|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przy przyspieszaniu zapala się czerwona kontrolka hamulca?? |
Autor |
Wiadomość |
rafik_ [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2008, 11:42 Przy przyspieszaniu zapala się czerwona kontrolka hamulca??
|
|
|
Co może być?
Podczas przyspieszania zapala się kontrolka hamulca ręcznego, ale tylko jak mam bieg włączony, niezależnie który to bieg, zdejmuje lekko nogę z gazu, kontrolka gaśnie, przyspieszam, zapala się znowu, wciskam sprzęgło, luz, i dodaje gazu i nic takiego się nie dzieje.
Pomóżcie bo nie wiem czy się mogę bardzo martwić? Czy to tylko za mały poziom jakiegoś płynu, chociaż wszystkie poziomy w normie.
Skrzynia manual, silnik 12V, szykuję się do zmiany oleju, może to mieć wpływ?, chociaż nie sądzę bo na luzie nic się nie dzieje.
POMÓŻCIE!!!!!
Może miał ktoś podobny problem. |
|
|
|
 |
rynio_di [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2008, 17:41
|
|
|
Prawdo podobnie kołyszący się płyn w zbiorniczku załącza kontrolkę hamulca. popatrz też czy wyłącznik lampki ręcznego jest dokładnie wyłączany po zwolnieniu ręcznego. |
|
|
|
 |
siwek
Mitsumaniak

Auto: Cari 1.6 GL + LPi, Mazda 6 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 27 razy Dołączył: 18 Lis 2007 Posty: 3382 Skąd: Kozłów Biskupi
|
Wysłany: 05-10-2008, 18:18
|
|
|
to prawdopodobnie wina czujnika który się włącza przy delikatnych ruchach wajchy od ręcznego, sprawdz czy poprawnie działa |
_________________ "Nie mam nic przeciwko przychodzeniu do pracy, ale te osiem godzin czekania na wyjście to już totalny absurd."
 |
|
|
|
 |
rafik_ [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2008, 18:30
|
|
|
Oby to było tylko to, sprawdzę ale obawiam się, że to nie to, bo nie ważne czy samochód przechyla się z górki, czy pod górkę, sytuacja ma miejsce tylko podczas przyspieszania, nieważne w jakim kierunku i jak samochód jest ustawiony
PS
Rzeczywiście w starym lancerku tak miałem jak było mało płynu hamulcowego, ale tu płyn jest powyżej minimum, dla pewności jednak doleję, dzięki na razie za odpowiedzi i czekam może na dalsze sugestie od użytkowników sigm, może ktoś miał coś takiego. |
|
|
|
 |
brzoza73
Mitsumaniak

Auto: E57A 2.0 TD '94 GALANT
|
Wysłany: 05-10-2008, 20:17
|
|
|
Może również wariować czujnik poziomu płynu h-ca |
|
|
|
 |
cubus89 [Usunięty]
|
Wysłany: 05-10-2008, 21:41
|
|
|
sprawdz przede wszystkim plyn.. |
|
|
|
 |
mitsu_maniak
Nowy Forumowicz

Auto: SIGMA 3.0V6 24 94r. manual
|
Wysłany: 05-11-2008, 19:50
|
|
|
Miałem dokładnie tak samo. Wymieniłem płyn hamulcowy i kontrolka przestała się świecić. |
|
|
|
 |
wojtas
Mitsumaniak

Auto: Sigmy, Zaćmienie i Kociak
Pomógł: 34 razy Dołączył: 28 Lis 2008 Posty: 3559 Skąd: Gniezno
|
Wysłany: 09-12-2008, 16:00
|
|
|
Miałem ten sam problem. W moim Misiaku wystarczyło uzupełnić płyn hamulcowy w zbiorniczku od ABS( to ten przy lewym leflektorze). |
_________________ ..
Każdy ma prawo się mylić, i tylko ten co nic nie robi nie popełnia błędów.
[F16A 12V M/T 92'][F07W 24V A/T 93'][D53A 24V GTS M/T 03'][V97W 24V GLS A/T 15'] |
|
|
|
 |
|
|