[Cari 1.6] Brzęczyk od świateł? |
Autor |
Wiadomość |
vvoojo
Nowy Forumowicz

Auto: Carisma 1,6 '98
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 24-09-2008, 22:47 [Cari 1.6] Brzęczyk od świateł?
|
|
|
Witam
Mam pytanie, gdzie znajduję się brzęczyk który powinien się włączyć
w momencie otwierania drzwi kierowcy przy włączonych światłach mijania?
Bo u mnie niestety nie działa.
Przeczyściłem styki na dole przy drzwiach i bez zmian.
Pozdrawiam |
_________________ Mitsubishi Carisma 1,6 GLX '98
 |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 25-09-2008, 20:29
|
|
|
Dokładną lokalizacją się nie interesowałem ale dźwięk u mnie dobiega gdzieś z okolic puszki z bezpiecznikami - tej w kabinie nad lewym kolanem kierowcy czyli gdzieś zza panelu sterowania położeniem świateł. |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
Geloo_Jedi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2008, 15:19
|
|
|
Ten brzęczyk jest przy kierowcy, przy dźwigni otwierania maski masz czarną puszkę z bezpiecznikami. Z tyłu tej puszki, na spodzie jest siedzi taki brązowy prostokąt, jeśli dobrze pamiętam zatrzaśnięty na 2 klipsy, to jest właśnie ten brzęczyk. Łatwo się go wyjmuje. Jakby coś to mam taki na zbyciu. |
|
|
|
 |
MoLi_TRN [Usunięty]
|
Wysłany: 04-10-2008, 17:01
|
|
|
u mnie tez nie slychac ale to wina czujnika przy dzwiach chociaż zdarza mu sie zadziałac ale to tylko rzadkie przypadki, sprawdz go lepiej moze a potem szukaj gdzies indziej przyczyny |
Ostatnio zmieniony przez MoLi_TRN 05-10-2008, 12:26, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
crimi
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8GDI Sedan
|
Wysłany: 05-10-2008, 12:02
|
|
|
MoLi_TRN napisał/a: | u mnie tez nie slychac ale to wina czujnika przy dzwiach chociaż zdarza mu sie zadziałac ale to tylko zadkie przypadki, sprawdz go lepiej moze a potem szukaj gdzies indziej przyczyny |
Dzieki, przydatna informacja U mnie ten czujnik jest padniety, dochodza do niego dwa przewody, w pozostalych czujnikach tylko jeden. Wiec teraz juz wiem skad ta roznica, po co ten dodatkowy przewod. Ma moze ktos na zbyciu ten czujnik/stycznik ? |
|
|
|
 |
wichura1
moderator mitsumaniak download manager ;)

Auto: Grandis NA4W 2.4MIVEC LPG
Pomógł: 105 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 3021 Skąd: Poznań
|
|
|
|
 |
rasiak1980
Forumowicz

Auto: carisma 1.8 GDI / 1,9 DiD
Kraj/Country: UK
Pomógł: 30 razy Dołączył: 24 Wrz 2008 Posty: 997 Skąd: Sopot
|
Wysłany: 18-11-2008, 15:05
|
|
|
sprawdź czy nie masz po prostu przekręconego wkręta mocującego ten włącznik wtedy nie ma kontaktu z karoseria i są takie efekty ze raz działa raz nie ja właśnie tak miałem i musiałem zastąpić wkręt o numer większym teraz wszystko ok |
|
|
|
 |
|