Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:05 |
Problem z systemem bluetooth |
Autor |
Wiadomość |
diodamen
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
|
Wysłany: 01-12-2008, 17:06 Problem z systemem bluetooth
|
|
|
Witam,
mam mały problem z systemem głośno mówiącym Bluetooth. Problem polega na tym że gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik telefon jest połączony ale nie działa mi zestaw głośno mówiący. Jeśli ktoś dzwoni to mogę odebrać połączenie na kierownicy ale nie będę słyszał rozmowy w samochodzie tylko muszę wsiąść telefon do ucha. Dopiero gdy wejdę w opcję Bluetooth w telefonie i wezmę połącz z systemem Hands Free to dopiero będzie działać na głośnik. I moje pytanie jest takie czy nie dało by sie ustawić tak aby za każdym razem gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik to telefon łączy się sam z systemem Hans Free?
pozdrawiam
diodamen |
|
|
|
 |
Vader_L
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander In+ 2.0 DID
Pomógł: 1 raz Dołączył: 29 Lis 2008 Posty: 17 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 01-12-2008, 17:12 Re: Problem z systemem bluetooth
|
|
|
diodamen napisał/a: | Witam,
mam mały problem z systemem głośno mówiącym Bluetooth. Problem polega na tym że gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik telefon jest połączony ale nie działa mi zestaw głośno mówiący. Jeśli ktoś dzwoni to mogę odebrać połączenie na kierownicy ale nie będę słyszał rozmowy w samochodzie tylko muszę wsiąść telefon do ucha. Dopiero gdy wejdę w opcję Bluetooth w telefonie i wezmę połącz z systemem Hands Free to dopiero będzie działać na głośnik. I moje pytanie jest takie czy nie dało by sie ustawić tak aby za każdym razem gdy wchodzę do samochodu i odpalam silnik to telefon łączy się sam z systemem Hans Free?
pozdrawiam
diodamen |
Nie jestem pewien, ale być może powinieneś ustawić (jeśli oczywiście tak nie masz) opcję na telefonie, dotyczącą tego połączenia na "autoryzowane". Przynajmniej ja tak mam i działa. |
|
|
|
 |
diodamen
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 01-12-2008, 17:18
|
|
|
ok, spróbuje i czuje że pomoże ! |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 01-12-2008, 22:46
|
|
|
"parowałeś" telefon i Hands free? |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
diodamen
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 02-12-2008, 13:30
|
|
|
Tak. I jak wyłączę silnik i włączę to muszę wejść w opcje bluetooth wsiąść połącz. Ale teraz tak działa jak ustawiłem autoryzowane. |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 03-12-2008, 21:56
|
|
|
diodamen, daj mu chwilę czasu
Mój zestaw łączy się z telefonem dopiero po chwili. Tym bardziej, że w momencie rozruchu następuje rozłączenie i ponowne połączenie
Ustawienie na telefonie połączenia autoryzowanego powoduje, że działa to bez dodatkowego naciskania czegokolwiek. Więc jak pisał Vader_L to powinno wystarczyć. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Karas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-01-2009, 15:17
|
|
|
Witam
Czy bawiliście się może głosowym wybieraniem numerów ?? Może problem błahy ale jestem ciekaw czy u was też tak się dzieje, że po wymówieniu dwójki wyskakuje wam zero?? Mimo że wkładam wiele wysiłku żeby powiedzieć jak najpoprawniej wyskakuje mi zero, reszta liczb ok. |
_________________ Zarażony MitsuManią |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 03-01-2009, 16:26
|
|
|
Karas, witamy na forum
Tak, chyba masz rację, bo mój system też był wyczulony na "dwójkę"
Teraz używam po prostu zapamiętanych numerów zamiast dyktować mu cyferki
ale trochę czasu mi zajęło, aby wprowadzić mu numery do pamięci. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Ali-En [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 18:10
|
|
|
Karas napisał/a: | Witam
Czy bawiliście się może głosowym wybieraniem numerów ?? Może problem błahy ale jestem ciekaw czy u was też tak się dzieje, że po wymówieniu dwójki wyskakuje wam zero?? Mimo że wkładam wiele wysiłku żeby powiedzieć jak najpoprawniej wyskakuje mi zero, reszta liczb ok. | Niestety to jest norma... Trzeba mowic tak perfekcyjna angielszczyzna jak "Pani" z zestawu Generalnie, nie spotkalem jeszcze osoby ktorej by sie to w pelni udalo |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 03-01-2009, 20:11
|
|
|
Mnie na razie też nie zawsze się udaje za pierwszym razem wybrać co chciałem, ale per aspera ad astra - coraz częściej jest OK. Warto poświęcić ok. 10 minut na uczenie głosu. Trzeba zgodnie z instrukcją przejść kilkadziesiąt sekwencji znaków. Zdecydowanie poprawia jakość rozpoznawania głosu. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
change
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II'08
|
Wysłany: 03-01-2009, 22:41
|
|
|
a ja, przyznam szczerze, zawracałem sobie głowę dyktowaniem numerów tylko przez chwilę, tzn. dopóki nie odkryłem, że jest to kompletnie niepotrzebne :)
(i wk.....jące ;)
po prostu najzwyczajniej w świecie wybieram numer z pamięci telefonu, jak przy każdym normalnym dzwonieniu. jedyna różnica (co może wprowadzać w błąd): system nie wyłącza muzyki/radia przy sygnale wybierania, ale dopiero po nawiązaniu połączenia.
poza tym działa jak każdy normalny zestaw hands free. |
|
|
|
 |
Karas
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-01-2009, 13:48
|
|
|
Tak jak też stwierdziłem że mi to jest w ogóle nie potrzebne ale byłem ciekaw jak to się sprawdza u was. |
_________________ Zarażony MitsuManią |
|
|
|
 |
MariuszSz
Forumowicz
Auto: OULANDER II 2.0DID Int+ 2008
|
Wysłany: 04-01-2009, 16:34
|
|
|
Potwierdzam że z dwójką jest problem. Niestety czesto wpada "0". Powodem jest to, że "0" można wypowiadać jako "o" (ou). a system jest wrażliwy na akcentowanie. Z trudem mi sie udało zapisac wpamięci ważne telefony. Numeracja mojej strefy to (22) więc nie mam łatwo |
|
|
|
 |
|