Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:05
Problem z systemem bluetooth
Autor Wiadomość
diodamen 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II
Wysłany: 01-12-2008, 17:06   Problem z systemem bluetooth

Witam,
mam mały problem z systemem głośno mówiącym Bluetooth. Problem polega na tym że gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik telefon jest połączony ale nie działa mi zestaw głośno mówiący. Jeśli ktoś dzwoni to mogę odebrać połączenie na kierownicy ale nie będę słyszał rozmowy w samochodzie tylko muszę wsiąść telefon do ucha. Dopiero gdy wejdę w opcję Bluetooth w telefonie i wezmę połącz z systemem Hands Free to dopiero będzie działać na głośnik. I moje pytanie jest takie czy nie dało by sie ustawić tak aby za każdym razem gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik to telefon łączy się sam z systemem Hans Free?

pozdrawiam
diodamen

Vader_L 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander In+ 2.0 DID
Wysłany: 01-12-2008, 17:12   Re: Problem z systemem bluetooth

diodamen napisał/a:
Witam,
mam mały problem z systemem głośno mówiącym Bluetooth. Problem polega na tym że gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik telefon jest połączony ale nie działa mi zestaw głośno mówiący. Jeśli ktoś dzwoni to mogę odebrać połączenie na kierownicy ale nie będę słyszał rozmowy w samochodzie tylko muszę wsiąść telefon do ucha. Dopiero gdy wejdę w opcję Bluetooth w telefonie i wezmę połącz z systemem Hands Free to dopiero będzie działać na głośnik. I moje pytanie jest takie czy nie dało by sie ustawić tak aby za każdym razem gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik to telefon łączy się sam z systemem Hans Free?

pozdrawiam
diodamen

Nie jestem pewien, ale być może powinieneś ustawić (jeśli oczywiście tak nie masz) opcję na telefonie, dotyczącą tego połączenia na "autoryzowane". Przynajmniej ja tak mam i działa.

diodamen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 01-12-2008, 17:18   

ok, spróbuje i czuje że pomoże :P !

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 01-12-2008, 22:46   

"parowałeś" telefon i Hands free?

diodamen 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 02-12-2008, 13:30   

Tak. I jak wyłączę silnik i włączę to muszę wejść w opcje bluetooth wsiąść połącz. Ale teraz tak działa jak ustawiłem autoryzowane.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 03-12-2008, 21:56   

diodamen, daj mu chwilę czasu ;)
Mój zestaw łączy się z telefonem dopiero po chwili. Tym bardziej, że w momencie rozruchu następuje rozłączenie i ponowne połączenie :D

Ustawienie na telefonie połączenia autoryzowanego powoduje, że działa to bez dodatkowego naciskania czegokolwiek. Więc jak pisał Vader_L to powinno wystarczyć.

Karas 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-01-2009, 15:17   

Witam
Czy bawiliście się może głosowym wybieraniem numerów ?? Może problem błahy ale jestem ciekaw czy u was też tak się dzieje, że po wymówieniu dwójki wyskakuje wam zero?? Mimo że wkładam wiele wysiłku żeby powiedzieć jak najpoprawniej wyskakuje mi zero, reszta liczb ok.

Hiszpan 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Wysłany: 03-01-2009, 16:26   

Karas, witamy na forum :D
Tak, chyba masz rację, bo mój system też był wyczulony na "dwójkę" :roll:

Teraz używam po prostu zapamiętanych numerów zamiast dyktować mu cyferki :wink:
ale trochę czasu mi zajęło, aby wprowadzić mu numery do pamięci.

Ali-En
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2009, 18:10   

Karas napisał/a:
Witam
Czy bawiliście się może głosowym wybieraniem numerów ?? Może problem błahy ale jestem ciekaw czy u was też tak się dzieje, że po wymówieniu dwójki wyskakuje wam zero?? Mimo że wkładam wiele wysiłku żeby powiedzieć jak najpoprawniej wyskakuje mi zero, reszta liczb ok.
Niestety to jest norma... Trzeba mowic tak perfekcyjna angielszczyzna jak "Pani" z zestawu ;) Generalnie, nie spotkalem jeszcze osoby ktorej by sie to w pelni udalo :)

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 03-01-2009, 20:11   

Mnie na razie też nie zawsze się udaje za pierwszym razem wybrać co chciałem, ale per aspera ad astra - coraz częściej jest OK. Warto poświęcić ok. 10 minut na uczenie głosu. Trzeba zgodnie z instrukcją przejść kilkadziesiąt sekwencji znaków. Zdecydowanie poprawia jakość rozpoznawania głosu.

change 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II'08
Wysłany: 03-01-2009, 22:41   

a ja, przyznam szczerze, zawracałem sobie głowę dyktowaniem numerów tylko przez chwilę, tzn. dopóki nie odkryłem, że jest to kompletnie niepotrzebne :)
(i wk.....jące ;)

po prostu najzwyczajniej w świecie wybieram numer z pamięci telefonu, jak przy każdym normalnym dzwonieniu. jedyna różnica (co może wprowadzać w błąd): system nie wyłącza muzyki/radia przy sygnale wybierania, ale dopiero po nawiązaniu połączenia.

poza tym działa jak każdy normalny zestaw hands free.

Karas 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2009, 13:48   

Tak jak też stwierdziłem że mi to jest w ogóle nie potrzebne ale byłem ciekaw jak to się sprawdza u was. :D

MariuszSz 
Forumowicz

Auto: OULANDER II 2.0DID Int+ 2008
Wysłany: 04-01-2009, 16:34   

Potwierdzam że z dwójką jest problem. Niestety czesto wpada "0". Powodem jest to, że "0" można wypowiadać jako "o" (ou). a system jest wrażliwy na akcentowanie. Z trudem mi sie udało zapisac wpamięci ważne telefony. Numeracja mojej strefy to (22) więc nie mam łatwo :)

Odpowiedz do tematu