Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: mkm
23-11-2009, 23:21
Listwy boczne ochronne - sportback/sedan.
Autor Wiadomość
mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Auto: Lancer SB '08 Inform
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-02-2009, 00:12   Listwy boczne ochronne - sportback/sedan.

Tak się zastanawiam - póki autko nowe i nieobite, może warto założyć? Dealer proponuje niestety takie w kosmicznej cenie i malowane w kolorze nadwozia, co z założenia jest niedorzecznością, bo może i owszem wygląda ładnie - ale jak jakiś osiołek na parkingu obije, to i tak trzeba je będzie malować.
Jakieś zamienniki? Własne konstrukcje? Listwy uniwersalne? Macie może jakieś zdjęcie sportbacka z listwami?
Ostatnio zmieniony przez tyku 15-05-2015, 12:35, w całości zmieniany 1 raz  

Adam_T 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback
Wysłany: 13-02-2009, 10:15   

Zdjecie jest w katalogu akcesoriow, na stronie: http://www.mitsubishi.pl/.../Akcesoria.html

tomaszekk7 
Forumowicz

Auto: Lancer sedan 1,8
Wysłany: 16-02-2009, 19:37   Re: Listwy boczne w sportbacku

mazin napisał/a:
Tak się zastanawiam - póki autko nowe i nieobite, może warto założyć? Dealer proponuje niestety takie w kosmicznej cenie i malowane w kolorze nadwozia, co z założenia jest niedorzecznością, bo może i owszem wygląda ładnie - ale jak jakiś osiołek na parkingu obije, to i tak trzeba je będzie malować.
Jakieś zamienniki? Własne konstrukcje? Listwy uniwersalne? Macie może jakieś zdjęcie sportbacka z listwami?

W Polsce jest firma która robi takie listwy i kosztują one 122 zł. Te orginalne kosztują ok. 1000 zł. Firma ta znajduje się w Częstochowie. Maja różne wzory listew. Tu jest link do nich http://www.riderauto.pl/pl/rider.html

michaello 
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Wysłany: 18-02-2009, 10:08   

Niestety, nie jestem zwolennikiem listew, ale musze je zalozyc poniewaz mam dosyc ciasne miejsce postojowe i juz widze rysy. Nie wspomne o parkingach przy supermarketach gdzie wiekszosc wali drzwiami ile wlezie. 122 zl to za komplet (lewe, prawe)?
Moim zdaniem f14+F16 beda najlepiej pasowaly. Dobrze, ze na rynku pojawia sie coraz wiecej akcesoriow alternatywnych, miejmy nadzieje ze jakosc jest rownie dobra co oryginalnych i nie beda sie odklejaly, ale to juz chyba kwestia prawidlowego montazu.

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Wysłany: 18-02-2009, 16:19   

michaello napisał/a:
Niestety, nie jestem zwolennikiem listew, ale musze je zalozyc poniewaz mam dosyc ciasne miejsce postojowe i juz widze rysy. Nie wspomne o parkingach przy supermarketach gdzie wiekszosc wali drzwiami ile wlezie. 122 zl to za komplet (lewe, prawe)?
Moim zdaniem f14+F16 beda najlepiej pasowaly. Dobrze, ze na rynku pojawia sie coraz wiecej akcesoriow alternatywnych, miejmy nadzieje ze jakosc jest rownie dobra co oryginalnych i nie beda sie odklejaly, ale to juz chyba kwestia prawidlowego montazu.

To prawda, że listwy psują wygląd, ale czarne na czarnym nie będą wyglądać tak źle. Wczoraj przyszły, mam dokładnie zestaw f14+f16. Długości się zgadzają (oszacowałem mniej-więcej wymiary oryginalnych na podstawie zdjęcia w katalogu), jak założę (w przyszłym tygodniu) to wrzucę fotkę. Sprzedawca obiecał, że wystawi na allegro i będzie reklamował zdjęciem mojego auta, bo nie ma zdjęcia sportbacka :-) Z przesyłką za pobraniem wyszły mnie 146 zeta (obie strony). Wyglądają nieźle, materiał wydaje się być w porządku, są samoprzylepne, dość dobrze opakowane - na końcowy efekt musicie jeszcze trochę poczekać :-)

Nie wiem, czy to nie wbrew regułom forum, ale jeśli ktoś jest zainteresowany już teraz, to może zajrzeć:
http://www.riderauto.pl/pl/rider.html
Nie jestem w żaden sposób związany z tą firmą, poza tym, że właśnie dokonałem zakupu. No i link już się pojawił w tym wątku, więc pewnie wybaczycie. Ceny identyczne, jak na allegro (inne marki).

spunki 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2,0 CVT Intense+
Wysłany: 18-02-2009, 16:48   

Ja tez sobie kupilem ten zestaw co MAZIN i ten sam model i też jestem bardzo zadowolony.

dwakola
[Usunięty]

Wysłany: 18-02-2009, 18:59   

Spunki, dzieki za zdjecia..

