Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Fabryczne opony w Turbiku |
Autor |
Wiadomość |
Blanco28 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-11-2008, 14:00 Fabryczne opony w Turbiku
|
|
|
Czy zakładane przez producenta opony w Outku Turbo (2007) są całoroczne? Nie mogę znaleźć opisu z boku opony. Nadają się na zimę??? |
|
|
|
 |
KowaliK
Mitsumaniak 01339/KMM
Auto: JDM's
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 06 Sty 2008 Posty: 990 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 23-11-2008, 16:33
|
|
|
Teraz rzadko się zdarza aby producent wrzucał do auta opony całoroczne. Pewnie masz letnie (jak wszystkie nowe auta które były u nas w domu) ale upewnij się i sprawdź co masz na tych gumach napisane. |
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-11-2008, 15:00
|
|
|
Blanco28, napisz jakie masz te opony. Chyba taka informacja jest umieszczona na boku opony. Inaczej nie dojdziemy co to za gumy. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
tomekrvf
Forumowicz

Auto: EA5W, VTR 1000, HIENA, AR 147
Pomógł: 48 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 2309 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-11-2008, 18:08
|
|
|
Blanco28 napisał/a: | Czy zakładane przez producenta opony w Outku Turbo (2007) są całoroczne? |
Z pewnością masz założone Yokohamy Geolandar G035. Te opony nie nadają się do niczego. |
|
 |
Blanco28 [Usunięty]
|
Wysłany: 26-11-2008, 23:37
|
|
|
Dokładnie... Mam Yokohamy Geolandar G035. Wypatrzyłem też na nich symbol M+S - co oznaczałoby mud+snow co podobno jest tylko na całorocznych i zimowych. Sam już nie wiem czy zmieniać na zimowe czy przejeździć zimę na tych, biorąc również pod uwagę mały przebieg: 3500km a co za tym idzie małe zużycie. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 26-11-2008, 23:42
|
|
|
Blanco28 napisał/a: | Sam już nie wiem czy zmieniać na zimowe czy przejeździć zimę na tych | spróbuj organoleptycznie. I tak jeździsz, jak stwierdzisz, że czujesz się jak na łyżwach to czas zmienić na inne |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
piotrek [Usunięty]
|
Wysłany: 28-11-2008, 10:20
|
|
|
Witam Blanco28 napisał/a: | Czy zakładane przez producenta opony w Outku Turbo (2007) są całoroczne? | Mam takiego samego, opony u mnie jw. opisane, letnie. |
|
|
|
 |
kosiar
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Turbo Alfa Rome 2.0
|
Wysłany: 21-02-2009, 10:13
|
|
|
zima trzyma....
jak tam Panowie i Panie doświadczenia z oponami ?
też mam TURBIKA i te same Yokohamy Geolandar G035 M+S ( u mnie beznadzieja ) ten sezon zimowy chyba przetrwam ale już kupiłem alumki 16" i szukam zimówek |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 21-02-2009, 10:56
|
|
|
kosiar napisał/a: | szukam zimówek | Polecam Nokian-y. Miałem już Pirelki, Dunlopy, chyba Matadory (oczywiście w innych samochodach), ale w porównaniu do nich Nokian to rewelacja. Jest to oczywiście moje zdanie |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
morisek
Nowy Forumowicz

