Przesunięty przez: mkm 23-11-2009, 23:21 |
Listwy boczne ochronne - sportback/sedan. |
Autor |
Wiadomość |
mazin
Mitsumaniak 102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 12 razy Dołączył: 07 Lut 2009 Posty: 1218 Skąd: Nowy Sącz
|
Wysłany: 13-02-2009, 00:12 Listwy boczne ochronne - sportback/sedan.
|
|
|
Tak się zastanawiam - póki autko nowe i nieobite, może warto założyć? Dealer proponuje niestety takie w kosmicznej cenie i malowane w kolorze nadwozia, co z założenia jest niedorzecznością, bo może i owszem wygląda ładnie - ale jak jakiś osiołek na parkingu obije, to i tak trzeba je będzie malować.
Jakieś zamienniki? Własne konstrukcje? Listwy uniwersalne? Macie może jakieś zdjęcie sportbacka z listwami? |
_________________ Piszę poprawnie po polsku (no, staram się).
 |
Ostatnio zmieniony przez tyku 15-05-2015, 12:35, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Adam_T
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback
|
|
|
|
 |
tomaszekk7
Forumowicz
Auto: Lancer sedan 1,8
Pomógł: 5 razy Dołączył: 03 Lut 2009 Posty: 204 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 16-02-2009, 19:37 Re: Listwy boczne w sportbacku
|
|
|
mazin napisał/a: | Tak się zastanawiam - póki autko nowe i nieobite, może warto założyć? Dealer proponuje niestety takie w kosmicznej cenie i malowane w kolorze nadwozia, co z założenia jest niedorzecznością, bo może i owszem wygląda ładnie - ale jak jakiś osiołek na parkingu obije, to i tak trzeba je będzie malować.
Jakieś zamienniki? Własne konstrukcje? Listwy uniwersalne? Macie może jakieś zdjęcie sportbacka z listwami? |
W Polsce jest firma która robi takie listwy i kosztują one 122 zł. Te orginalne kosztują ok. 1000 zł. Firma ta znajduje się w Częstochowie. Maja różne wzory listew. Tu jest link do nich http://www.riderauto.pl/pl/rider.html |
_________________ Tom |
|
|
|
 |
michaello
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
|
Wysłany: 18-02-2009, 10:08
|
|
|
Niestety, nie jestem zwolennikiem listew, ale musze je zalozyc poniewaz mam dosyc ciasne miejsce postojowe i juz widze rysy. Nie wspomne o parkingach przy supermarketach gdzie wiekszosc wali drzwiami ile wlezie. 122 zl to za komplet (lewe, prawe)?
Moim zdaniem f14+F16 beda najlepiej pasowaly. Dobrze, ze na rynku pojawia sie coraz wiecej akcesoriow alternatywnych, miejmy nadzieje ze jakosc jest rownie dobra co oryginalnych i nie beda sie odklejaly, ale to juz chyba kwestia prawidlowego montazu. |
|
|
|
 |
mazin

|
Wysłany: 18-02-2009, 16:19
|
|
|
michaello napisał/a: | Niestety, nie jestem zwolennikiem listew, ale musze je zalozyc poniewaz mam dosyc ciasne miejsce postojowe i juz widze rysy. Nie wspomne o parkingach przy supermarketach gdzie wiekszosc wali drzwiami ile wlezie. 122 zl to za komplet (lewe, prawe)?
Moim zdaniem f14+F16 beda najlepiej pasowaly. Dobrze, ze na rynku pojawia sie coraz wiecej akcesoriow alternatywnych, miejmy nadzieje ze jakosc jest rownie dobra co oryginalnych i nie beda sie odklejaly, ale to juz chyba kwestia prawidlowego montazu. |
To prawda, że listwy psują wygląd, ale czarne na czarnym nie będą wyglądać tak źle. Wczoraj przyszły, mam dokładnie zestaw f14+f16. Długości się zgadzają (oszacowałem mniej-więcej wymiary oryginalnych na podstawie zdjęcia w katalogu), jak założę (w przyszłym tygodniu) to wrzucę fotkę. Sprzedawca obiecał, że wystawi na allegro i będzie reklamował zdjęciem mojego auta, bo nie ma zdjęcia sportbacka Z przesyłką za pobraniem wyszły mnie 146 zeta (obie strony). Wyglądają nieźle, materiał wydaje się być w porządku, są samoprzylepne, dość dobrze opakowane - na końcowy efekt musicie jeszcze trochę poczekać
Nie wiem, czy to nie wbrew regułom forum, ale jeśli ktoś jest zainteresowany już teraz, to może zajrzeć:
http://www.riderauto.pl/pl/rider.html
Nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą, poza tym, że właśnie dokonałem zakupu. No i link już się pojawił w tym wątku, więc pewnie wybaczycie. Ceny identyczne, jak na allegro (inne marki). |
 |
|
|
|
 |
spunki
Mitsumaniak
Auto: Outlander 2,0 CVT Intense+
|
Wysłany: 18-02-2009, 16:48
|
|
|
Ja tez sobie kupilem ten zestaw co MAZIN i ten sam model i też jestem bardzo zadowolony. |
_________________ spunki
01457/KMM |
|
|
|
 |
dwakola [Usunięty]
|
Wysłany: 18-02-2009, 18:59
|
|
|
Spunki, dzieki za zdjecia..
Wlasnie tez zaczalem sie zastanawiac... Ma ktos moze takie listwy tj czarne na grafitowym ?
Zastanawiam sie jakby to wygladalo...
Cena w stosunku do oryginałów dośc atrakcyjna.
Tym bardziej ze Oryginaly nawet z zagramanicy tez koszt prawie 1000 PLN.
Pozdr
AK |
|
|
|
 |
dwakola [Usunięty]
|
Wysłany: 26-02-2009, 11:31
|
|
|
Wlasnie zamowilem tez F14+F16.
A ze z winy ASO bedaa mi malowac zderzak to listwy tez beda pomalowane pod kolor nadwozia |
|
|
|
 |
mazin

