Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Carisma / Mazda 6
Autor Wiadomość
vienek
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2008, 13:38   Mitsubishi Carisma / Mazda 6

Witam
Długo się zastanawiałem aż w końcu wymieniłem Carisme na Mazde 6 `04 kombi diesel, choć w planach był Lancer. Tak, że od dziś jeżdżę Mazdą.
Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 26-07-2008, 13:45   

bdb wybor jak sie sprawuje, napisz cos, jakies fotki :)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-07-2008, 14:29   

IMHO będziesz narzekal na dizla - kuzyn ma taką z tym dizlem i nonstop z nim problemy są. Koło dwumasowe już mu poleciało, turbawka popuszcza, silnik lubi sie zakrztusić i tak w kółko generalne strasznie na nią psioczy.

vienek
[Usunięty]

Wysłany: 26-07-2008, 16:18   

Co do wrażeń i sprawowania to trochę później. W końcu mam ją dopiero kilka godzin. A co do silnika, to różnie mówią. Na forum Mazdy chwalą. Ale odejście jest (136kM). Fotki może w poniedziałek. Właśne szykuję się na wesele. W każdym razie Mitsubishi poszło w rozliczeniu za 13000 zł. Cena chyba nie taka zła.

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 26-07-2008, 16:25   

vienek napisał/a:
Co do wrażeń i sprawowania to trochę później. W końcu mam ją dopiero kilka godzin. A co do silnika, to różnie mówią. Na forum Mazdy chwalą. Ale odejście jest (136kM). Fotki może w poniedziałek. Właśne szykuję się na wesele. W każdym razie Mitsubishi poszło w rozliczeniu za 13000 zł. Cena chyba nie taka zła.

Mam nadzieje ze przyjedziesz kiedys na spot świętokrzyski pochwalic sie nowym nabytkiem :) Dobrze ze dalej japonczyk vienek, :)
oby sie dobrze sprawowala :)

A jakie masz spostrzezenia/roznice pomiedzy Carisma/Mazda 6 ?? :)
pozdroo

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 27-07-2008, 08:28   

Wujo (zagorzały fan i użytkownik kilku toyot z rzędu) chciał zmienić zainteresowania i przejść na mazdę ale z powodów problemów kuzyna z dieslem w 6tce wybrał 3jkę po lifcie (kupił tydzień temu) z silnikiem diesla 1.6 gdzie nie ma (ponoć) koła dwumasowego.

PS. Ten silnik 1.6 diesla ciągnie ładnie ale imho trochę za słaby jest do bardzo energicznej jazdy tym autem (waży 1320kg a silnik ma chyba 110KM) niemniej jeździ całkiem fajnie. Wykończenie tej 3jki wewnątrz to twarde plastiki zalatujące tańszym fordem. Wyposażenie niemal we wszystko co możliwe z cały stadem poduch, sterowaniem na kierownicy, kompem, bajerami, xenonami itp. itd. ale jakoś mi to auto nie przypasiło wewnątrz mimo że wygląda nieźle i miejsca w miarę.

krzychu 
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 27-07-2008, 10:31   

Z tego co slyszalem w silnikach TDI sa juz serwisy co przerabiają kolo 2 masowe na jednomasowe.

Krzychu

saphire 
Mitsumaniak
daje wędkę nie rybę

Wysłany: 27-07-2008, 10:59   

Oprócz wymiany na zwykłe jedno masowe podbijają też wolne obroty by nie były zbyt niskie i by nie szarpało i nie telepało silnikiem.

vienek
[Usunięty]

Wysłany: 01-08-2008, 22:16   

Witam
Zamieszczam kilka linków do fotek mojego nowego nabytku:
MazdaMazda 1 Mazda2 Mazda wnętrze Mazda wnętrze
Jak na razie jeździ się świetnie. Zakupiłem nowe oponki Kleber 205/55/16/91V.
Robson co do porównania to powiem, że komfort jazdy lepszy, auto sporo jednak większe, przyśpieszenie dużo lepsze, prowadzi się świetnie, praktycznie full wypas bez webasto, podgrzewanych foteli i nie czuć prędkości, przy tej samej prędkości powyżej 120km/h w Carismie było głośniej.
Pozdrawiam

Robson86 
Forumowicz
Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Wysłany: 01-08-2008, 23:16   

w koncu roznica 90km w Carismie przy 136km w Mazdzie musi byc widoczna...
Pozdroo

Odpowiedz do tematu