Wlasnie tez zaczalem sie zastanawiac... Ma ktos moze takie listwy tj czarne na grafitowym ?
Zastanawiam sie jakby to wygladalo...

Cena w stosunku do oryginałów dośc atrakcyjna.

Tym bardziej ze Oryginaly nawet z zagramanicy tez koszt prawie 1000 PLN.

Pozdr
AK

dwakola
[Usunięty]

Wysłany: 26-02-2009, 11:31   

Wlasnie zamowilem tez F14+F16.

A ze z winy ASO bedaa mi malowac zderzak to listwy tez beda pomalowane pod kolor nadwozia :lol:

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Wysłany: 26-02-2009, 18:03   

dwakola napisał/a:
Wlasnie zamowilem tez F14+F16.

A ze z winy ASO bedaa mi malowac zderzak to listwy tez beda pomalowane pod kolor nadwozia :lol:

No to nad tym malowaniem listew sie jeszcze zastanów - jak ktoś Ci przywali, to złuszczy farbę i będzie nieładnie się prezentowało - a nie sądze, żeby dało sie je ponownie pomalować bez zdejmowania z samochodu. Nie wiem, jak prezentują sie na aucie, bo swoich jeszcze nie zamontowałem, ale pewnie niepomalowane będa wyglądąły gorzej od pomalowanych, ale lepiej od pomalowanych i obitych :-)

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 26-02-2009, 18:15   

Nie maluj mazin ma rację.

Uwex 
The Hitman :-)

Auto: Lancer Sportback 1.8; Colt 1.3
Wysłany: 27-02-2009, 08:33   

dwakola - pomijając kwestię wyglądu ( każdy ma inny gust ) , to mazin ma rację z tym złuszczaniem , bo ten lakier co ci ASO nałoży nie będzie niestety tej jakości co fabryczny .

dwakola
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2009, 12:21   

No i zalozylem czarne, w lakierni powiedzieli mi to samo.. tzn nie ma sensu.

Zrobie jakies foty moze w weekend i podesle.

Na graficie imo czarne wygladaja zgrabnie.

Pozdr
AK

mazin 
Mitsumaniak
102 tys km przebiegu

Wysłany: 14-03-2009, 14:04   

Obiecałem i wklejam:

prawa strona

lewa strona

halogeny, których prawie nie widać

michaello 
Forumowicz

Auto: Byl LANCER jest CIVIC X Hatch
Wysłany: 14-03-2009, 15:30   

W moim przypadku listwy to koniecznosc, myslalem ze obejdzie sie bez, ale dzisiaj obejrzalem dokladnie swoj samochod i to co zobaczylem wola o pomste. Z czego jest ten lakier zrobiony?. Ogolnie do :butthead: . Pelno rys na drzwiach od innych samochodow, w wielu miejscach widac podklad. Czegos takiego nie mialem uzytkujac inne samochody.

filippoz 
Mitsumaniak
The Scotsman

Auto: Lancer 1.8 Sedan Black
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 14-03-2009, 17:27   

michaello napisał/a:
W moim przypadku listwy to koniecznosc, myslalem ze obejdzie sie bez, ale dzisiaj obejrzalem dokladnie swoj samochod i to co zobaczylem wola o pomste. Z czego jest ten lakier zrobiony?. Ogolnie do :butthead: . Pelno rys na drzwiach od innych samochodow, w wielu miejscach widac podklad. Czegos takiego nie mialem uzytkujac inne samochody.

dokładnie, mam to samo, przejechane niecałe 4k kilometrów a z trasy auto wraca jak po bójce w pubie, całe pokiereszowane.

poczyniłem niezbędne zakupy środków pielęgnacyjnych itp itd ale to w innym wątku.

Co do tych listewek to zamówie sobie te z częstochowy mimo że parkuję pod domem na posesji to jednak jak się jedzie do jakiegoś centrum handlowego to ludzie nie potrafia parkować i walą drzwiami w drzwi albo parkują tak że sami wyjść za samohcodu nie mogą bo zachwycają się wielopoziomowym parkingiem - katastrofa,

Odpowiedz do tematu