Wycieraczki Aero.... |
Autor |
Wiadomość |
pawelec2410
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G37
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lis 2008 Posty: 17 Skąd: Jedwabne
|
Wysłany: 03-12-2008, 10:54 Wycieraczki Aero....
|
|
|
Witam!!!
Czy ktos z was uzywa/uzywal tych wycieraczek:
http://moto.allegro.pl/it...plaska_hit.html
Jezeli tak to bardzo bym prosil o wypowiedzi w tym temacie.Jak one sie sprawuja, czy dobrze spelniaja swoje zadanie i czy mozecie polecic jakies konkretne firmy tych wlasnie piór? |
|
|
|
 |
gregorbu [Usunięty]
|
Wysłany: 03-12-2008, 11:30
|
|
|
Piszczą po krótkim czasie użytkowania ale zbierają dobrze. Użytkuję od sierpnia. |
|
|
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 661 Skąd: Pajęczno-okolice
|
Wysłany: 03-12-2008, 22:17
|
|
|
Miałem ze trzy rodzaje takich "nowoczesnych" wycieraczek. Na początku ok, po 2 miesiącach do wymiany tak jak tanie tradycyjne i drogie oryginały. Swego czasu najlepsze były nasze polskie Mot Gumy po 8zł/sztuka. Teraz się baaardzo pogorszyły. Ostatnio kupiłem do miśka pióra Alca (9zł/szt) a dzisiaj do seja zwykłe Valeo. zobaczymy które dłużej pożyją |
|
|
|
 |
gal18 [Usunięty]
|
Wysłany: 09-12-2008, 10:34
|
|
|
Jak widać jest to guma ze standardowych wycieraczek obsadzona w innej oprawie, która nie wiadomo jak układa się do szyby, gdzie standardowa wycieraczka ma dużo większe możliwości ułożenia. Ogólnie słyszałem bardzo dużo złych słów o tych wycieraczkach, dla mnie szkoda kasy. |
|
|
|
 |
TESTER
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Pomógł: 7 razy Dołączył: 09 Wrz 2007 Posty: 224 Skąd: Dęblin
|
Wysłany: 09-12-2008, 10:46
|
|
|
Używam i zbierają dużo gorzej jak normalne wycieraczki. W każdym bądź razie żadna rewelacja poza ładną prezentacją. |
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Pomógł: 106 razy Dołączył: 08 Maj 2005 Posty: 3975 Skąd: Żnin
|
Wysłany: 09-12-2008, 12:18
|
|
|
mozna zrobić myk i do "ładnej prezencji" dokupywać same gumki MOTGUM
np ALCA All Seasons daje gumkę w zapasie, więc wymieniać można |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
pawelec2410
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G37
Pomógł: 1 raz Dołączył: 30 Lis 2008 Posty: 17 Skąd: Jedwabne
|
Wysłany: 11-12-2008, 09:35
|
|
|
gal18 napisał/a: | Jak widać jest to guma ze standardowych wycieraczek obsadzona w innej oprawie, która nie wiadomo jak układa się do szyby, gdzie standardowa wycieraczka ma dużo większe możliwości ułożenia. |
Kilka dni temu zakupilem wycieraczki o ktorych jest mowa i jak narazie musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony W misku mam juz dosc mocno wyrobine slupki na ktorych mocuje sie ramie i przy zwyklych wycieraczkach byl problem z doleganiem do szyby i poprostu wycieraczki nie zbieraly tak jak trzeba, a przy tych nie ma zadnego problemu wycieraczka idealnie sie uklada i dolega do szyby.Jak na razie na wielki + |
|
|
|
 |
apikus
Mitsumaniak

Auto: ASX
Pomógł: 22 razy Dołączył: 25 Sty 2007 Posty: 1926 Skąd: Staniszów
|
Wysłany: 11-12-2008, 10:32
|
|
|
Ja w Cari mam już dość długo płaskie wycieraczki i jedynie przy małych prędkościach jazdy i nie dużych opadach potrafią przeskakiwać. Przy wyższych prędkościach jest dobrze. Zbierają ładnie. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 11-12-2008, 10:47
|
|
|
Generalnie nie powinno się stosować tych wycieraczek jeśli w oryginale były zwykłe z owiewkami. Jeśli były bez owiewek to raczej nie powinno być problemu. Nie dziwię się misiek-misiek że Ci źle pracowały, bo MSS ma w oryginale owiewkę (chyba na wycieraczce kierowcy). Brak owiewki może powodować problemy z przyleganiem do szyby. |
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-12-2008, 11:05
|
|
|
cns80 napisał/a: | MSS ma w oryginale owiewkę | zwaną również spojlerem lub dociskiem |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 00:57
|
|
|
kupilem kilka dnie temu TAKIE za 10,99 smigaja az milo ciekawe jak dlugo |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Pomógł: 3 razy Dołączył: 08 Kwi 2005 Posty: 1242 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 15-12-2008, 07:38
|
|
|
Ja kiedys kupilem wycieraczki tego typu, chyba vcap.
Nie zbierały, skakały a do tego moim zdaniem to grube mocowanie i cieniutenka wycieraczka wygladaja tandetnie. Zdjalem to szybciej niz zalozylem i uzywam normalnych.
W zeszlym roku kupilem valeo z takim wskaznikiem zuzucia. Kilka dni po tym jak wskaznik zrobil sie zolty wycieraczki zaczely gorzej zbierac, co oznacza, ze dobrze ktos wyliczyl to odbarwianie się wskaznika Ale chyba ekonomiczniej jest zmieniac czesciej bezfirmowe wycieraczki niż zadziej drogie firmowki. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Pomógł: 146 razy Dołączył: 04 Kwi 2005 Posty: 7054 Skąd: Calish4nia
|
Wysłany: 15-12-2008, 08:17
|
|
|
mam w leonie aero - ale to bardziej przez to ze chowaja sie w slupkach i zwykle raczej by nie weszly, a do tego w uchwyty pasuja tylko te aero - najlepszy jest koszt do ktorego jestem zmuszony przy wymianie min. 150zl 2szt. |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
tomusn
Mitsumaniak

|
Wysłany: 15-12-2008, 09:50
|
|
|
Matejko napisał/a: | zmuszony przy wymianie min. 150zl 2szt. | sprawdź czy gumek nie zmienisz |
_________________ Tomek
Colt Colt Colt
 |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 15-12-2008, 11:14
|
|
|
te co kupilem maja najmniejsze z mozliwych mocowan . mnie tez przeszkadzaja te oblesne wielkie zaczepy rodem nie wiem z czego ,szukalem ich ze 3 miesiace(nie bez przerwy) ale wkoncu znalazlem i narazie jestem zadowolony nic nie przeskakuje |
|
|
|
 |
|