mojego 2 :badgrin:

poziomka 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-04-2009, 07:36   

Trik napisał/a:
Już znalazłem rozwiązanie :twisted: zmieniłem telefon na HTC i jest dużo lepiej od moto K1, skrócił się czas reakcji telefon-BT.
HTC po za tym dzwoni jak przychodzi połączenie :) Motorola działała tak jak by była uzależniona od BT, a HTC traktuje BT jako zwykły dodatek do krawata.

Potwierdzam bardzo dobrze tez spisuje się SonyEricsson Xperia X1 ( w środku jest HTC), poprzedni, który też bez problemów działa jest SonyEricsson P1i

igor

shalafi 
Forumowicz

Wysłany: 17-04-2009, 09:03   

no i niestety, głos pani lektorki ze słownika mówiącej 'two' cyfrowej jakości również nie jest dość dobry...tylko że zamiast 4 najczęściej jak u mnie, jej 2 rozpoznaje jako 0 :?

jak ktoś będzie miał chwile to mógłby to sprawdzić u siebie jeszcze?
bo nie wiem czy mam ASO w tej sprawie męczyć?
pewnie mnie odeślą do logopedy-lingwisty :lol:

poziomka 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 17-04-2009, 09:08   

shalafi napisał/a:
jej 2 rozpoznaje jako 0

U mnie jest tak samo - zauważyłem, że na zewnątrz( nie w garażu) i w trakcie jazdy jest lepsze rozumienie mojej wymowy - może to Ci pomoże.

igor

shalafi 
Forumowicz

Wysłany: 17-04-2009, 09:40   

ja próbowałem przed domem, no w sumie mogę jeszcze robić rundki dookoła domku i gadać do niej..ale :/

a w ogóle chociaż raz udało się 2 przedyktować komuś?

Odpowiedz do tematu