Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[C5xA]felgi aluminiowe - jakie ET itd
Autor Wiadomość
gabi
[Usunięty]

Wysłany: 19-07-2008, 17:58   [C5xA]felgi aluminiowe - jakie ET itd

Witam. Wiem że na ten temat było dużo. Ale mnie nurtuje taki problem, problem oddalenia (ET). Stalowe felgi mają ET 46, fabrycznie, przynakjmniej w moim colcie. Przy mniejszym ET, sprawdziłem to doświadczalnie, felga przechodzi bardzo blisko zaciku klocków hamulcowych. Przy ET 44, takie felgi mam zimowe. Wygląda mi na to że przy jeszcze mniejszym będzie ocierać o zacisk. A jak to będzie wyglądało przy alusach bo tego nigdzie na forum nie znalazłem. Chodzi o felgi 13, 5", 4x114,3, otwór centr. 46, jakie ET. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 08-08-2008, 19:07, w całości zmieniany 1 raz  

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-07-2008, 19:53   

gabi napisał/a:
Wygląda mi na to że przy jeszcze mniejszym będzie ocierać o zacisk.
tu nie chodzi jedynie o ET lecz również kształt ramienia felgi, myślę że zawsze trzeba przymierzyć

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 19-07-2008, 22:56   

gabi napisał/a:
Stalowe felgi mają ET 46, fabrycznie, przynakjmniej w moim colcie. Przy mniejszym ET, sprawdziłem to doświadczalnie, felga przechodzi bardzo blisko zaciku klocków hamulcowych. Przy ET 44, takie felgi mam zimowe. Wygląda mi na to że przy jeszcze mniejszym będzie ocierać o zacisk.
Hmmm czegoś tutaj nie rozumie. Z tegoco wiem to im mniejszy offset tym felga wychodzi bardziej na zewnątrz auta przechodząc w ujemną wartość.

masa 
Mitsumaniak

Auto: C51A ; CJO 1.3GLX
Wysłany: 20-07-2008, 19:54   

londolut napisał/a:
Z tegoco wiem to im mniejszy offset tym felga wychodzi bardziej na zewnątrz auta przechodząc w ujemną wartość.

dokładnie tak i trzeba jeszcze wziąc pod uwagę szerokośc felgi
tomusn napisał/a:
tu nie chodzi jedynie o ET lecz również kształt ramienia felgi, myślę że zawsze trzeba przymierzyć

Ja przymierzam nawet nowe zamówione na podstawie katalogu i czasem też wychodzi lipa :P

[ Dodano: 22-07-2008, 11:24 ]
gabi napisał/a:
Chodzi o felgi 13, 5", 4x114,3, otwór centr. 46,

Napewno nie będą pasowac, bo otwór centrujący jest sporo zamały. W C5x jest 67mm

gabi
[Usunięty]

Wysłany: 24-07-2008, 12:18   

masa napisał/a:
Napewno nie będą pasowac, bo otwór centrujący jest sporo zamały. W C5x jest 67mm

Zgadza się, otwór centrujący 67 mm., ET 46.

masa 
Mitsumaniak

Auto: C51A ; CJO 1.3GLX
Wysłany: 25-07-2008, 10:45   

gabi napisał/a:
Zgadza się, otwór centrujący 67 mm., ET 46.

Bez przymiarki nie ryzykowałbym zakupu. ET dośc wysokie ale wcale nie powiedziane że nie będzie pasowac.

mouseman 
Mitsumaniak
Krzyś :)

Auto: Z16A; C62A; C68A; CX4A
Wysłany: 25-07-2008, 11:13   

U mnie w felgach 16" orginalnych mitsubishi przychodzą stożki śruby. Przez 2 godziny w ASO wpierali mi że to nie są orginały. Dostali zdjęcia no i strzelili zonka. Standardowa nakretka z podkładką u nich 6,20 zł. Do moich 20,20zł. Wniosek zawsze trzeba przemierzyć i się upewnić :)

gabi
[Usunięty]

Wysłany: 25-07-2008, 16:33   

masa napisał/a:
Bez przymiarki nie ryzykowałbym zakupu

Jednak trzeba przymierzyć, czyli narazie klapa. Najbliższe felgi w Krakowie.

Odpowiedz do tematu