Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
antena
Autor Wiadomość
lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-11-2008, 10:32   antena

witam wszystkich, czy macie może jakiś pomysł na zacinającą się wysuwaną antenę ? u mnie coś się przycina i 2 dolne segmenty anteny sie nie wysuwają (do niedawna tylko 1). zaczyna to mieć wpływ na odbiór radia niestety i dlatego mam pytanko czy jest jakiś sprawdzony i niezbyt inwazyjny sposób żeby antenie przywrócić pełną długość ? będę wdzięczny za porady :)

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

syski
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 17:22   

Jak włączysz radio to pomóż jej ręcznie się wysunąć do końca, tak propo to sprawdź czy te ostatnie elementy anteny są proste. Możesz też spróbować wd 40 :wink:
Jeśli to nie pomoże to możemy sprawdzić jak będziesz wracał
Pozdrowionka

bubek
[Usunięty]

Wysłany: 13-11-2008, 19:01   

Łukasz, Syski ma rację, ja swoją w końcu uruchomiłem, złożyłem z dwóch jedna i działa choć też czasem lubi się przyciąć i nie do końca się wysunie. Zanim ją zamontowałem to wielokrotnie wyczyściłem i przesmarowałem używając wd40. Myślę, ze co jakiś czas trzeba antenkę przesmarować bo jasne jest, ze jak lecisz z włączonym radiem to zbierasz wszystko co się do niej przyklei, cały syf, potem wszystko się chowa do środka, ...tak kilka razy i niektóre segmenty maja juz problem z wysunięciem się do końca...powodzenia

lukasz12 
Mitsumaniak
prof. dr hab ;-)

Auto: Sigma 24V '95 / 24V EXE '94
Wysłany: 13-11-2008, 23:37   

dzisiaj ja trochę zaatakowałem z Piotrkiem i udało się jeden segment uruchomić ten co się ostatnio zaciął ale taki jeden który był zacięty od zawsze to nie drgnął, moze ja spsikam takim srodkiem jak wd40 (nazywa sie CX-80 i ma zapach wanilii) i zobaczę

"Natomiast wrażenia z jazdy 12V a 24V są niestety nieporównywalne ;) " (C) Chi-Man 2006
Update 06/2011: Ale 12V w manualu może być i nawet całkiem fajnie murczy :)
Update 10/2011: 12V mruczy jeszcze fajniej (bo ma oryginalny wydech)...i wróciła do łask :)
Update 11/2011: 12V jest OK, ale przydałoby się jednak więcej mocy na autostradzie ;)
Update 03/2012: Zdrowe 24V mruczy i dostarcza sporo radości przy manualu ;)

u157 
Mitsumaniak

Auto: Galant E 33, EA5W
Wysłany: 15-11-2008, 21:50   

A może spróbować rozebrać antenkę, wszystko dokładnie wyczyścić, ponownie nasmarować, jeśli nie ma uszkodzeń mechanicznych to powinno zadziałać. Wkład można dokładnie wyczyścić w benzynie ekstrakcyjnej albo w denaturacie. Powodzenia. :occasion5:
Ostatnio zmieniony przez u157 19-03-2012, 22:12, w całości zmieniany 1 raz  

mazda10000 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Sigma 24v
Wysłany: 19-03-2012, 20:18   

http://www.ebay.com/itm/P...437cda2&vxp=mtr

Swoją mam obecnie sprawną swoją antenę, ale myślę że prędzej czy później mi się taka antenka przyda. Jeżeli ktoś będzie robił jakieś zakupy w USA to ja chętnie bym się złożył na przesyłkę i wziął tą antenę, albo nawet 2.

Odpowiedz do tematu