L200 z płomieniami, wersja na emiraty arabskie. |
Autor |
Wiadomość |
miczon
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 03-12-2008, 22:08
|
|
|
namotore napisał/a: | jesli wersja ognista nie ma SS to wspolczuje kierowcom. Bez napedu na 4 lapy na asfalcie eLka nie prowadzi sie bezpiecznie |
Hmmm... Ja jednak nie przekreślałbym ES. To kwestia przyzwyczajenia i umiejętności. Sam jeździłem przez szereg miesięcy elką z tą przekładnią i bardzo mile to wspominam. Przecież jeszcze przed 2-ma laty L200 miały tylko EasySelekt (dostępny bodajże od 2000 roku) i ludzie nie narzekali, nie rozbijali samochodów, ba, nawet chwalili. Mało tego. Spójrzmy na konkurentów, którzy dalej nie mogą się w pełni cieszyć z dobrodziejstw centralnego mechanizmu różnicowego. I co? i też dają radę, uważając, że ich auto jest najlepsze na świecie Wersja L200 Invite ciągle jest montowana ze skrzyniami typu ES, a mimo to znajduje nabywców.
Tu raczej chodzi o zasadę "coś za coś". Chcesz zaoszczędzić, a jednocześnie mieć auto z pod znaku trzech diamentów -> kup te z płomieniami. Producent ten sam, wygląd ten sam, a że wyposażenie odrobinę nie tego... no cóż... Zawsze można płomienie przykryć nowym lakierem i nikt się nie kapnie, że z Arabii Saudyjskiej |
|
 |
sixtus
Nowy Forumowicz
Auto: L200 _
|
Wysłany: 03-12-2008, 22:37
|
|
|
spoko plomienie to tylko naklejka zrywasz i tyle |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 03-12-2008, 23:17
|
|
|
nie twierdze ze nie da sie jezdzic z ES. Nie da sie jezdzic szybko z ES jesli trzeba tylko na 2WD po asfalcie. |
_________________ nam |
|
|
|
 |
miczon
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 04-12-2008, 09:48
|
|
|
namotore napisał/a: | Nie da sie jezdzic szybko z ES jesli trzeba tylko na 2WD po asfalcie. |
Oj da się, da... uwież mi
A jeżeli chodzi o eLkę z płomieniami, to parafrazując powiedzenie marszałka sejmu z przed kilku dni:
"jaki kraj, takie wyposażenie..." |
|
 |
sixtus
Nowy Forumowicz
Auto: L200 _
|
Wysłany: 04-12-2008, 10:31
|
|
|
"jaki kraj, takie wyposażenie..." [/quote]
Dokładnie... a prawda jest taka że jak zwykle wszystko się o kasę rozbija...
Druga stroną medalu jest to z jakiego auta ktoś się na arabską "biedną" eLke przesiada - ja akurat wcześniej jeździłem samymi słabo wyposażonymi autami więc jest to tak czy inaczej zmiana na lepsze, chociaż potrafię zrozumieć że ktoś po przesiadce z nawet starej ale dobrze wyposażonej osobówki może odczuwać pewne braki |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 04-12-2008, 16:22
|
|
|
sixtus napisał/a: |
Druga stroną medalu jest to z jakiego auta ktoś się na [arabską "biedną"] eLke przesiada |
SS pomaga przesiąść się z plaskatego |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 04-12-2008, 16:34
|
|
|
moze i sie da ale nie tak szybko jak ja to robie poza elka mam same szybsze plaskacze
jesli chodzi o wersje bazowa, arabska itp to widze sens kupna, szczegolnie gdy ich cena bedzie duzo nizsza od intense etc. |
_________________ nam |
|
|
|
 |
Chooper
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 98 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 4814 Skąd: Łódź
|
Wysłany: 04-12-2008, 23:06
|
|
|
namotore napisał/a: | moze i sie da ale nie tak szybko jak ja to robie |
racja...dogonić Cie na mieście nie mogę |
_________________ MZR 2.0 DOHC (2005) LF-DE 110 KW
Mini Cooper R55s - 1.6T - 120 KW |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 05-12-2008, 23:17
|
|
|
Pamietajcie jeszcze ze jezeli jest tam klima to nie da sie podlaczyc "naszych" maszyn, sa zupelnie inne zaworki polaczeniowe, nie pasuja tez niektore filtry. Nie zawsze maja dogrzewacze silnika itp. |
|
|
|
 |
|