Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module |
Autor |
Wiadomość |
m4t3us2 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-07-2008, 17:52 Fabryczny zestaw głośnomówiący - Bluetooth Hands Free Module
|
|
|
Witajcie,
Od dłuższego czasu staram się używać systemu bluetooth. System ten wydaje mi się bardzo nieprzyjazny dla użytkownika.
O ile sparowanie telefonu nie sprawiło mi problemów to w trakcie użytkowania prawie zawsze komputer chce zmienić język na niemiecki co okropnie denerwuje - Czemu zawsze niemiecki a nigdy angielski, włoski czy francuski! Może oprogramowanie było testowane w Niemczech i wymaga cywilizacji dla pozostałych uzytkowników.
Czy zna ktoś może sposób aby ustawić na sztywno jeden język i niech bez mojej świadomej ingerencji nie stara się mnie uszczęśliwiać po niemiecku? |
Ostatnio zmieniony przez tyku 30-11-2015, 19:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Forensic [Usunięty]
|
Wysłany: 06-07-2008, 18:27
|
|
|
U mnie BT też nie działa w 100% poprawnie.
W sytuacji gdy dzwonię do osoby przypisanej głosowo w systemie to miła pani próbuje połączyć mnie z numerem "104" (czy coś w ten deseń). Muszę wydać polecenie "cancel" i podawać nazwę osoby, do której dzwonię jeszcze raz.
System automatycznie zmienia język po wydaniu polecenia "deutsch", "italiano" itd.
Może mówisz podobnie brzmiące słowo i dlatego chce ci zmienić język |
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 06-07-2008, 21:46
|
|
|
Witam.
Ja sobie dałem spokój z wybiraniem głasowym.
Wybiram paluchem z książki telefonu. Bardziej denyrwuje mnie brak jakiegoś sygnału wybiurania przed połączeniem. BT sygnalizuje rozmywę aktywną ale trzeba pare razy powiedzieć alo alo żeby usłyszyć głos odbircy. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
Wysłany: 11-11-2008, 22:39
|
|
|
Forensic napisał/a: | W sytuacji gdy dzwonię do osoby przypisanej głosowo w systemie to miła pani próbuje połączyć mnie z numerem "104" (czy coś w ten deseń). | Fakt, mam to samo. No i Angielka nie rozumie dwójki. Dyktuję jej "two, two, two, two" A ona: "The number ist four, zero, four, eight" - masakra. Do dyktowania książki zaprosiłem Fraulein aus Deutschland i wszystko zrozumiała - to ta Angolka jest taka tępa, chyba ją zwolnię. Niemka ma tylko trochę niemiły głos, muszę przetestować madame i senoritę... |
|
|
|
 |
osa [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2008, 23:54
|
|
|
piomic napisał/a: | No i Angielka nie rozumie dwójki. Dyktuję jej "two, two, two, two" A ona: "The number ist four, zero, four, eight" - masakra. |
Mam to samo.. Wydaje mi się, że w instrukcji jest opisana procedura uczenia swojej wymowy.. nigdy nie miałem na to czasu i nie zrobiłem.
Cytat: | BT sygnalizuje rozmywę aktywną ale trzeba pare razy powiedzieć alo alo żeby usłyszyć głos odbircy. | Problem nie występuje (tzn. rozmowa następuje błyskawicznie) gdy wciskam "odbierz" w telefonie (Motorola V3) a nie w kierownicy. A jeśli chodzi o dzwonienie do kogoś( o to chyba chodziło Trik'owi) to nie znam rozwiązania |
|
|
|
 |
piomic
Forumowicz

Auto: Lancer 1,8 Intense 2008
Pomógł: 1 raz Dołączył: 13 Sie 2008 Posty: 737 Skąd: wiesz, że ja to ja?
|
Wysłany: 12-11-2008, 18:01
|
|
|
osa napisał/a: | instrukcji jest opisana procedura uczenia swojej wymowy | Zrobiłem - nic nie dało. Nadal tępa.
Okazuje się, że Mamusia miała rację mówiąc "synku, ucz się języków" - teraz się przydaje. |
|
|
|
 |
m4t3us2 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2008, 20:17
|
|
|
Po angielsku kiepsko działa - może ma uczulenie na polski akcent.
Ja od dłuższego czasu rozmawiam z Miśkiem po hiszpańsku, zero problemów i pełne zrozumienie
Jedyny problem to wspomniane opóźnienie przy odbieraniu. |
|
|
|
 |
maki
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer 2.0 ES-SPORT
|
Wysłany: 18-11-2008, 23:43
|
|
|
mialbym prosbe: moglny mi ktos wyslac skan instrukcji obslugi dotyczacy BT. jak cos prosilbym o PW.
pozdrawiam |
|
|
|
 |
shalafi
Forumowicz

