Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:39
[EAx 97-04] Galant Warszawa
Autor Wiadomość
herson
[Usunięty]

Wysłany: 10-11-2008, 20:40   [EAx 97-04] Galant Warszawa

A ja ciągle szukam, ale przyznam się szczerze, czytając TEN temat, kolejny raz uświadomiliście mi, jak mało wiem, nie tylko oceniając zdjęcia sprzedawanych aut, ale przede wszystkim to, że prawie nic nie wiem o różnicach w poszczegółnych wersjach Galanta :( Na swoje pocieszenie, o nissanach wiem zdecydowanie więcej :P
Tak na szybko, proszę o recenzję tego egz. http://www.allegro.pl/ite...asne_skory.html i info o co mam dokładnie gościa wypytac, co sprawdzic szczególnie w tym aucie itp itd.
Z ciekawości sprawdziłem w zakończonych aukcjach i w październiku stał za 18,6k, kolejna próba to aukcja, która skończyła się na 10k.

sampler 
Forumowicz

Auto: Citroen C5 X7 2.2 HDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 10-11-2008, 21:50   

Na pierwszy rzut oka jedyne co mi nie pasuje to halogeny od EA6 czyli diesla
GALANT AVANCE EA5A'03 2.5 V6 24V
Xsara 1.4i

SĄ:
CITROEN C5 X7 2.2 HDI
Peugeot 308 2.0 HDI

kpawel 
Mitsumaniak

Auto: Space Star / Hyundai Accent LC
Wysłany: 10-11-2008, 23:04   

Po zdjęciach poznaję ulicę, róg ul. Myśliborskiej i Mehoffera.

Wygląda w miarę OK.

herson
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 10:30   

Jeszcze jakieś podpowiedzi, sugestie? Cokolwiek istotnego

pompec 
Mitsumaniak
misiu-maniak

Auto: EA5W Avance'02 tiptronic
Wysłany: 12-11-2008, 13:02   

progi i zderzak tylny chyba od SE...

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 13:14   

Zaczyna go brać korozja na tylnych nadkolach (małe kółka)

Oraz różnice odcieni tylnego zderzaka, i dokładki względem błotnika (duże koło i strzałki)

Poza tym na pierwszy rzut oka halogeny.

Mógł być lekko uderzony z tyłu (nie mocno bo błotnik nie malowany).

Poproś go o fotki komory silnika (żeby było widać podłużnice i niech zrobi fotkę komory na koło zapasowe (przy tylnym zderzaku). Tak to ok. Przebieg najprawdopodobniej (wg mnie) oryginalny (ok 20000/rok się liczy), tapicerka nie zniszczona Tylko ten inny kolor airbagu w kierownicy....nie wiem co z tym, może ktoś więcej na ten temat powie.

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Auto: Accord Tourer CM2
Wysłany: 12-11-2008, 14:08   

Forest_Taft napisał/a:
Zaczyna go brać korozja na tylnych nadkolach (małe kółka)

Oraz różnice odcieni tylnego zderzaka, i dokładki względem błotnika (duże koło i strzałki)

Obrazek

Poza tym na pierwszy rzut oka halogeny.

Mógł być lekko uderzony z tyłu (nie mocno bo błotnik nie malowany).

Poproś go o fotki komory silnika (żeby było widać podłużnice i niech zrobi fotkę komory na koło zapasowe (przy tylnym zderzaku). Tak to ok. Przebieg najprawdopodobniej (wg mnie) oryginalny (ok 20000/rok się liczy), tapicerka nie zniszczona Tylko ten inny kolor airbagu w kierownicy....nie wiem co z tym, może ktoś więcej na ten temat powie.

Jeśli Ty Forest widzisz na takich zdjęciach początki korozji to biję pokłony :notworthy:
Różnica odcieni tylnego zderzaka z błotnikami jest akurat często spotykana - nie wiem z czego to wynika. Kolor airbagu jest inny bo środek to plastik a wieniec to skóra - dość mocno wytarta btw.

herson
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 14:41   

ooo coś się ruszyło :)
Przyznam szczerze, ze jestem pod wrażeniem, bo gdyby nie to, że sprzedający wspomniał o śladach rdzy, nigdy bym się jej na tych zdjęciach nie dopatrzył.

