Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
L200 z płomieniami, wersja na emiraty arabskie.
Autor Wiadomość
miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 03-12-2008, 22:08   

namotore napisał/a:
jesli wersja ognista nie ma SS to wspolczuje kierowcom. Bez napedu na 4 lapy na asfalcie eLka nie prowadzi sie bezpiecznie

Hmmm... Ja jednak nie przekreślałbym ES. To kwestia przyzwyczajenia i umiejętności. Sam jeździłem przez szereg miesięcy elką z tą przekładnią i bardzo mile to wspominam. Przecież jeszcze przed 2-ma laty L200 miały tylko EasySelekt (dostępny bodajże od 2000 roku) i ludzie nie narzekali, nie rozbijali samochodów, ba, nawet chwalili. Mało tego. Spójrzmy na konkurentów, którzy dalej nie mogą się w pełni cieszyć z dobrodziejstw centralnego mechanizmu różnicowego. I co? i też dają radę, uważając, że ich auto jest najlepsze na świecie ;) Wersja L200 Invite ciągle jest montowana ze skrzyniami typu ES, a mimo to znajduje nabywców.
Tu raczej chodzi o zasadę "coś za coś". Chcesz zaoszczędzić, a jednocześnie mieć auto z pod znaku trzech diamentów -> kup te z płomieniami. Producent ten sam, wygląd ten sam, a że wyposażenie odrobinę nie tego... no cóż... Zawsze można płomienie przykryć nowym lakierem i nikt się nie kapnie, że z Arabii Saudyjskiej ;)

sixtus 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 _
Wysłany: 03-12-2008, 22:37   

spoko plomienie to tylko naklejka zrywasz i tyle ;)

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 03-12-2008, 23:17   

nie twierdze ze nie da sie jezdzic z ES. Nie da sie jezdzic szybko z ES jesli trzeba tylko na 2WD po asfalcie.

miczon 
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Wysłany: 04-12-2008, 09:48   

namotore napisał/a:
Nie da sie jezdzic szybko z ES jesli trzeba tylko na 2WD po asfalcie.

Oj da się, da... :p uwież mi ;)

A jeżeli chodzi o eLkę z płomieniami, to parafrazując powiedzenie marszałka sejmu z przed kilku dni:
"jaki kraj, takie wyposażenie..." :D

sixtus 
Nowy Forumowicz

Auto: L200 _
Wysłany: 04-12-2008, 10:31   

"jaki kraj, takie wyposażenie..." :D [/quote]

Dokładnie... a prawda jest taka że jak zwykle wszystko się o kasę rozbija...

Druga stroną medalu jest to z jakiego auta ktoś się na arabską "biedną" eLke przesiada - ja akurat wcześniej jeździłem samymi słabo wyposażonymi autami więc jest to tak czy inaczej zmiana na lepsze, chociaż potrafię zrozumieć że ktoś po przesiadce z nawet starej ale dobrze wyposażonej osobówki może odczuwać pewne braki ;)

elili
[Usunięty]

Wysłany: 04-12-2008, 16:22   

sixtus napisał/a:

Druga stroną medalu jest to z jakiego auta ktoś się na [arabską "biedną"] eLke przesiada

SS pomaga przesiąść się z plaskatego :D

namotore 
Mitsumaniak
ach

Auto: T-fünf
Wysłany: 04-12-2008, 16:34   

moze i sie da ale nie tak szybko jak ja to robie :) poza elka mam same szybsze plaskacze 8)
:arrow: jesli chodzi o wersje bazowa, arabska itp to widze sens kupna, szczegolnie gdy ich cena bedzie duzo nizsza od intense etc.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 04-12-2008, 23:06   

namotore napisał/a:
moze i sie da ale nie tak szybko jak ja to robie :)

racja...dogonić Cie na mieście nie mogę :D :D :D :biggrin: 8)

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 05-12-2008, 23:17   

Pamietajcie jeszcze ze jezeli jest tam klima to nie da sie podlaczyc "naszych" maszyn, sa zupelnie inne zaworki polaczeniowe, nie pasuja tez niektore filtry. Nie zawsze maja dogrzewacze silnika itp.

Odpowiedz do tematu