Mitsubishi Carisma / Mazda 6 |
Autor |
Wiadomość |
vienek [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2008, 13:38 Mitsubishi Carisma / Mazda 6
|
|
|
Witam
Długo się zastanawiałem aż w końcu wymieniłem Carisme na Mazde 6 `04 kombi diesel, choć w planach był Lancer. Tak, że od dziś jeżdżę Mazdą.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 26-07-2008, 13:45
|
|
|
bdb wybor jak sie sprawuje, napisz cos, jakies fotki |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-07-2008, 14:29
|
|
|
IMHO będziesz narzekal na dizla - kuzyn ma taką z tym dizlem i nonstop z nim problemy są. Koło dwumasowe już mu poleciało, turbawka popuszcza, silnik lubi sie zakrztusić i tak w kółko generalne strasznie na nią psioczy. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
vienek [Usunięty]
|
Wysłany: 26-07-2008, 16:18
|
|
|
Co do wrażeń i sprawowania to trochę później. W końcu mam ją dopiero kilka godzin. A co do silnika, to różnie mówią. Na forum Mazdy chwalą. Ale odejście jest (136kM). Fotki może w poniedziałek. Właśne szykuję się na wesele. W każdym razie Mitsubishi poszło w rozliczeniu za 13000 zł. Cena chyba nie taka zła. |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 26-07-2008, 16:25
|
|
|
vienek napisał/a: | Co do wrażeń i sprawowania to trochę później. W końcu mam ją dopiero kilka godzin. A co do silnika, to różnie mówią. Na forum Mazdy chwalą. Ale odejście jest (136kM). Fotki może w poniedziałek. Właśne szykuję się na wesele. W każdym razie Mitsubishi poszło w rozliczeniu za 13000 zł. Cena chyba nie taka zła. |
Mam nadzieje ze przyjedziesz kiedys na spot świętokrzyski pochwalic sie nowym nabytkiem Dobrze ze dalej japonczyk vienek,
oby sie dobrze sprawowala
A jakie masz spostrzezenia/roznice pomiedzy Carisma/Mazda 6 ??
pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 27-07-2008, 08:28
|
|
|
Wujo (zagorzały fan i użytkownik kilku toyot z rzędu) chciał zmienić zainteresowania i przejść na mazdę ale z powodów problemów kuzyna z dieslem w 6tce wybrał 3jkę po lifcie (kupił tydzień temu) z silnikiem diesla 1.6 gdzie nie ma (ponoć) koła dwumasowego.
PS. Ten silnik 1.6 diesla ciągnie ładnie ale imho trochę za słaby jest do bardzo energicznej jazdy tym autem (waży 1320kg a silnik ma chyba 110KM) niemniej jeździ całkiem fajnie. Wykończenie tej 3jki wewnątrz to twarde plastiki zalatujące tańszym fordem. Wyposażenie niemal we wszystko co możliwe z cały stadem poduch, sterowaniem na kierownicy, kompem, bajerami, xenonami itp. itd. ale jakoś mi to auto nie przypasiło wewnątrz mimo że wygląda nieźle i miejsca w miarę. |
|
|
|
 |
krzychu
Mitsumaniak

Auto: Lancer 2.0 Int, Mazda CX-3
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 27-07-2008, 10:31
|
|
|
Z tego co slyszalem w silnikach TDI sa juz serwisy co przerabiają kolo 2 masowe na jednomasowe.
Krzychu |
|
|
|
 |
saphire

|
Wysłany: 27-07-2008, 10:59
|
|
|
Oprócz wymiany na zwykłe jedno masowe podbijają też wolne obroty by nie były zbyt niskie i by nie szarpało i nie telepało silnikiem. |
|
|
|
 |
vienek [Usunięty]
|
Wysłany: 01-08-2008, 22:16
|
|
|
Witam
Zamieszczam kilka linków do fotek mojego nowego nabytku:
MazdaMazda 1 Mazda2 Mazda wnętrze Mazda wnętrze
Jak na razie jeździ się świetnie. Zakupiłem nowe oponki Kleber 205/55/16/91V.
Robson co do porównania to powiem, że komfort jazdy lepszy, auto sporo jednak większe, przyśpieszenie dużo lepsze, prowadzi się świetnie, praktycznie full wypas bez webasto, podgrzewanych foteli i nie czuć prędkości, przy tej samej prędkości powyżej 120km/h w Carismie było głośniej.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
|
Wysłany: 01-08-2008, 23:16
|
|
|
w koncu roznica 90km w Carismie przy 136km w Mazdzie musi byc widoczna...
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
|