Auto: Lancer 1.8 Invite
|
|
|
|
 |
Trik
Mitsumaniak 1056/KMM

Auto: Lancer 1.5 invite '08
Pomógł: 39 razy Dołączył: 05 Mar 2008 Posty: 3045 Skąd: Augustów
|
Wysłany: 16-04-2009, 22:19
|
|
|
shalafi napisał/a: | a ja ide popatrzeć czy w instrukcji jakoś inaczej da sie numery do phonebooka powrzucać |
Niemiecki łyka bez problemów , ktoś jeszcze wspomniał że można próbować powiedzieć "dwa" a nie" tu"
osa napisał/a: | A jeśli chodzi o dzwonienie do kogoś( o to chyba chodziło Trik'owi) to nie znam rozwiązania |
Już znalazłem rozwiązanie zmieniłem telefon na HTC i jest dużo lepiej od moto K1, skrócił się czas reakcji telefon-BT.
HTC po za tym dzwoni jak przychodzi połączenie Motorola działała tak jak by była uzależniona od BT, a HTC traktuje BT jako zwykły dodatek do krawata. |
_________________ Suzuki Ignis 1,2 (2019) |
|
|
|
 |
shalafi
Forumowicz

|
Wysłany: 16-04-2009, 22:26
|
|
|
no to chyba wygląda na to że odświeżę sobie mój niemiecki
bo innej opcji chyba nie ma.. zastanawiam sie tylko czemu mimo trenowania rozpoznawania mojej mowy i przedyktowania jej tych 45 formułek dalej nie łapie mojego "tu"
aa i mam jeszcze podstęp na rano przygotowany - nagrałem sobie na telefon:
http://megaslownik.pl/slo...elski/45402,dwa
i jej to podstawie zamiast mojego 2 |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 234 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-04-2009, 07:36
|
|
|
Trik napisał/a: | Już znalazłem rozwiązanie zmieniłem telefon na HTC i jest dużo lepiej od moto K1, skrócił się czas reakcji telefon-BT.
HTC po za tym dzwoni jak przychodzi połączenie Motorola działała tak jak by była uzależniona od BT, a HTC traktuje BT jako zwykły dodatek do krawata. |
Potwierdzam bardzo dobrze tez spisuje się SonyEricsson Xperia X1 ( w środku jest HTC), poprzedni, który też bez problemów działa jest SonyEricsson P1i
igor |
|
|
|
 |
shalafi
Forumowicz

|
Wysłany: 17-04-2009, 09:03
|
|
|
no i niestety, głos pani lektorki ze słownika mówiącej 'two' cyfrowej jakości również nie jest dość dobry...tylko że zamiast 4 najczęściej jak u mnie, jej 2 rozpoznaje jako 0
jak ktoś będzie miał chwile to mógłby to sprawdzić u siebie jeszcze?
bo nie wiem czy mam ASO w tej sprawie męczyć?
pewnie mnie odeślą do logopedy-lingwisty |
_________________ Sprzedaje swoją poprzednią nawigacje do Lancera, info w dziale SPRZEDAM: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=82091 |
|
|
|
 |
poziomka
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Lancer Sportback
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 2 razy Dołączył: 15 Gru 2008 Posty: 234 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 17-04-2009, 09:08
|
|
|
shalafi napisał/a: | jej 2 rozpoznaje jako 0 |
U mnie jest tak samo - zauważyłem, że na zewnątrz( nie w garażu) i w trakcie jazdy jest lepsze rozumienie mojej wymowy - może to Ci pomoże.
igor |
|
|
|
 |
shalafi
Forumowicz

|
Wysłany: 17-04-2009, 09:40
|
|
|
ja próbowałem przed domem, no w sumie mogę jeszcze robić rundki dookoła domku i gadać do niej..ale :/
a w ogóle chociaż raz udało się 2 przedyktować komuś? |
_________________ Sprzedaje swoją poprzednią nawigacje do Lancera, info w dziale SPRZEDAM: http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=82091 |
|
|
|
 |
|