<EA2A>!!!TRZESZCZĄCE!!! Przednie zawieszenie POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 06-12-2008, 12:17
|
|
|
Nippartsa u Japaneze kolo 100zl/szt kupisz
[ Dodano: 06-12-2008, 12:18 ]
Mirek Jurek napisał/a: |
brodzky, Twoje linki nie dzialaja Przunajmniej na moim komputerze.
PZDR |
Nie otwiera sie czy 404? Link jest prawidlowy. Zainstaluj QuickTime bo to film z telefonu 3gp |
_________________ Gaz jest... tani
Mój Galant |
|
|
|
 |
corker [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2008, 21:50
|
|
|
Cytat: | brodzky :Nippartsa u Japaneze kolo 100zl/szt kupisz |
Olera wszyscy mówicie o Japaneze. A kto to jest ma jakąś stronę jakiś kontakt gdzie się mieści i jak zamówić u niego część , bo mnie szlak trafia nie potrafie tego znaleźć . Poradźcie mi albo dajcie jakiś link do instrukcji informacji .PLEASE |
|
|
|
 |
czekoladka_1981
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy Dołączyła: 07 Maj 2007 Posty: 3375 Skąd: wrocław
|
|
|
|
 |
corker [Usunięty]
|
Wysłany: 06-12-2008, 22:06
|
|
|
Bajka.
W duchu powiedziałem sobie po zadaniu pytania .
Cytat: | za chwile wpadnie CZEKOLADKA i w dwóch słowach rozwiąże moje problemy. |
DZIĘKI WIELKIE
Że ja Ciebie kilka lat temu nie spotkałem..... |
|
|
|
 |
dominikg
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant EA2A
Pomógł: 1 raz Dołączył: 16 Wrz 2008 Posty: 82 Skąd: Skawina
|
Wysłany: 08-12-2008, 16:32
|
|
|
Witam!
U mnie zaczęło się zgrzyp... zgrzyp... natychmiast na kanał, strzykawka smar płynny HHS2000 Würth'a; seria zastrzyków i Glancik nie zgrzypi. |
_________________ astro, foto, komp i moto |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 08-12-2008, 21:11
|
|
|
dominikg napisał/a: | Witam!
U mnie zaczęło się zgrzyp... zgrzyp... natychmiast na kanał, strzykawka smar płynny HHS2000 Würth'a; seria zastrzyków i Glancik nie zgrzypi. |
Na krótką metę a potem tylko sworzeń wyskakuje...... Powodzenia w omijaniu nierówności (chyba że smarowanie jest na chwilę do momentu wymiany) |
|
 |
kristoferson
Nowy Forumowicz
Auto: M
|
Wysłany: 01-01-2009, 23:19
|
|
|
Marti napisał/a: | dominikg napisał/a: | Witam!
natychmiast na kanał, strzykawka smar płynny HHS2000 Würth'a; seria zastrzyków i Glancik nie zgrzypi. |
Na krótką metę a potem tylko sworzeń wyskakuje...... Powodzenia w omijaniu nierówności (chyba że smarowanie jest na chwilę do momentu wymiany) |
Chyba, że dobrze sprawdzone, brak luzów, to czemu nie. |
|
|
|
 |
corker [Usunięty]
|
Wysłany: 13-01-2009, 17:43
|
|
|
Wahacz kupiłem u japaneze 100zł plus 17zł przesylka nipponparts.
