Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Odpływ z klimy i jej dezynfekcja
Autor Wiadomość
krzych_o
[Usunięty]

Wysłany: 02-08-2008, 08:56   Odpływ z klimy i jej dezynfekcja

Witam.
Dalej szukajka nie działa.
Zabieram się do dezynfekcji klimy WUrthem. Doradźcie czy wystarczy puścić preparat przez odpływ czy trzeba coś więcej działać?
I gdzie jest ten odpływ? Nie mam kanału więc pytanie - czy jest szansa zrobić to od góry bez wlażenia w kanał?
Wiem że najlepiej znaleźć odpływ po skroplinach ale może ktoś mi od razu podpowie w którym to miejscu?

tdi1982 
Forumowicz

Auto: Carisma
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 02-08-2008, 09:44   

Witaj.Odpływ jest widoczny od góry na ściance grodziowej od strony pasażera troszkę wyżej niż drążek kierowniczy maglownica.Wygląda na kawałek plastykowej rurki czarnej.Na pewno znajdziesz.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 02-08-2008, 10:34   

psika sie na skraplacz a odplyw faktycznie - jest widoczny na scianie grodziowej, ale nie dojdziesz do skraplacza

zdejmij schowej, wyjmij filtr kabinowy (jesli jest) i skraplacz masz na wierzchu - wczoraj psikalem w Galu EA, wiec jestem na swiezo

wazu 
Mitsumaniak

Auto: carisma GDI 1.8 LS 98`
Wysłany: 02-08-2008, 21:06   

Poczytaj sobie posty w tym temacie, jest wszystko, łącznie z instrukcją i zdjęciami jak dobrać się do bebechów klimy http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

krzych_o
[Usunięty]

Wysłany: 03-08-2008, 10:27   

wazu napisał/a:
Poczytaj sobie posty w tym temacie, jest wszystko, łącznie z instrukcją i zdjęciami jak dobrać się do bebechów klimy http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=15

Dzięki @wazu!

[ Dodano: 06-08-2008, 21:58 ]
No sory,ale nie mogę namierzyć tego wylotu.
Ma ktoś może jakieś fotki??

[ Dodano: 07-08-2008, 21:18 ]
Znalazłem, napsikałem, ale niemiłosierny smród z tego Wurtha pozostaje.
A to że wystarcza na 2 razy to chyba bzdura. Mi poszła cała puszka (chyba że ktoś ją opróżnił wcześniej).

[ Dodano: 08-08-2008, 21:23 ]
No i do tego nie mogłem więcej niż 15cm wsadzić z odprowadzenie.

Odpowiedz do tematu