Auto: OUTLANDER 2.0 TURBO
|
Wysłany: 21-02-2009, 11:18
|
|
|
Witam
Geolandar niby sa calo roczne. przejezdzilem w nich jeden sezon zimowy i 2 letnie teraz kupilem yokohamy w.drive zimowe i musze przyznac ze geolandary w zime lepij spisuja sie na torze dla gokartow jako odbojnice niz na drodze. |
|
|
|
 |
krzychu28 [Usunięty]
|
Wysłany: 22-02-2009, 23:31
|
|
|
Witam,
Na zimę założyłem na fabryczne felgi Pirelli W210 Sottozero 215/55R17. Jeżdżę już trzeci sezon i jestem zadowolony z zakupu. Szczególnie na śniegu spisują się znakomicie. Często jeżdżę na Litwę, a tam śnieżyce jaki polskie drogi nie widziały.
W przypadku Geolander G035, dosłownie po trzech miesiącach uszkodziłem jedną oponę na przełomach w Bieszczadach. Nawet na bezdrożach nie nadają się do niczego, nie mówiąc już o asfalcie.
Czy ktoś miał doświaczenie z 18" ??
Jeżeli tak, to jake felgi polecacie i odpowiednie opony ??
Pozdrawiam
Krzysztof Gorski
Nissan Almera 1.8 '00 => Mitsubishi Outlander 2.0 Sport '03 => Mitsubishi Outlander 2.0 TURBO '06 => ... |
|
|
|
 |
kosiar
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Turbo Alfa Rome 2.0
|
Wysłany: 23-02-2009, 10:46
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | kosiar napisał/a: | szukam zimówek | Polecam Nokian-y. Miałem już Pirelki, Dunlopy, chyba Matadory (oczywiście w innych samochodach), ale w porównaniu do nich Nokian to rewelacja. Jest to oczywiście moje zdanie |
NOKIAN to NOKIAN ale....
z drugiej strony czytając temat OPONY ktoś pochwalił / polecił opony NOKIAN WR SUW że się dobrze spisują w MIŚKACH i od tego czasu większość kupuje oponki właśnie tej firmy.
Osobiście też cały czas biorę je pod uwagę polegając na renomie firmy oraz opiniach forumowiczów ale mam jeszcze na oku opony takie : http://www.netcar.pl/towa...tml?skad=nokaut - czytałem też parę pozytywnych opini o tych kapciach więc nie wiem czy nie warto sprubować czegoś innego niż słynne fińskie gumy.
Amerykańskie COOPER-y mają bardzo agresywny bieżnik terenowo zimowy więc może się okazać że będą tak samo dobre lub nawet lepsze niż wychwalone NOKIANKI
Może trzeba zaryzykować ?!
Jak je kupię to się pochwalę co i jak |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 23-02-2009, 16:41
|
|
|
kosiar napisał/a: | ...więc może się okazać że będą tak samo dobre lub nawet lepsze niż wychwalone NOKIANKI | Całkiem możliwe. Wcale nie twierdzę, że nie ma lepszych opon niż Nokian. Do tego trzeba by zrobić test w identycznych warunkach, ten sam samochód, ta sama nawierzchnia, to samo ciśnienie etc.
Sam chciałem wypróbować Nokiany już dawno, ale zawsze w ostatniej chwili kupowałem coś innego Teraz mam Nokiany i jestem zadowolony.
Do Outka na początku też myślałem o Dunlopach Grandtrek SJ6, ale chyba byłby to przerost formy nad treścią - prawie terenowe opony do prawie nieterenowego auta |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
tomek.rzepek
Mitsumaniak

Auto: Outlander
Pomógł: 4 razy Dołączył: 31 Mar 2007 Posty: 239 Skąd: polska
|
Wysłany: 23-02-2009, 23:34
|
|
|
taaa i będą mocno hałasować. Ja wychodze z założenia że nie potrzeba wyważać otwartcyh drzwi. Nokiany są fenomenalne nie dość że trakcja jest wyśmienita to jeszcze cena miło zaskakuje. Miałem kiedyś Coopery letnie w innym aucie, co prawda kika lat temu, ale bez rewelacji. |
_________________ Mitsubishi Outlander 2.0 4WD 136KM
 |
Ostatnio zmieniony przez Hiszpan 23-02-2009, 23:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Andy Lee [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2009, 21:43 18"
|
|
|
Mam pytanie - co sądzicie o taki składzie 225/55/18" w outku I ???? Proszę o porady, rady, sugestie, wspomnienia itepe.... Teraz jeżdżę na 215/65/16" Czy 225/55/18" nie będę za duże i czy przy pierwszym skęcie nie wyrwę nadkoli!?
Proszę o pomoc. |
|
|
|
 |
|