Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Pajero] opinie na temat Pajero II 2.8
Autor Wiadomość
qbaA6 
Nowy Forumowicz

Auto: Pajero II 2.8 TDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-12-2008, 11:26   

wrazenie z jazdy super. drazni mnie halasowanie tylenj kanapy, poprostu cala sie trzesie i innych plastikow, oraz odpalanie rano., z tym auto zotawiam w serwisie. napedy do 70 bez najmniejszczego zgrzystu sie zainaja, dziala reg. twardosci zawieszenie, no i ten fotel jak w tirze :)

Berni 
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Wysłany: 12-12-2008, 15:15   

Wrażenia masz takie jak każdy kto przesiadł się z plaskacza do pajero-też tak miałem wydawało się że jeżdże cięzarówką-a każdemu coś się tłucze -u mnie przedni fotel pasażera jak jest zajęty to jest spokój jak nie to się telepie-jak zrobi się cieplej to się tym zajmę-miłego urzytkowania Ci życzę

bartek2800
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2008, 16:34   

W moim kanapa od tyłu jest na zatrzaski, które uwalnia się takim czymś przy zagłówku - jeśli chcemy złożyć. :wink:
Jutro sprawdzę jak jest w krótkim.

P.S W ciężarówkach fotele są na poduszkach pneumatycznych - w Pajero są fajne, ale pneumatyka wymiata wszystko :D .Wiem co mówię... :rolleyes:

elili
[Usunięty]

Wysłany: 12-12-2008, 17:26   

qbaA6 napisał/a:
mam pytanko czy tylna kanapa w kazdym pajero tak telepie lata i halasuje? u mnie od tylu nie jest niczym przytwierdzona. czy tak powinno byc?

A czy jak drzwi zamykasz to je taśmą oklejasz? :D

Myślę, że to kiepski montaż: może autko miało wyjętą kanapę coby wymogi ciężarówki spełnić?
A kupiłeś w konfiguracji podstawowej :badgrin:

qbaA6 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 13-12-2008, 03:27   

tylna kanpa jest na farycznych zatrzaskach, ale nie mam pojecia jak ja zatrzasnac z tylu. blokada nie jest zwolniona, bo kanapa sie nie sklada, jak sie wkucre ta ja przykrece do pologi i bedzie po problemie. narazie jak nie woze pasazerow, to ja poprostu skladam :)

PiotrC 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3.2 DID
Wysłany: 15-12-2008, 17:35   

Wracając do sprawy zapalania silnika w Pajero I i II a dokładnie 2,5 TD i TDI, to w moich samochodach paliły zawsze na dotyk. Czyli po przekręceniu kluczyka w ciągu pół sekundy. Pomijam ekstremalnie niskie temperatury /-15-20 st.C/ Wtedy po kilku obrotach. Raz miałem problem w II-jce. Silnik jeżeli od razu nie zapalił to trzeba było zaczekać co najmniej kilkanaście minut aby złapał. Sprawdzałem układ paliwowy, korek paliwa itp i nic. Okazało się, że przyczyną był słaby akumulator! :roll: Po wymianie od dwóch lat znów pali na dotyk. Jednak jeżeli przy niższej temperaturze silnik nie chce zapalać to z reguły świadczy o wyeksploatowanym silniku. Warto wtedy zrobić diagnostykę, zmierzyć ciśnienie sprężania w poszczególnych cylindrach, zawory itd. A przy złych wynikach zdecydować się na remont, ewentualnie wymianę silnika.

qbaA6 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-12-2008, 18:23   

mitsu po pierwszym serwisie autko gaslo na zimnym bo zapowietrzalo sie przy podgrzewaczu w filtrze, rano tez dlugo krecil bo wszytkie swiecie byly skopcone :) teraz pali na dotyk

Odpowiedz do tematu