PRZEZ KASZUBY NA HEL |
Autor |
Wiadomość |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 11-11-2008, 12:53
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | Gene, jak Ci już pisałem sms-em, zdjęcia "zajefajne"
Mam nadzieję, że wymyślisz coś jeszcze, i wtedy właśnie będę mógł się podpiąć |
HISZPAN a z nami nie chcesz po górach pojeździć ? Wczoraj 10.11 zaliczyłem wklejkę a i przez potok jeździliśmy. Prawdopodobnie zdjęcia będą na KB. Pozdrówka |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 11-11-2008, 15:00
|
|
|
No proszę dzień spóźnienia i tyle odpowiedzi- Gene wyjazd był zarąbiście zajefajny - naprawdę nie żal nam że musieliśmy prześmigac całą Polskę tam i z powrotem czyli dwa razy-a nie ukrywajmy już to jest jazdą w "terenie", super weekend, naprawdę genialna para(Gene , Monika) i do tego zarąbista pogoda.
Co prawda jak to z nowicjuszami przy roadbooku musieli nas szukac po lesie-ale zjechali ze swojej trasy i nas znaleźli (10 pkt. pomógł w realu) - no i targał ogon za sobą cały dzień po terenie ponieważ to nasza pierwsza taka wyprawa więc pewnie następne 10 pkt.
Gene bo przy pożegnaniu zapomnieliśmy o tym zupełnie - gdybyście się wybierali z Moniką pojeździc po krańcach południowych-nocleg u nas się zawsze znajdzie -walcie jak w dym hotel to nie jest ale zapraszamy serdecznie- i jeszcze raz dzięki za mile spędzony czas.
P.S
A Kibloo z żoną za przyjęcie w Pomorskim |
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 11-11-2008, 15:47
|
|
|
Jak już pisałem do Gene ale i tak powtórzę, zawsze jesteście mile widziani i zapraszamy o każdej porze. Jakbym sie na południu pojawił, to tez możemy się w jakieś niewielkie błtko wybrać.
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 11-11-2008, 15:51
|
|
|
Gene, wiem, że to nie impreza przeprawowa, ale liczyłem na większe "błotko".
Zdjęcia są super!
Ja mojego Misiaka nie oszczędzam, ale mój to już senior.
Chociaż czasami go umyję Karcherem:
 |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 11-11-2008, 16:08
|
|
|
Zdjecia i relacja beda niebawem. Jeszcze raz powtorze na forum. Dziekuje dzielnej zalodze z Krakowa (Wiesia i Berni) za udzial w imprezie oraz Sabince i Kiblowi za wsparcie calego przedsiewziecia. Serdecznosci |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-11-2008, 21:07
|
|
|
Bartek2800 - błotko byłoby większe gdyby lało z tydzień bo trasa była taka że gdyby więcej deszczu to do szymbarku prawie cały czas teren szuter i błoto prawie zero asfaltu ale jak pisałem wcześniej słoneczna pogoda nam dopisała więc i błotko tylko miejscami.
Ale jak na wiosnę deszcze zapowiedzą to wal jak w dym na pewno się wkleisz-pozdrawiam |
|
 |
Gene

|
Wysłany: 11-11-2008, 21:51
|
|
|
Bartku2800 mysle, ze kazdy powinien sam okreslic co go bardziej pociaga. Ja wiem, ze taplanie w blocie dla samej zabawy to nie jest to za czym tesknie. Ale wyruszyc, przejechac, przetrwac, poradzic sobie, zobaczyc, i dotrzec do celu, jednym slowem przezyc przygode to dla mnie esencja off-roadu. Doswiadczenie zdobywamy i w blocie i na asfalcie. Wazne aby cieszyc sie podrozowaniem. Wyprawy i rajdy te bliskie i te dalekie to moja budzaca sie pasja. Dlatego jesli liczyles na bardziej ekstremalne doznania to musze Cie przeprosic. Relacja i zdjecia beda zawierac tylko tyle blota ile bylo konieczne aby dotrzec przed zmierzchem do miejsca postoju.
|
 |
|
|
|
 |
Gene

|
|
|
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2008, 14:35
|
|
|
Nie musiałeś mnie przepraszać...
