Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:05
Fabryczne opony w Turbiku
Autor Wiadomość
Blanco28
[Usunięty]

Wysłany: 23-11-2008, 14:00   Fabryczne opony w Turbiku

Czy zakładane przez producenta opony w Outku Turbo (2007) są całoroczne? Nie mogę znaleźć opisu z boku opony. Nadają się na zimę???

KowaliK 
Mitsumaniak
01339/KMM

Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 23-11-2008, 16:33   

Teraz rzadko się zdarza aby producent wrzucał do auta opony całoroczne. Pewnie masz letnie (jak wszystkie nowe auta które były u nas w domu) ale upewnij się i sprawdź co masz na tych gumach napisane.

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 26-11-2008, 15:00   

Blanco28, napisz jakie masz te opony. Chyba taka informacja jest umieszczona na boku opony. Inaczej nie dojdziemy co to za gumy. :wink:

tomekrvf 
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Wysłany: 26-11-2008, 18:08   

Blanco28 napisał/a:
Czy zakładane przez producenta opony w Outku Turbo (2007) są całoroczne?

Z pewnością masz założone Yokohamy Geolandar G035. Te opony nie nadają się do niczego.

Blanco28
[Usunięty]

Wysłany: 26-11-2008, 23:37   

Dokładnie... Mam Yokohamy Geolandar G035. Wypatrzyłem też na nich symbol M+S - co oznaczałoby mud+snow co podobno jest tylko na całorocznych i zimowych. Sam już nie wiem czy zmieniać na zimowe czy przejeździć zimę na tych, biorąc również pod uwagę mały przebieg: 3500km a co za tym idzie małe zużycie.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 26-11-2008, 23:42   

Blanco28 napisał/a:
Sam już nie wiem czy zmieniać na zimowe czy przejeździć zimę na tych
spróbuj organoleptycznie. I tak jeździsz, jak stwierdzisz, że czujesz się jak na łyżwach to czas zmienić na inne ;)

piotrek
[Usunięty]

Wysłany: 28-11-2008, 10:20   

Witam
Blanco28 napisał/a:
Czy zakładane przez producenta opony w Outku Turbo (2007) są całoroczne?
Mam takiego samego, opony u mnie jw. opisane, letnie.

kosiar 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Turbo Alfa Rome 2.0
Wysłany: 21-02-2009, 10:13   

zima trzyma....

jak tam Panowie i Panie doświadczenia z oponami ?

też mam TURBIKA i te same Yokohamy Geolandar G035 M+S ( u mnie beznadzieja ) ten sezon zimowy chyba przetrwam ale już kupiłem alumki 16" i szukam zimówek :biggrin:

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 21-02-2009, 10:56   

kosiar napisał/a:
szukam zimówek :biggrin:
Polecam Nokian-y. Miałem już Pirelki, Dunlopy, chyba Matadory (oczywiście w innych samochodach), ale w porównaniu do nich Nokian to rewelacja. Jest to oczywiście moje zdanie ;)

morisek 
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 TURBO
Wysłany: 21-02-2009, 11:18   

Witam
Geolandar niby sa calo roczne. przejezdzilem w nich jeden sezon zimowy i 2 letnie teraz kupilem yokohamy w.drive zimowe i musze przyznac ze geolandary w zime lepij spisuja sie na torze dla gokartow jako odbojnice niz na drodze.

krzychu28
[Usunięty]

Wysłany: 22-02-2009, 23:31   

Witam,

Na zimę założyłem na fabryczne felgi Pirelli W210 Sottozero 215/55R17. Jeżdżę już trzeci sezon i jestem zadowolony z zakupu. Szczególnie na śniegu spisują się znakomicie. Często jeżdżę na Litwę, a tam śnieżyce jaki polskie drogi nie widziały.

W przypadku Geolander G035, dosłownie po trzech miesiącach uszkodziłem jedną oponę na przełomach w Bieszczadach. Nawet na bezdrożach nie nadają się do niczego, nie mówiąc już o asfalcie.

Czy ktoś miał doświaczenie z 18" ??
Jeżeli tak, to jake felgi polecacie i odpowiednie opony ??

Pozdrawiam
Krzysztof Gorski

Nissan Almera 1.8 '00 => Mitsubishi Outlander 2.0 Sport '03 => Mitsubishi Outlander 2.0 TURBO '06 => ...

kosiar 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Turbo Alfa Rome 2.0
Wysłany: 23-02-2009, 10:46   

Hiszpan napisał/a:
kosiar napisał/a:
szukam zimówek :biggrin:
Polecam Nokian-y. Miałem już Pirelki, Dunlopy, chyba Matadory (oczywiście w innych samochodach), ale w porównaniu do nich Nokian to rewelacja. Jest to oczywiście moje zdanie ;)

NOKIAN to NOKIAN ale....
z drugiej strony czytając temat OPONY ktoś pochwalił / polecił opony NOKIAN WR SUW że się dobrze spisują w MIŚKACH i od tego czasu większość kupuje oponki właśnie tej firmy.

Osobiście też cały czas biorę je pod uwagę polegając na renomie firmy oraz opiniach forumowiczów ale mam jeszcze na oku opony takie : http://www.netcar.pl/towa...tml?skad=nokaut - czytałem też parę pozytywnych opini o tych kapciach więc nie wiem czy nie warto sprubować czegoś innego niż słynne fińskie gumy.

Amerykańskie COOPER-y mają bardzo agresywny bieżnik terenowo zimowy więc może się okazać że będą tak samo dobre lub nawet lepsze :lol: niż wychwalone NOKIANKI

Może trzeba zaryzykować ?!

Jak je kupię to się pochwalę co i jak :mrgreen:

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 23-02-2009, 16:41   

kosiar napisał/a:
...więc może się okazać że będą tak samo dobre lub nawet lepsze :lol: niż wychwalone NOKIANKI
Całkiem możliwe. Wcale nie twierdzę, że nie ma lepszych opon niż Nokian. Do tego trzeba by zrobić test w identycznych warunkach, ten sam samochód, ta sama nawierzchnia, to samo ciśnienie etc.
Sam chciałem wypróbować Nokiany już dawno, ale zawsze w ostatniej chwili kupowałem coś innego :roll: Teraz mam Nokiany i jestem zadowolony.
Do Outka na początku też myślałem o Dunlopach Grandtrek SJ6, ale chyba byłby to przerost formy nad treścią - prawie terenowe opony do prawie nieterenowego auta ;)

tomek.rzepek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Wysłany: 23-02-2009, 23:34   

taaa i będą mocno hałasować. Ja wychodze z założenia że nie potrzeba wyważać otwartcyh drzwi. Nokiany są fenomenalne nie dość że trakcja jest wyśmienita to jeszcze cena miło zaskakuje. Miałem kiedyś Coopery letnie w innym aucie, co prawda kika lat temu, ale bez rewelacji.
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 23-02-2009, 23:47, w całości zmieniany 1 raz  

Andy Lee
[Usunięty]

Wysłany: 11-03-2009, 21:43   18"

Mam pytanie - co sądzicie o taki składzie 225/55/18" w outku I ???? Proszę o porady, rady, sugestie, wspomnienia itepe.... Teraz jeżdżę na 215/65/16" Czy 225/55/18" nie będę za duże i czy przy pierwszym skęcie nie wyrwę nadkoli!?
Proszę o pomoc.

Odpowiedz do tematu