|
Wysłany: 26-02-2009, 18:03
|
|
|
dwakola napisał/a: | Wlasnie zamowilem tez F14+F16.
A ze z winy ASO bedaa mi malowac zderzak to listwy tez beda pomalowane pod kolor nadwozia |
No to nad tym malowaniem listew sie jeszcze zastanów - jak ktoś Ci przywali, to złuszczy farbę i będzie nieładnie się prezentowało - a nie sądze, żeby dało sie je ponownie pomalować bez zdejmowania z samochodu. Nie wiem, jak prezentują sie na aucie, bo swoich jeszcze nie zamontowałem, ale pewnie niepomalowane będa wyglądąły gorzej od pomalowanych, ale lepiej od pomalowanych i obitych |
 |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 26-02-2009, 18:15
|
|
|
Nie maluj mazin ma rację. |
|
|
|
 |
Uwex
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Pomógł: 15 razy Dołączył: 03 Sty 2009 Posty: 3273 Skąd: okolice W-wia Śl.
|
Wysłany: 27-02-2009, 08:33
|
|
|
dwakola - pomijając kwestię wyglądu ( każdy ma inny gust ) , to mazin ma rację z tym złuszczaniem , bo ten lakier co ci ASO nałoży nie będzie niestety tej jakości co fabryczny . |
|
 |
dwakola [Usunięty]
|
Wysłany: 06-03-2009, 12:21
|
|
|
No i zalozylem czarne, w lakierni powiedzieli mi to samo.. tzn nie ma sensu.
Zrobie jakies foty moze w weekend i podesle.
Na graficie imo czarne wygladaja zgrabnie.
Pozdr
AK |
|
|
|
 |
mazin

|
|
|
|
 |
michaello
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
|
Wysłany: 14-03-2009, 15:30
|
|
|
W moim przypadku listwy to koniecznosc, myslalem ze obejdzie sie bez, ale dzisiaj obejrzalem dokladnie swoj samochod i to co zobaczylem wola o pomste. Z czego jest ten lakier zrobiony?. Ogolnie do . Pelno rys na drzwiach od innych samochodow, w wielu miejscach widac podklad. Czegos takiego nie mialem uzytkujac inne samochody. |
|
|
|
 |
filippoz
Mitsumaniak The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1 raz Dołączył: 28 Gru 2008 Posty: 535 Skąd: Poznań
|
Wysłany: 14-03-2009, 17:27
|
|
|
michaello napisał/a: | W moim przypadku listwy to koniecznosc, myslalem ze obejdzie sie bez, ale dzisiaj obejrzalem dokladnie swoj samochod i to co zobaczylem wola o pomste. Z czego jest ten lakier zrobiony?. Ogolnie do . Pelno rys na drzwiach od innych samochodow, w wielu miejscach widac podklad. Czegos takiego nie mialem uzytkujac inne samochody. |
dokładnie, mam to samo, przejechane niecałe 4k kilometrów a z trasy auto wraca jak po bójce w pubie, całe pokiereszowane.
poczyniłem niezbędne zakupy środków pielęgnacyjnych itp itd ale to w innym wątku.
Co do tych listewek to zamówie sobie te z częstochowy mimo że parkuję pod domem na posesji to jednak jak się jedzie do jakiegoś centrum handlowego to ludzie nie potrafia parkować i walą drzwiami w drzwi albo parkują tak że sami wyjść za samohcodu nie mogą bo zachwycają się wielopoziomowym parkingiem - katastrofa, |
_________________ www.filipkrawczyk.pl
www.openphotography.pl |
|
|
|
 |
|