Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[EA2A 2.0] Elektryczne szyby tył - przekładka
Autor Wiadomość
KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 05-01-2009, 23:42   [EA2A 2.0] Elektryczne szyby tył - przekładka

Witam Mitsumaniakow!
Chciałbym do mojego Gala założyć elektryczne szyby na tył.
Pytanie- czy w tylnich drzwiach jest podciągnięta instalacja dla elektrycznych szyb i wystarczy przełożyć mechanizm czy trzeba będzie jeszcze ciągnąć kable? Jeżeli tak to gdzie się je wpina w fabryczną instalację?

Pozdrawiam
Kamyk

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 06-01-2009, 10:22   

To były galanty bez elektryki z tyłu? Nawet nie wiedziałem. Odnośnie instalacji, to ciężko wyczuć. W lancerach było różnie. W niektórych były, a w niektórych nie było nawet otworów w drzwiach na kable. Podejrzewam, że same kable w Galu mogą być, aczkolwiek pozostaje pytanie, czy są do czegokolwiek wpięte.

Forest
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 11:05   

Jak w galancie jest to nie mam pojęcia, ale nauczyłem się już że wszystko się może zdarzyć.

Mondeo miało poprowadzoną instalację wszędzie, gdzie w bogatej wersji coś miało być.
Ja w Galu mam ze 2 kostki luzem w konsoli środkowej. Przypuszczam że do klimatronika. Więc teoretycznie coś jest....

Jak nie rozbierzesz drzwi/ ew słupka to nie będziesz wiedział.

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 06-01-2009, 14:36   

No właśnie, musisz rozebrać. Z tego co czytałem każdy galant sedan ma z tyło w bagażniku tajemniczą kostkę. Jak się okazuje do wycieraczki, a jak wiadomo to była opcja :twisted: :twisted:

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 06-01-2009, 16:31   

Byly byly auto pofirmowe wiec niby golas a 4 poduszki ma.... dziwne.
Coz pozostaje mi wypatroszyc furtki i oblookac - dzieki za odpowiedzi.
Ad Lancer to kolega mial i auto bylo bardzo plug and play friendly - co nie kupil z wyposażenia to wystarczyło wtyczkę podlączyć i chodzilo :)

Pozdrawiam
Kamyk

Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Wysłany: 06-01-2009, 16:45   

tez Gala bez pradu z tylu nie widzialem :D
a co do tej wycieraczki z tylu to tez nie widzialem Gala zeby mial :D
ale jak w ogole mozna ta wycieraczke podlaczyc...? przeciez ten zmieniacz przy kierownicy ma regulacje przedniej szyby a na tylna nie.

corker
[Usunięty]

Wysłany: 11-01-2009, 20:32   

Gal bez prądu z tyłu to nic dziwnego ja mam wersje GLX , nie mam el z tyłu podświetlanej stacyjki i climatronika aaaa i poduszek w fotelach brakuje mi też płynnej regulacji prędkosci wycieraczek choć nie wiem czy to domena akurat GLX'a. Oczywiście nie mam przeciwmgielnych z przodu . Po prostu golasek ale i tak go kocham. heheheh.
Apropos tej elektr z tyłu KamykGdynia jeśli się podejmiesz tej roboty określ jakie koszty to pochłonęło.
Ciekawostka odnośnie GLXa to to że nie można zarejestrować ani ubezpieczyć jako GLX bo nigdzie nie widnieje taka wersja jak opłacałem akcyzę to celnik w eurotaksie nie mógł znaleźć EA2A GLX uznał go za poprzednia wersje wiec zaplacilem mniej. to taka dygresja

Marcino 
Mitsumaniak
Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Wysłany: 11-01-2009, 21:56   

Matik608 napisał/a:
...? przeciez ten zmieniacz przy kierownicy ma regulacje przedniej szyby a na tylna nie.