Wymiana w AutoArs szczecin 70 zł ustawienie zbieżności 40 zł po znaj. Wrażenia z jazdy bezcenne. Dzieki wszystkim za pomoc |
|
|
|
 |
brodzky
Mitsumaniak

Auto: '97 EA5W AT
Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Lis 2005 Posty: 667 Skąd: Bielsko-Biała, czasem Sosnowiec
|
Wysłany: 14-01-2009, 08:35
|
|
|
Torche drogo 70zl za wymiane 1 szt. |
_________________ Gaz jest... tani
Mój Galant |
|
|
|
 |
corker [Usunięty]
|
Wysłany: 15-01-2009, 23:02
|
|
|
moze i drogo ale nie mialem czasu na zabawe z tym ,w ostatniej chwili przed wyjazdem na swieta dostalem wahacz ("poczta polska" ....bez komentarza) wiec dalem fachowcom 45minut od reki zrobili. i na razie spokoj mam |
|
|
|
 |
pipi_ja
Forumowicz
Auto: Galant EA 2.5 V6
|
Wysłany: 16-01-2009, 20:44
|
|
|
Tylko, że nie tak dawno gdzies tu na forum widziałem temat i niby komuś w krótkim czasie wysiadł wahacz własnie od japaneze. Nie wiem co może być warty cały wahacz za 100zł ?? Jak już kilka razy pisałem, kiedyś kupiłem taki wynalazek i po kilku tysiącach kolo miałem pod samochodem.
Ktoś pisał o strzykawce i wciskaniu oleju w gumę. Wg mnie patent na bardzo krótką metę. Skoro oryginalny smar wyleciał i dostała się tam woda jest parwie pewne, że są tam też jakies zanieczyszcenia które działają na sworzeń jak papier ścierny. Sądzę, że taki wahacz długo nie pochodzi.
Tez miałem ostatnio ten problem z obydwoma prostymi. Wykręciłem wahacz, wyczyściłem na to smar z nową gumą i mam pewność, żę jeszcze pociągnie.
Podpowiem tylko, że guma pasuje ze sworznia od poloneza Koszt ok 17zł:) |
|
|
|
 |
corker [Usunięty]
|
Wysłany: 17-01-2009, 11:56
|
|
|
To prawda ze ryzyko taniej części istnieje. Ale cóż ciągle nie wygrałem w totolotka . Niestety takie czasy .I jestem zdania że lepiej mieć część sprawną niż uszkodzoną w aucie .Na pewno ucho mam bardziej wyczulone i staram się tego pilnować aby żadne podejrzane dźwięki nie dochodziły . Nie gustuje w głośnej muzyce w aucie i lubię wyszukiwać podejrzanych dźwięków w aucie.
To tyle ode mnie w tym temacie jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc. |
|
|
|
 |
Marti
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Pomógł: 12 razy Dołączył: 21 Paź 2007 Posty: 877 Skąd: Brzeg
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:09
|
|
|
corker rozumiem Twoje podejście bo mam podobne aczkolwiek na przyszłość lepiej moim zdaniem dołożyć parę zł (80) do np. "Yamato" po zniżkach niż kupować coś co zostało wyprodukowane gdzieś przez kogoś dla kogoś za wiadomo ile. Obyś nie musiał drugi raz becalować za to samo. Pozdro |
|
 |
MacFly
Mitsumaniak

Auto: Galant 2,5 V6 :]
|
Wysłany: 18-01-2009, 22:47
|
|
|
czekoladka_1981 napisał/a: | corker napisał/a: | wszyscy mówicie o Japaneze. A kto to jest ma jakąś stronę jakiś kontakt |
Marek Malik
(042)215 44 02 , 602224584
Jest polecany tu:
http://forum.mitsumaniaki...ghlight=#387552 |
A jakiś E-mail lub stronę sklepu ktoś posiada. Bo mam kilka rzeczy do kupienia do Galanta i chciałbym porównać ceny itd. |
|
|
|
 |
axg [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2009, 23:40
|
|
|
Marti napisał/a: | corker rozumiem Twoje podejście bo mam podobne aczkolwiek na przyszłość lepiej moim zdaniem dołożyć parę zł (80) do np. "Yamato" po zniżkach niż kupować coś co zostało wyprodukowane gdzieś przez kogoś dla kogoś za wiadomo ile. Obyś nie musiał drugi raz becalować za to samo. Pozdro |
A te YAMATO ktos juz testowal ? |
|
|
|
 |
|