Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[CAxA] fotele
Autor Wiadomość
orz1 
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi Colt CAO 1.6
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 28-12-2008, 12:53   [CAxA] fotele

Witam, mam pytanko czy fotele od hondy crx (kubełki) będą pasowały do colta :?:

Ostatnio zmieniony przez karolgt 02-01-2009, 01:57, w całości zmieniany 1 raz  

4g63colt
[Usunięty]

Wysłany: 28-12-2008, 15:01   

Jak masz spawarkę to będą.

orz1 
Mitsumaniak

Wysłany: 29-12-2008, 01:25   

4g63colt napisał/a:

a z tym to już gorzej będzie :D , ale mam ośmiorniczke, niby lepszy od poxyliny.

ale ok żarty na bok, bo chciałem sobie takowe założyć, lecz jak rozstaw nie pasuje to odpuszczam, bo spawanie nie wchodzi w gre. Dzięki za pomoc. pozdrawiam :)

kartomaniak gti 
Forumowicz
stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Wysłany: 03-01-2009, 15:16   

orz1 napisał/a:
4g63colt napisał/a:

a z tym to już gorzej będzie :D , ale mam ośmiorniczke, niby lepszy od poxyliny.

ale ok żarty na bok, bo chciałem sobie takowe założyć, lecz jak rozstaw nie pasuje to odpuszczam, bo spawanie nie wchodzi w gre. Dzięki za pomoc. pozdrawiam :)

załóż lepiej od GTi

ictus 
Forumowicz
fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Wysłany: 03-01-2009, 15:54   

kartomaniak gti napisał/a:
załóż lepiej od GTi

sa mega tragiczne...

Mateo567
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2009, 16:25   

dokładnie, fotele w gti są totalna pomyłką, zero trzymania na boki, ogółem średnio wygodne są, pozdro

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2009, 16:33   

...a czasami z GTI nie sa takie same jak w zwyklym Colcie?? nie roznia sie tylko tym ze prawie zawsze sa obszyte ciemnym materialem??

orz1 
Mitsumaniak

Wysłany: 03-01-2009, 16:51   

dlatego zostane przy starych dobrych troszke wytartych fotelach :) kupię pokrowce i tyle.W sumie od CRX-a wydają mi się troche niższe, albo to tylko złudzenie :D

londolut 
jradmin Colt

Auto: FK2
Wysłany: 03-01-2009, 17:26   

SlaVkoEg napisał/a:
czasami z GTI nie sa takie same jak w zwyklym Colcie?
No coś ty. W GTi jest coś na styl pół-kubełka.

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2009, 18:25   

londolut, Nie wiem bo nigdy na zywo nie widzialem GTI, a jak ogladalem zdjecia na allegro to wydawaly mi sie takie same :P

[ Dodano: 03-01-2009, 18:28 ]
a jeszcze pytanie dotyczace foteli z 1.3. Czy sa one takie same jak w 1.6? Skoro w GTi sa inne to moze w 1.3 sa bardziej ubozsze niz w 1.6?

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 03-01-2009, 22:34   

Cytat:
a jeszcze pytanie dotyczace foteli z 1.3. Czy sa one takie same jak w 1.6? Skoro w GTi sa inne to moze w 1.3 sa bardziej ubozsze niz w 1.6?

wszystkie fotele sa takie same roznia sie tylko materialem z jakiego sa obszywane.Przeprszam w niektorych wersjach colta gli byly bez regulacji i nieruchomymi zagłowkami.Ktos takie fotele na forum mial i słałem mu normlane z mojego "dawcy"...nie pamietam kto.Na 1 rzut oka w GTi fotele powinny miec lepsze trzymanie na boki - g...o prawda moim zdaniem to iluzja jak ktos sie upiera moga byc ciutke szersze ale to i tak nie wystarcza dla posiadacza gti - jedyne proste rozwiaznie kubły zero problemów :) ja juz tak jezdze od 2 lat zdazylem przywyknac i w trasy tez :)
Po 2 koryguja doskonale wade postawy ;p
pozdr
bwr

pawela 
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Wysłany: 04-01-2009, 10:37   

nie są takie same panowie, co wy, oczyunie macie? ;)
fotele z GTi oczywiście różnią się materiałami, ale jak pisze londolut mają inny kształt. Są nieco lepiej wyprofilowane, mają bardziej wystające trzymanie boczne i coś jak trzymanie ramion na samej górze.
Wiem bo w swoim CA4A przełożyłem wnętrze z CA5A :)

Co nie zmienia faktu, że i tak nie są najlepsze, trzymają tylko odrobinę lepiej niż w CA4A.
I też już myślałem nad fotelami z CRXa albo MX3, ale.... Fotele Colta C50 GTi i Carismy trzymają świetnie, a podejrzewam, że szyny przypasują :D

Browar
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 11:37   

dla mnie kupno i zmiana foteli ze wzgledu na lepszy wyglad i minimalne zmiany mija sie z celem.Fotel ma trzymac - to jest bezpieczenstwo.Mnie uratowaly kubelki przy pierwszym death crashu colta.Auto stało pod katem 30 stopni w dół bo zawisłem na ogrodzeniu a ja w dalszym ciagu bylem przyssany do fotela, nic oprócz tego mi nie bylo.Rozpialem tylko klamre pasów i wysiadłem przez rolldach.Od tamtej pory jezdze tylko w kublach.Wole sie bezpieczniej czuc niz komfortowo.Komfort to w Galu jak juz ktos mądrze powiedzial :)
pozdr
bwr

SlaVkoEg
[Usunięty]

Wysłany: 04-01-2009, 12:36   

Browar napisał/a:
nie są takie same panowie, co wy, oczyunie macie? ;)
fotele z GTi oczywiście różnią się materiałami, ale jak pisze londolut mają inny kształt

to juz wiem ale mi chodzi teraz o fotele od 1.3 bo moje sa zniszczone i moze niedlugo bede je wymienial. Oczywiscie najchetniej bym wlozyl od GTI ale jak zdazylem zauwazyc to sa praktycznie nie do zdobycia, a tych od 1.3 jest sporo :P

orz1 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-01-2009, 12:57   

SlaVkoEg napisał/a:
Oczywiscie najchetniej bym wlozyl od GTI ale jak zdazylem zauwazyc to sa praktycznie nie do zdobycia, a tych od 1.3 jest sporo

normalne, fotele, halogeny , orginalna lotka itd.
a mogłem kupić komplet foteli z crx-a za 100zł, ale nie chce mi się z tym za bardzo bawić, bo w sumie na swoje z 1.6 nie narzekam,są wygodne, tylko że się materiał zużywa.
Dlatego na to samo wyjdzie jak kupie pokrowce, :D

i nie ma co narzekać, bo jak kiedyś człowiek jechał maluchem to dopiero były fotele full wypas :D

Odpowiedz do tematu