W kombi jest wycieraczka i dzwigienka jest dwufunkcyjna, Obsłyguje tyl łącznie ze spryskiwaczem tylnej szyby.
Pozdr
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r :)

"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów :)
Czyli w tym przypadku 6a13 8) " by tomchuck

Matik608 
Mitsumaniak

Auto: BMW E61 3.0D
Wysłany: 12-01-2009, 09:54   

Marcino, ale ja o sedanie mowie, bo w bagazniku jest kostka ktora jest niby do podlaczenia wycieraczki

Owczar 
Forumowicz

Wysłany: 12-01-2009, 17:02   

Powiem Wam, że brakuje tej wycieraczki z tyłu ;)

fajah 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander - 2.0, 04
Wysłany: 12-01-2009, 18:23   

KamykGdynia - jak rozbierzesz to daj znać czy jest możliwość przekładki bo też nad tym się zastanawiałem.

corker - mam takiego samego Gala i nie miałem problemu z rejestracją. Sporo w nim brakuje :(

Czy wogóle da się zamontować wycieraczkę z tyłu? Chyba nie.
2017-xxxx: Outlander Turbo 2.0

corker
[Usunięty]

Wysłany: 13-01-2009, 16:24   

fajah - źle mnie zrozumiałeś nie mówie że miałem problem z rejestracja tylko to iż urzędnicy nie znajdowali w systemie swoich danych wersji GLX i np. oc w axa mam jako gls papiery do pierwszego przeglądu również.ale mniejsza z tym. jak by nie było jest to dobra baza do tuningu . Jeśli możesz to powiedz mi czy masz przeciwmgielne a jeśli nie to czy dużo jest roboty z założeniem ich do GLX wersji.

Odnośnie tematu to chętnie bym założył el szyby myślę że wiąże się to z :
1.mechanizm podnoszący 2x
2.wymiana boczków drzwi 2x chyba ze istnieje zaślepka do korbki to wtedy tylko panele przełącznikowe (opuść podnieś)
3.panel przełącznikowy drzwi przednich kierowcy.

oczywiście wszystko pod warunkiem iż kable są.

czyli jeśli boczki drzwi są ok to w 350zł można sie zamknąć ... warte zainteresowania....

fajah 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Outlander - 2.0, 04
Wysłany: 14-01-2009, 18:10   

Mam przeciwmgielne. Poprosiłem kolege to mi znalazł w Japonii soczewkowe, takie jak chciałem. Z założeniem nie ma problemu. Trzeba tylko troche sie pogimnastykować z umieszczeniem jednego halogenu. Potem ustawic jak należy i wszystko. Trzeba jeszcze włącznik przeciwmgielnych zamontować w srodku samochodu (z lewej strony gdzie ustawia się lusterka jest wolne miejsce) i kostke tam gdzie bezpieczniki siedzą (przy silniku) , trzeba tylko popatrzeć na pokrywę który bezpiecznik jest od halogenów i takowy załatwic. Na allegro jak ktoś sprzedaje na części to będzie miał, możesz zapytac kolege z forum PLPynton o tą część.
2017-xxxx: Outlander Turbo 2.0

misza116 
Mitsumaniak

Auto: EA5A 99 czarny szatan SE
Wysłany: 12-07-2009, 13:52   

Post stary, odświeżam, bo w sumie taki niedokończony :)

Udała się komuś ta przekładka? Duży problem zainstalować to na tyle z korbkami?

Moze ktoś rozbierał takie drzwi z korbkami, śa tam pociągnięte jakieś kable? Czy wszystko instalujemy od zera?

Jestem od kilku dni szczęśliwym posiadaczem, autko jest super, ale przywykłem do elektryki z tyłu, a tu brak :)

KamykGdynia
[Usunięty]

Wysłany: 13-07-2009, 10:44   

misza116 napisał/a:
Post stary, odświeżam, bo w sumie taki niedokończony :)

Udała się komuś ta przekładka? Duży problem zainstalować to na tyle z korbkami?

Moze ktoś rozbierał takie drzwi z korbkami, śa tam pociągnięte jakieś kable? Czy wszystko instalujemy od zera?

Jestem od kilku dni szczęśliwym posiadaczem, autko jest super, ale przywykłem do elektryki z tyłu, a tu brak :)

Niestety instalki nie ma , trzeba przekladac z kablami a te ida przez przelotki do srodka karoserii - mam teraz troche wolnego czasu, jak skoncze robic CA w innym aucie to zabiore sie za szyby w galancie i w razie niemca zarzuce fotkami.
Pozdrawiam
Kamyk

Odpowiedz do tematu