Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] Gdzie sie znajduje pompa Paliwa
Autor Wiadomość
piwko444
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2008, 21:33   [CAxA] Gdzie sie znajduje pompa Paliwa

Witam bardzo serdecznie. Mam uszkodzana pompe paliwa a niewiem gdzie sie ona dokladnie znajduje :( Uszkodzenie nastąpiło po tym jak moj mądry brat założył odwrotnie klemy od akumulatora. Moj tata wywnioskował że się uszkodziła sie pompa paliwa ponieważ rozrusznikiem kręce a nie zapala. Mówil że jest małe ciśnienie benzyny

Proszę o jakies wskazowki.

Z Gory dziekuje za pomoc!
Ostatnio zmieniony przez karolgt 14-09-2008, 23:32, w całości zmieniany 1 raz  

4g63colt
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2008, 22:07   

pompa paliwa jest w zbiorniku paliwa,na zbiorniku sa dwa dekielki jeden do poziomu palwadrugi do pompy ty chcesz ten z ktorego wychodza dwa wezyki jeden z nich ma nakretke, tylko ostroznie z odkecaniem łatwo zepsuc

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Auto: Omega B 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 31-08-2008, 22:10   

Sprawdź miernikiem bezpieczniki w srzynce pod maską.

Żeby wyjąć pompę trzeba ściągnąć bak.

piwko444
[Usunięty]

Wysłany: 31-08-2008, 22:15   

A to mnie zmartwiliście. Bezpieczniki zostały wymienine :( To jutro biore sie za sciaganie baku.

Pozdrawiam

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 31-08-2008, 22:20   

Lampka Check Engine się normalnie zapala po włączeniu stacyjki? I gaśnie po kilku sekundach?

Moim zdaniem to nie pompa. Pompę włącza komputer silnika (ECU) - podaje napięcie na przekaźnik pompy i wtedy pompa zostaje włączona. Do tego jeszcze trzeba stacyjkę włączyć. Jak klemy były odwrotnie to raczej żadne napięcie do pompy nie dotarło.

adam632 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt 93
Wysłany: 31-08-2008, 23:13   

mi jak sie spalil komputer to tez pompa nie smigala :roll:

piwko444
[Usunięty]

Wysłany: 01-09-2008, 08:08   

Chceck engine normalnie się zapala a potem gasnie.

Juz niewiem co to to moze byc :(

[ Dodano: 03-09-2008, 10:48 ]
Pompa paliwa jest niby sprawna. Da rade sprawdzic jakims domowym sposobem czy komputer dziala? Macie moze schemat in stalacji elektrycznej do 1.3

Poizdrawiam

siekierka71
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2008, 16:16   

Witam, mam taki problem. Przy przelaczeniu stacyjki dawniej pompa chodzila 2 sekundy i sie wylaczala a teraz chodzi caly czas i nie ma iskry. CE si enie swieci. Co poradzicie??
Pozdrawiam!

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2008, 21:35   

siekierka71 napisał/a:
Witam, mam taki problem. Przy przelaczeniu stacyjki dawniej pompa chodzila 2 sekundy i sie wylaczala a teraz chodzi caly czas i nie ma iskry. CE si enie swieci. Co poradzicie??
Pozdrawiam!
Zacznijmy od rzeczy najprostszych. Sprawdź bezpiecznik alternatora w skrzynce pod maską po stronie pasażera. Ma oznaczenie 60 A.
A alarm albo odcięcie zapłonu jakieś masz?

siekierka71
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2008, 22:57   

bezpieczniki raczej spoko moge sprawdzic jutro ale... przyczyna chyba lezy w ECU bo ...
auto stalo dosc dlugo tj z pare tyg nieodpalane, kiedys chcialem go uruchomic to jak nigdy nie berdzo chcial zapalic tak jakby stare swiece i kable ale one sa nowe. nie ma iskry bo ecu nie wylacza pompy paliwa jak zawsze i nie wiem co jest.

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 28-09-2008, 12:08   

siekierka71 napisał/a:
auto stalo dosc dlugo tj z pare tyg nieodpalane
Odkręć kopułkę aparatu zapłonowego, wyczyść styki drobnym papierem i koniecznie wytrzyj kopułkę wewnątrz suchą szmatką. Wydaje mi się, że po tym odpali.

josie 
Mitsumaniak
majsterklepka

Wysłany: 28-09-2008, 12:36   

A ja bym sprawdził też bezpiecznik, ale opisany ECI MULTI pod maską (30A). Sprawdzić miernikiem, bo "na oko" często jest "dobry".

siekierka71
[Usunięty]

Wysłany: 09-10-2008, 02:01   

hej. nie sprawdzalem jeszcze bezpiecznika ale... jak wyjąłem komputer i włozylem go za 2-3 dni to pompa wyłączyła sie jak dawniej i zapalił bez zadnych ale nio może marudził lekko ale za drugim razem pompa wyłączyła sie juz po 20 sec a za 3 i wiecej już wogóle. Za radiem jest ten przekażnik bo go słyszę jak sie załącza i wyłącza jeśli jest dobrze. może to on nawala. co myłslicie i od czego on jest. Przypomne ze jeżeli ten przekażnik nie odbije czyli pompa chodzi to nie załacza wogóle iskry! pozdrawiam

Odpowiedz do tematu