Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
ćwierkanie, skrzypienie z okolicy deski roz lub drzwi??
Autor Wiadomość
frykas 
Forumowicz

Auto: GAL 2.5 V6 AVANCE,IMPREZA
Wysłany: 14-01-2009, 13:34   ćwierkanie, skrzypienie z okolicy deski roz lub drzwi??

czy ktoś z was miał coś podobnego ? dźwięki dochodzą z okolicy słupka (w promioeniu ok 30cm) i jest to albo jakieś mocowanie deski rozdzielczej albo coś w boczku drzwi kierowcy... strasznie mnie to irytuje

kriskris
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2009, 15:46   

kolego moze to byc mylny trop ,ale może skrzypi sworzeń wahacza, skrzypienie idzie od kól albo moze byc wrazenie ze od przodu od deski ,mi ostatnio wypiol sie i kolo w poprzek stanelo własnie sie wypowiedzialem na ten temat w innym poscie,jesli sie myle to sorry ale tylko przestrzegam bo strach myslec co moze byc jesli sie wypnie przy 100 km\h pozdro .lepiej sprawdzic .czeste usterki w galch szczegolnie w lub po zimie.pozdro.

Czarcik
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2009, 18:47   

u mnie słychać ćwierkanie po stronie pasażera, spróbuj wyłączyć wiatraki...

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 14-01-2009, 20:39   

sprawdzałem i to nie są wiatraki, sworzeń też nie bo zawieszenie miałem miesiąc temu sprawdzane , poza tym nie czuć na kierownicy nic niepokojącego ... najprawdopodobniej poluzowało się jakieś mocowanie albo tapicerki drzwi albo przy desce rozdzielczej...

Marti 
Mitsumaniak

Auto: Yamaha FJR 1300, Kia Carens2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 14-01-2009, 20:43   

Też mam taki efekt (wahacze na 10000% nie bo sa po wymianie) i do tego przed wymianą wahaczy miałem stuki teraz tylko piski w okolicy deski po lewej stronie. Przyjdzie lato i zemszczę się za całą tak prześmiganą zimę ;)

--------------------------------------------------------------------------------

shinai 
Mitsumaniak

Auto: , Galant 2,5 V6 sport
Kraj/Country: UK
Wysłany: 14-01-2009, 21:04   

Ja mam bardzo podobnie coś trzeszczy gdy zaczyna się auto bujać dodam że ten sam dżwiek wystepuje przy powolnym otwieraniu drzwi. :shock:

tomwasz 
Mitsumaniak

Auto: MSS 1.8 MPI Comfort
Wysłany: 14-01-2009, 21:59   

U mnie podobnie, przy obrotach w okolicy 2200-2700 min-1. Też nie wiem co to może być. Ale śledzę wątek :)
Pozdrawiam!

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 14-01-2009, 22:13   

Podepnę się pod temat:

Spotkał się może ktoś z was zjawiskiem grzechotki z okolic kierownicy? Mam takie coś i nie mam pojęcia jak się tego pozbyć...

yrdn 
Forumowicz

Auto: SB 1.8 2009
Wysłany: 14-01-2009, 23:09   

JEzu jak sie ciesze, ze wszelakie trzeszcenio-stukniecio-pukniecia-grzechotki
wystepuja tak szeroko :) Zachowuje sie jak typowy Polak ale uwierzcie jest mi lzej :)

Tak jak mnie irytuja takie dziwne, niepozadane dzwieki to jest niewiele osob. Jak tylko sie
ociepli, poswiece caly weekend na rozebranie wszystkich elementow plastikowych wnetrza.

Przejade sie tak, bez tych plastikow i bede nasluchiwal :D Pozniej styki, mocowania, przylegajace scianki nasmaruje, spasuje, opiankuje, dokleje gumeczki :mrgreen: i nadal
bede nasluchiwal :)

W sluzobowym aucie nic mnie nie denerwuje, a trzeszczy... ze ho ho :)

miziek
[Usunięty]

Wysłany: 14-01-2009, 23:43   

@seir widze ze mamy ta sama przypadlosc :) mi sie to zaczelo dziac gdy zlapalem flaka na gwozdziu i mi zalatali i dopompowali o jakies 20% wiecej niz w lewym kole (przod oczywiscie) i jezdzilem tak przez jakis czas az zaczelo trzeszczec ... i po spuszczeniu powietrza dalej trzeszczy ;/

frykas 
Forumowicz

Wysłany: 15-01-2009, 09:39   

fajnie że nie jestem sam i mogę sie z wami zjednoczyć w bólu ;) ja też chyba poczekam do lata i zacznę rozbierać tapicerkę... zacząłem brać już pod uwagę, że to ten wahacz ale aż mi się nie chce wierzyć że słyszałbym go z okolic deski rozdzielczej za zegarami, dźwięk bardziej przypomina ocieranie dwóch powierzchni z tworzywa sztucznego + ćwierkanie jakby niedokręconej śrubki :evil:

tommyc1 
Mitsumaniak

Auto: Saab 9-3 TTiD kombi
Wysłany: 20-02-2009, 08:47   

a ja odkrylem ostatnio, przez przypadek, zrodlo "cierkania" u mnie:) Pisalem kiedys w innym temacie, ze takie lekkie siergotanie slychac czasami, jakby swierszczyk siedzial gdzies z przodu i sobie swierszczyl:) Na forum rozne pomysly sie pojawialy, lacznie z uszkodzeniem kompresora klimy...a tu figielek. Ostatnio, gdy znow sie pojawil ten upierdliwy, choc nie specjalnie glosny dzwiek, chcac go uslyszec wyrazniej zrobilem "STOP" na wiatraku dmuchawy i...ucichlo:) Wlaczam dmuchawe-swiergotanie, wylaczam-cisza (bez wlaczonej klimy wiec to na pewno nie wina kompresora tylko wiatraka). Przy najblizszej okazji zajrze do filtra, bo nie zdziwie sie jesli tam jakis suchy listek swiergocze gdy przeplywa powietrze...albo sam wiatrak dmuchawy-moze lozysko jak sie "zle" ulozy to tak cwierka? :)

apsik85
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2009, 17:27   

Heh, drodzy mitsumaniacy. Nie jesteście sami :) mam to samo - jest to bardzo ciche ćwierkanie. Lecz ja podejrzewam coś z tapicerki. Jest to bardzo cichutki poddźwięk i przeważnie na dziurach. Mimo iż bardzo cicho i tylko ja to słyszę (może mam jakąś chorobę :P ) to bardzo mnie wnerwia :/
Zapomniałbym dodać... ten dźwięk przebija tylko skrzypiący na zakrętach fotel :)

mar111cin 
Forumowicz

Auto: galant 2.5 V6 '03
Wysłany: 20-02-2009, 17:47   

haha ja też myślałem że mi fotel skrzypi, już siadałem w różnych pozycjach żeby tylko nie skrzypiało, ale znalazłem prawdziwą przyczynę skrzypienia- jest to pas bezpieczeństwa. A dokładnie tam gdzie jest zapięcie, poluźnijcie sobie na brzuchu troche pas i poruszajcie zapięciem na dole, przestanie ; ) Jak się zrobi cieplej będe to musiał jakoś przesmarować czy coś.

tompi30 
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT EA5W 2.5 AUT.
Wysłany: 20-02-2009, 18:32   

u mnie też pojawiły się dziwne dźwięki ale szybko zlokalizowałem odkeciłem wiatrak (3śruby) a tam było sobie troche suchych liści i latały jak na karuzeli i tera cisza

Odpowiedz do tematu