Właśnie o te różnice w kolorze zderzaka ( klapy bagaznika w kombi) i pozostałej części auta, pytałem juz kiedys w innym temacie, ale jakoś zostało to przemilczane ( jedna osoba zdaje sie, wspomniała o tym, że mogły być robione właśnie nadkola i dlatego ) Z tego co zauwazyłem, statystycznie na 10 oferowanych sztuk, w 9 jest to bardzo widoczne i nie piszę tylko o tych sprzedawanych u nas ( patrzyłem również na mobile.de )

Już proszę sprzedającego o dokładne zdjęcia, jak tylko dostanę to prześle.

Co do automatu, nigdy nie miałem z nimi doczynienia, na co zwrócić uwagę? Albo inaczej, gdzie z takim miśkiem podjechać w Wawie, żeby go kompleksowo sprawdzili, łącznie z diagnostyką i mierzeniem stopnia sprężania?

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Wysłany: 12-11-2008, 15:17   

herson napisał/a:
Z tego co zauwazyłem, statystycznie na 10 oferowanych sztuk, w 9 jest to bardzo widoczne i nie piszę tylko o tych sprzedawanych u nas ( patrzyłem również na mobile.de )

A no właśnie, czyli co, 9 na 10 bite w tyłek i źle pomalowane?
Korozja na nadkolach to norma i każdy Gal wcześniej czy później ją zaliczy.
Automat - ważne jest dobre serwisowanie i regularne wymiany oleju (tylko dwa do wyboru) i ew. filtra. Trzeba się liczyć z padnięciem konwertera, wcześniej czy później. To dostajesz w gratisie :twisted: Jeśli wyraźnie szarpie, wydaje dziwne odgłosy etc. ... z resztą bylo bardzo dużo o automatach w v6, poczytaj:
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=26200
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=27406
http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=25320

herson
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 15:58   

DaleCooper napisał/a:
herson napisał/a:
Z tego co zauwazyłem, statystycznie na 10 oferowanych sztuk, w 9 jest to bardzo widoczne i nie piszę tylko o tych sprzedawanych u nas ( patrzyłem również na mobile.de )

A no właśnie, czyli co, 9 na 10 bite w tyłek i źle pomalowane?
Korozja na nadkolach to norma i każdy Gal wcześniej czy później ją zaliczy.

Nie sądzę, widać taka uroda tych dziwnie "doklejanych" zderzaków

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 12-11-2008, 18:47   

DaleCooper napisał/a:
Jeśli Ty Forest widzisz na takich zdjęciach początki korozji to biję pokłony :notworthy:

No akurat dałem radę. Nie mówię ze na kazdym zdjęciu zobaczę, ale ten nie dość ze srebrny, to jeszcze dało radę wypatrzyć. NBie wiem może fart, a może zboczenie zawodowe? (blacharz, lakiernik)

Jedno jest pewne, kolega potwierdził, czyli mi się udało dojżeć......(heh sokole oko.....)

Pozdrawiam. A co do airbagu, to dziękuję bo nie miałem pojęcia......(człowiek uczy się przez całe życie.....)

irekkczek 
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
Wysłany: 13-11-2008, 10:22   

ja również mam srebrnego galanta i tylni zderzak różni się od błotników, a wiem , że nie byl bity i zderzak niewymieniany, więc coś w tym jest

spown 
Mitsumaniak
^^^^^^^^^^^

Auto: był EA5A
Wysłany: 13-11-2008, 10:54   

irekkczek napisał/a:
ja również mam srebrnego galanta i tylni zderzak różni się od błotników, a wiem , że nie byl bity i zderzak niewymieniany, więc coś w tym jest

Ja sobie pomalowałem tylny zderzak (był przytarty na rogu) przy okazji robienia nadkoli, więc nie powinien się różnić, a jednak jak się uprę to coś zobaczę. Wszystko przez kształty i światło... Załamuje się inaczej.

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 13-11-2008, 11:02   

Tak jak opisał spown To,że któryś element jest malowany,wcale nie świadczy o tym,że samochód miał wypadek. Mógł np. otrzeć się drzwiami o jakiś słupek na parkingu,ktoś mógł mu zarysować gwoździem,zderzak itd. Żeby brzydko nie wyglądało,pomalował.
Renata
EA5W

tosztotomasz 
Mitsumaniak
StingRay Driver

Wysłany: 13-11-2008, 11:27   

Dlatego my tutaj tylko dywagujemy, a nic nie zastąpi oględzin live, najlepiej z miernikiem grubości lakieru i zdrowym rozsądkiem.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi