[CAxA] fotele |
Autor |
Wiadomość |
orz1
Mitsumaniak

Auto: mitsubishi Colt CAO 1.6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Gru 2007 Posty: 147 Skąd: Szczecinek
|
Wysłany: 28-12-2008, 12:53 [CAxA] fotele
|
|
|
Witam, mam pytanko czy fotele od hondy crx (kubełki) będą pasowały do colta |
Ostatnio zmieniony przez karolgt 02-01-2009, 01:57, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
4g63colt [Usunięty]
|
Wysłany: 28-12-2008, 15:01
|
|
|
Jak masz spawarkę to będą. |
|
|
|
 |
orz1
Mitsumaniak

|
Wysłany: 29-12-2008, 01:25
|
|
|
4g63colt napisał/a: | Jak masz spawarkę to będą. |
a z tym to już gorzej będzie , ale mam ośmiorniczke, niby lepszy od poxyliny.
ale ok żarty na bok, bo chciałem sobie takowe założyć, lecz jak rozstaw nie pasuje to odpuszczam, bo spawanie nie wchodzi w gre. Dzięki za pomoc. pozdrawiam |
|
 |
kartomaniak gti
Forumowicz stary kartingowiec

Auto: CA5A ,Corsa B, Star 28 :)
Pomógł: 5 razy Dołączył: 05 Paź 2008 Posty: 1073 Skąd: wrocław
|
Wysłany: 03-01-2009, 15:16
|
|
|
orz1 napisał/a: | 4g63colt napisał/a: | Jak masz spawarkę to będą. |
a z tym to już gorzej będzie , ale mam ośmiorniczke, niby lepszy od poxyliny.
ale ok żarty na bok, bo chciałem sobie takowe założyć, lecz jak rozstaw nie pasuje to odpuszczam, bo spawanie nie wchodzi w gre. Dzięki za pomoc. pozdrawiam |
załóż lepiej od GTi |
|
|
|
 |
ictus
Forumowicz fotopstryk

Auto: CA0 GTI
Pomógł: 5 razy Dołączył: 28 Cze 2008 Posty: 379 Skąd: Olsztyn
|
Wysłany: 03-01-2009, 15:54
|
|
|
kartomaniak gti napisał/a: | załóż lepiej od GTi |
sa mega tragiczne... |
|
|
|
 |
Mateo567 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 16:25
|
|
|
dokładnie, fotele w gti są totalna pomyłką, zero trzymania na boki, ogółem średnio wygodne są, pozdro |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 16:33
|
|
|
...a czasami z GTI nie sa takie same jak w zwyklym Colcie?? nie roznia sie tylko tym ze prawie zawsze sa obszyte ciemnym materialem?? |
|
|
|
 |
orz1
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-01-2009, 16:51
|
|
|
dlatego zostane przy starych dobrych troszke wytartych fotelach kupię pokrowce i tyle.W sumie od CRX-a wydają mi się troche niższe, albo to tylko złudzenie |
|
 |
londolut
jradmin Colt

Auto: FK2
Pomógł: 150 razy Dołączył: 14 Wrz 2007 Posty: 8958 Skąd: skątowni
|
Wysłany: 03-01-2009, 17:26
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | czasami z GTI nie sa takie same jak w zwyklym Colcie? | No coś ty. W GTi jest coś na styl pół-kubełka. |
_________________ Colt CA0 1.3 GLi `95
Turbofrytkownicom mówimy nie
 |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 18:25
|
|
|
londolut, Nie wiem bo nigdy na zywo nie widzialem GTI, a jak ogladalem zdjecia na allegro to wydawaly mi sie takie same
[ Dodano: 03-01-2009, 18:28 ]
a jeszcze pytanie dotyczace foteli z 1.3. Czy sa one takie same jak w 1.6? Skoro w GTi sa inne to moze w 1.3 sa bardziej ubozsze niz w 1.6? |
|
|
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2009, 22:34
|
|
|
Cytat: | a jeszcze pytanie dotyczace foteli z 1.3. Czy sa one takie same jak w 1.6? Skoro w GTi sa inne to moze w 1.3 sa bardziej ubozsze niz w 1.6? |
wszystkie fotele sa takie same roznia sie tylko materialem z jakiego sa obszywane.Przeprszam w niektorych wersjach colta gli byly bez regulacji i nieruchomymi zagłowkami.Ktos takie fotele na forum mial i słałem mu normlane z mojego "dawcy"...nie pamietam kto.Na 1 rzut oka w GTi fotele powinny miec lepsze trzymanie na boki - g...o prawda moim zdaniem to iluzja jak ktos sie upiera moga byc ciutke szersze ale to i tak nie wystarcza dla posiadacza gti - jedyne proste rozwiaznie kubły zero problemów ja juz tak jezdze od 2 lat zdazylem przywyknac i w trasy tez
Po 2 koryguja doskonale wade postawy ;p
pozdr
bwr |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 04-01-2009, 10:37
|
|
|
nie są takie same panowie, co wy, oczyunie macie?
fotele z GTi oczywiście różnią się materiałami, ale jak pisze londolut mają inny kształt. Są nieco lepiej wyprofilowane, mają bardziej wystające trzymanie boczne i coś jak trzymanie ramion na samej górze.
Wiem bo w swoim CA4A przełożyłem wnętrze z CA5A
Co nie zmienia faktu, że i tak nie są najlepsze, trzymają tylko odrobinę lepiej niż w CA4A.
I też już myślałem nad fotelami z CRXa albo MX3, ale.... Fotele Colta C50 GTi i Carismy trzymają świetnie, a podejrzewam, że szyny przypasują |
|
 |
Browar [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 11:37
|
|
|
dla mnie kupno i zmiana foteli ze wzgledu na lepszy wyglad i minimalne zmiany mija sie z celem.Fotel ma trzymac - to jest bezpieczenstwo.Mnie uratowaly kubelki przy pierwszym death crashu colta.Auto stało pod katem 30 stopni w dół bo zawisłem na ogrodzeniu a ja w dalszym ciagu bylem przyssany do fotela, nic oprócz tego mi nie bylo.Rozpialem tylko klamre pasów i wysiadłem przez rolldach.Od tamtej pory jezdze tylko w kublach.Wole sie bezpieczniej czuc niz komfortowo.Komfort to w Galu jak juz ktos mądrze powiedzial
pozdr
bwr |
|
|
|
 |
SlaVkoEg [Usunięty]
|
Wysłany: 04-01-2009, 12:36
|
|
|
Browar napisał/a: | nie są takie same panowie, co wy, oczyunie macie?
fotele z GTi oczywiście różnią się materiałami, ale jak pisze londolut mają inny kształt |
to juz wiem ale mi chodzi teraz o fotele od 1.3 bo moje sa zniszczone i moze niedlugo bede je wymienial. Oczywiscie najchetniej bym wlozyl od GTI ale jak zdazylem zauwazyc to sa praktycznie nie do zdobycia, a tych od 1.3 jest sporo |
|
|
|
 |
orz1
Mitsumaniak

|
Wysłany: 04-01-2009, 12:57
|
|
|
SlaVkoEg napisał/a: | Oczywiscie najchetniej bym wlozyl od GTI ale jak zdazylem zauwazyc to sa praktycznie nie do zdobycia, a tych od 1.3 jest sporo |
normalne, fotele, halogeny , orginalna lotka itd.
a mogłem kupić komplet foteli z crx-a za 100zł, ale nie chce mi się z tym za bardzo bawić, bo w sumie na swoje z 1.6 nie narzekam,są wygodne, tylko że się materiał zużywa.
Dlatego na to samo wyjdzie jak kupie pokrowce,
i nie ma co narzekać, bo jak kiedyś człowiek jechał maluchem to dopiero były fotele full wypas |
|
 |
|