Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przy przyspieszaniu zapala się czerwona kontrolka hamulca??
Autor Wiadomość
rafik_
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2008, 11:42   Przy przyspieszaniu zapala się czerwona kontrolka hamulca??

Co może być?

Podczas przyspieszania zapala się kontrolka hamulca ręcznego, ale tylko jak mam bieg włączony, niezależnie który to bieg, zdejmuje lekko nogę z gazu, kontrolka gaśnie, przyspieszam, zapala się znowu, wciskam sprzęgło, luz, i dodaje gazu i nic takiego się nie dzieje.

Pomóżcie bo nie wiem czy się mogę bardzo martwić? Czy to tylko za mały poziom jakiegoś płynu, chociaż wszystkie poziomy w normie.

Skrzynia manual, silnik 12V, szykuję się do zmiany oleju, może to mieć wpływ?, chociaż nie sądzę bo na luzie nic się nie dzieje.

POMÓŻCIE!!!!!

Może miał ktoś podobny problem.

rynio_di
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2008, 17:41   

Prawdo podobnie kołyszący się płyn w zbiorniczku załącza kontrolkę hamulca. popatrz też czy wyłącznik lampki ręcznego jest dokładnie wyłączany po zwolnieniu ręcznego.

siwek 
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-10-2008, 18:18   

to prawdopodobnie wina czujnika który się włącza przy delikatnych ruchach wajchy od ręcznego, sprawdz czy poprawnie działa

rafik_
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2008, 18:30   

Oby to było tylko to, sprawdzę ale obawiam się, że to nie to, bo nie ważne czy samochód przechyla się z górki, czy pod górkę, sytuacja ma miejsce tylko podczas przyspieszania, nieważne w jakim kierunku i jak samochód jest ustawiony :(

PS

Rzeczywiście w starym lancerku tak miałem jak było mało płynu hamulcowego, ale tu płyn jest powyżej minimum, dla pewności jednak doleję, dzięki na razie za odpowiedzi i czekam może na dalsze sugestie od użytkowników sigm, może ktoś miał coś takiego.

brzoza73 
Mitsumaniak

Auto: E57A 2.0 TD '94 GALANT
Wysłany: 05-10-2008, 20:17   

Może również wariować czujnik poziomu płynu h-ca

cubus89
[Usunięty]

Wysłany: 05-10-2008, 21:41   

sprawdz przede wszystkim plyn..

mitsu_maniak 
Nowy Forumowicz

Auto: SIGMA 3.0V6 24 94r. manual
Wysłany: 05-11-2008, 19:50   

Miałem dokładnie tak samo. Wymieniłem płyn hamulcowy i kontrolka przestała się świecić.

wojtas 
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Wysłany: 09-12-2008, 16:00   

Miałem ten sam problem. W moim Misiaku wystarczyło uzupełnić płyn hamulcowy w zbiorniczku od ABS( to ten przy lewym leflektorze). :) :) :)

Odpowiedz do tematu