Ja po prostu kocham błoto i śnieg.
A ze zdjęć najbardziej podoba mi się to z odwróconym "do góry nogami" domem.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-11-2008, 17:19
|
|
|
Bartek2800 - Gene o swój samochód dba widziałem na własne oczy -wypieszczony natomiast ja swojego się uczę więc i tak się trochę dziwiłem że z taką łatwością przez niektóre miejsca przejechał a dom na głowie jest jeszcze fajniejszy w środku ale cięzko to oddać zdjęciem-ale ludziśka którzy bywali mocno upojeni alkoholem kojarzą ten stan "środka" |
|
 |
bartek2800 [Usunięty]
|
Wysłany: 12-11-2008, 18:35
|
|
|
Ja o swojego też dbam, trochę...uważam, że takiej terenówce do twarzy w obłoconym lakierze .Za to uwielbiam mieć sterylny i nie naganny porządek wewnątrz-tam Pajero traktuję jak by miał jeździć nim prezydent
Dla mnie to terenówka do jazdy w terenie, polu, ciężkiej zimie, holowania przyczepy .
I z to ją kocham |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 12-11-2008, 19:09
|
|
|
bartek2800 napisał/a: | Ja o swojego też dbam, trochę...uważam, że takiej terenówce do twarzy w obłoconym lakierze .Za to uwielbiam mieć sterylny i nie naganny porządek wewnątrz-tam Pajero traktuję jak by miał jeździć nim prezydent
Dla mnie to terenówka do jazdy w terenie, polu, ciężkiej zimie, holowania przyczepy .
I z to ją kocham |
Witam Bartek na lakierze błotko a w środku..... jak Ty to robisz ?? Skoro błotko na zewnątrz to nie ma możliwości aby i w środku się nie znalazło. Podczas ostatniej wklejki zapomniałem zamknąć okno i błotny prysznic w środku a i na butach też się nanosi oj co nie miara. Nigdy nie sprzątam Miśka przed wyjazdem w teren-> nie opłaca się ale po powrocie to woda, płyn, szczota itd itp Pozdrówka
[ Dodano: 12-11-2008, 19:12 ]
Oj to straszne tam wiatry wieją skoro chałupy na dach przewracają Superowskie zdjęcia. Pozdrówka |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-11-2008, 21:59
|
|
|
Muszę przyznac że trochę czasu mi zajęło żeby lekko ubrudzoną terenówkę przemienic w lśniącą bulwarówkę- a zapach pack plasta niósł się za mną od Brzeska prawie do Wieliczki |
|
 |
eys28
Forumowicz
Auto: pajero III 3.2DI-D
Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Lis 2008 Posty: 100 Skąd: gdynia
|
Wysłany: 12-11-2008, 23:16
|
|
|
szkoda ze tak późno znalazłem to 4um.chetnie bym się podłączył do jazdy po bezdrożach |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 13-11-2008, 07:57
|
|
|
Eys28 wbijaj na forum regionalne. Tam znajdziesz kolegow, ktorzy chetnie sie gdzies wybiora.
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewforum.php?f=25
Berni napisał/a: | Muszę przyznac że trochę czasu mi zajęło żeby lekko ubrudzoną terenówkę przemienic w lśniącą bulwarówkę | eech nasze Pajero jeszcze brudne. Moze dzis pojade i umyje bebechy. Potem pewnie juz w myjni silikonik i bedzie jak nowe.
jawaldek napisał/a: | Superowskie zdjęcia. Pozdrówka | dziekuje i dla Ciecie tez moc serdecznosci. |
 |
|
|
|
 |
|