Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wycieraczki Aero....
Autor Wiadomość
pawelec2410 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G37
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 03-12-2008, 10:54   Wycieraczki Aero....

Witam!!!
Czy ktos z was uzywa/uzywal tych wycieraczek:

http://moto.allegro.pl/it...plaska_hit.html

Jezeli tak to bardzo bym prosil o wypowiedzi w tym temacie.Jak one sie sprawuja, czy dobrze spelniaja swoje zadanie i czy mozecie polecic jakies konkretne firmy tych wlasnie piór?

gregorbu
[Usunięty]

Wysłany: 03-12-2008, 11:30   

Piszczą po krótkim czasie użytkowania ale zbierają dobrze. Użytkuję od sierpnia.

misiek-misiek 
Mitsumaniak
Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Wysłany: 03-12-2008, 22:17   

Miałem ze trzy rodzaje takich "nowoczesnych" wycieraczek. Na początku ok, po 2 miesiącach do wymiany tak jak tanie tradycyjne i drogie oryginały. Swego czasu najlepsze były nasze polskie Mot Gumy po 8zł/sztuka. Teraz się baaardzo pogorszyły. Ostatnio kupiłem do miśka pióra Alca (9zł/szt) a dzisiaj do seja zwykłe Valeo. zobaczymy które dłużej pożyją :P

gal18
[Usunięty]

Wysłany: 09-12-2008, 10:34   

Jak widać jest to guma ze standardowych wycieraczek obsadzona w innej oprawie, która nie wiadomo jak układa się do szyby, gdzie standardowa wycieraczka ma dużo większe możliwości ułożenia. Ogólnie słyszałem bardzo dużo złych słów o tych wycieraczkach, dla mnie szkoda kasy.

TESTER 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Carisma 1.8GDI 1998
Wysłany: 09-12-2008, 10:46   

Używam i zbierają dużo gorzej jak normalne wycieraczki. W każdym bądź razie żadna rewelacja poza ładną prezentacją.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 09-12-2008, 12:18   

mozna zrobić myk i do "ładnej prezencji" dokupywać same gumki MOTGUM
np ALCA All Seasons daje gumkę w zapasie, więc wymieniać można

pawelec2410 
Nowy Forumowicz

Auto: Eclipse 1G 4G37
Wysłany: 11-12-2008, 09:35   

gal18 napisał/a:
Jak widać jest to guma ze standardowych wycieraczek obsadzona w innej oprawie, która nie wiadomo jak układa się do szyby, gdzie standardowa wycieraczka ma dużo większe możliwości ułożenia.

Kilka dni temu zakupilem wycieraczki o ktorych jest mowa i jak narazie musze powiedziec ze jestem bardzo zadowolony :biggrin: W misku mam juz dosc mocno wyrobine slupki na ktorych mocuje sie ramie i przy zwyklych wycieraczkach byl problem z doleganiem do szyby i poprostu wycieraczki nie zbieraly tak jak trzeba, a przy tych nie ma zadnego problemu wycieraczka idealnie sie uklada i dolega do szyby.Jak na razie na wielki + :biggrin: :biggrin:

apikus 
Mitsumaniak

Auto: ASX
Wysłany: 11-12-2008, 10:32   

Ja w Cari mam już dość długo płaskie wycieraczki i jedynie przy małych prędkościach jazdy i nie dużych opadach potrafią przeskakiwać. Przy wyższych prędkościach jest dobrze. Zbierają ładnie.

cns80 
Mitsumaniak
Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Wysłany: 11-12-2008, 10:47   

Generalnie nie powinno się stosować tych wycieraczek jeśli w oryginale były zwykłe z owiewkami. Jeśli były bez owiewek to raczej nie powinno być problemu. Nie dziwię się misiek-misiek że Ci źle pracowały, bo MSS ma w oryginale owiewkę (chyba na wycieraczce kierowcy). Brak owiewki może powodować problemy z przyleganiem do szyby.

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-12-2008, 11:05   

cns80 napisał/a:
MSS ma w oryginale owiewkę
zwaną również spojlerem lub dociskiem

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 00:57   

kupilem kilka dnie temu TAKIE za 10,99 smigaja az milo ciekawe jak dlugo

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 15-12-2008, 07:38   

Ja kiedys kupilem wycieraczki tego typu, chyba vcap.
Nie zbierały, skakały a do tego moim zdaniem to grube mocowanie i cieniutenka wycieraczka wygladaja tandetnie. Zdjalem to szybciej niz zalozylem i uzywam normalnych.
W zeszlym roku kupilem valeo z takim wskaznikiem zuzucia. Kilka dni po tym jak wskaznik zrobil sie zolty wycieraczki zaczely gorzej zbierac, co oznacza, ze dobrze ktos wyliczyl to odbarwianie się wskaznika :) Ale chyba ekonomiczniej jest zmieniac czesciej bezfirmowe wycieraczki niż zadziej drogie firmowki.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 15-12-2008, 08:17   

mam w leonie aero - ale to bardziej przez to ze chowaja sie w slupkach i zwykle raczej by nie weszly, a do tego w uchwyty pasuja tylko te aero - najlepszy jest koszt do ktorego jestem zmuszony przy wymianie min. 150zl 2szt.
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

tomusn 
Mitsumaniak

Wysłany: 15-12-2008, 09:50   

Matejko napisał/a:
zmuszony przy wymianie min. 150zl 2szt.
sprawdź czy gumek nie zmienisz

cuuube
[Usunięty]

Wysłany: 15-12-2008, 11:14   

te co kupilem maja najmniejsze z mozliwych mocowan . mnie tez przeszkadzaja te oblesne wielkie zaczepy rodem nie wiem z czego ,szukalem ich ze 3 miesiace(nie bez przerwy) ale wkoncu znalazlem i narazie jestem zadowolony nic nie przeskakuje

Odpowiedz do tematu