|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[Cari 1.9TD] Problem z immobiliserem? |
Autor |
Wiadomość |
Kylek
Mitsumaniak

Auto: Lancer Sportback 1.8 CVT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 19 Maj 2008 Posty: 172 Skąd: Łęczna
|
Wysłany: 24-07-2008, 15:06 [Cari 1.9TD] Problem z immobiliserem?
|
|
|
Pewnie są posty na ten temat, ale od kilku dni ni jak nie mogę zmusić wyszukiwarki do współpracy...
Chodzi o prawdopodobny problem z immobiliserem w mojej Cari 1.9 TD (1997).
Cały czas jeżdżę na dorabianym kluczyku i co jakiś czas zdarza się, że samochód nie chce odpalić za pierwszym razem. Muszę wyjąć kluczyk, włożyć ponownie i dopiero auto zapala. Nie wiem, czy to akurat immobiliser, ale wszystko na niego wskazuje. Czasem samochód nie zapala raz na 20 razy, czasem kilka razy pod rząd.
Kolega miał podobny problem w swoim Escorcie, tyle że odłączył immobiliser i od tamtej pory wszystko u niego działa.
Czy jeżeli chodzi o kwestie immobilisera, to tylko ASO jest w stanie cokolwiek zdziałać? Da się go jakoś naprawić (za ile)? A może też można go odłączyć? Z tego, co mi powiedział jeden elektryk, wymiana na nowy to łączne koszty około 2 000 zł, a to mi się trochę nie opłaci, bo za samochód dałem 8 000 zł... |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
|
|