Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Cari 1.9TD] Problem z immobiliserem?
Autor Wiadomość
Kylek 
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2008, 15:06   [Cari 1.9TD] Problem z immobiliserem?

Pewnie są posty na ten temat, ale od kilku dni ni jak nie mogę zmusić wyszukiwarki do współpracy...

Chodzi o prawdopodobny problem z immobiliserem w mojej Cari 1.9 TD (1997).

Cały czas jeżdżę na dorabianym kluczyku i co jakiś czas zdarza się, że samochód nie chce odpalić za pierwszym razem. Muszę wyjąć kluczyk, włożyć ponownie i dopiero auto zapala. Nie wiem, czy to akurat immobiliser, ale wszystko na niego wskazuje. Czasem samochód nie zapala raz na 20 razy, czasem kilka razy pod rząd.

Kolega miał podobny problem w swoim Escorcie, tyle że odłączył immobiliser i od tamtej pory wszystko u niego działa.

Czy jeżeli chodzi o kwestie immobilisera, to tylko ASO jest w stanie cokolwiek zdziałać? Da się go jakoś naprawić (za ile)? A może też można go odłączyć? Z tego, co mi powiedział jeden elektryk, wymiana na nowy to łączne koszty około 2 000 zł, a to mi się trochę nie opłaci, bo za samochód dałem 8 000 zł...

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-07-2008, 15:16   

Zajrzyj do tego tematu :
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=23307
Problem podobny, samochód podobny.... może rozwiązanie też podobne. Koszt 55 zł.

Odpowiedz do tematu