|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
| Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
|
Połamany kluczyk |
| Autor |
Wiadomość |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 05-08-2008, 21:13
|
|
|
| Czy stacyjka jest rozbieralna? Można wyjąć bębenek? |
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3978 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 06-08-2008, 13:04
|
|
|
| a kup surówkę i pilnik w dłoń |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 06-08-2008, 14:29
|
|
|
| Serek napisał/a: | | Czy stacyjka jest rozbieralna? Można wyjąć bębenek? |
Można, i można przekodować zapadki pod każdy wzór kluczyka To samo tyczy się wkładek w drzwiach. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
ASpecnaz
Nowy Forumowicz
Auto: Galant 1.8TD 89r.
|
Wysłany: 06-08-2008, 14:51
|
|
|
Jak tak was słucham to się zastanawiam czy nie macie kryminalnej przeszłości . Ostatecznie na szrocie nie było zamków od tej stacyjki. Jeden zamek został dobrany przez mechanika żeby działał kluczyk od stacyjki, bagażnik otwieram z samochodu a wlew paliwa na szczęście udaje się kluczem od stacyjki. Pisałem do serwisu mitsu w Łodzi i jednak jest możliwość dorobienia tak zwanego surowego klucza. Potrzeba jedynie VIN-a naszego pojazdu. Sprawdzę w jakich kosztach bym się zmieścił gdybym jednak poczekał.... Btw co trzeba zrobić z takim surowym kluczem żeby można go było normalnie użytkować?? |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2, UU
Pomógł: 652 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24494 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 06-08-2008, 21:31
|
|
|
jest rozbieralna
raczej nie mozna nic przekodowac, chyba ze dorobic zapadki na wzor kluczyka
ale zeby ja wyjac, to trzeba miec kluczyk, szczypce segera i troche doswiadczenia |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 07-08-2008, 11:35
|
|
|
| ASpecnaz napisał/a: | | Jak tak was słucham to się zastanawiam czy nie macie kryminalnej przeszłości |
Nie mam kryminalnej przeszłości, pracyje przy zamkach i kluczach od jakiś 10 lat.
| Krzyzak napisał/a: | | raczej nie mozna nic przekodowac, chyba ze dorobic zapadki na wzor kluczyka |
Przekodować = dorobić zapadki do klucza.
| Krzyzak napisał/a: | | ale zeby ja wyjac, to trzeba miec kluczyk, szczypce segera i troche doswiadczenia |
Mi wystarczy młotek, imadło i kilka małych śrubokrętów. Ważne żeby mieć kilka zapadek i sprężynek dodatkowo z danego modelu zamka. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
Alladyn [Usunięty]
|
Wysłany: 25-08-2008, 17:32
|
|
|
| ja mialem to samo ze zlamal sie kluczyk tylko na połowe i o malo nie został w drzwiach:) na szczeście odrazu jak kupiłem fure to był dorobiony nastepny, takze spoko ale teraz musze tez moj orginał dać do sklejenia tzn to połączenia, gosc u mnie to robi bez problemu . koszt 15zł:) czy jakoś tak |
|
|
|
 |
|
|
|