Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukuje posiadaczy Coltów CJ0 z silnikiem 1.3 12V
Autor Wiadomość
qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 24-01-2009, 20:53   Poszukuje posiadaczy Coltów CJ0 z silnikiem 1.3 12V

Witam. Tak jak w temacie poszukuje włascicieli Coltow CJ0 z silnikiem 1.3 12V z miejscowosci Dębica lub bliskie okolice. A o co mi chodzi , mój problem polega na nie płynnym przyspieszaniu na niskich obrotach, juz auto bylo u dwóch mechanikow którym juz brakuje pomału pomysłów, a kupno częsci za 300 czy 400zl zeby potem sie okazało ze to nie taka część nie bardzo mi sie podoba. Więc jak by któryś z posiadaczy Coltów takich jak mój zgodził się na podmiane paru części żebym wiedział co jest nie tak z moim Coltem. Jak ktoś jest w stanie pomóc prosze o info na PW. Oczywiscie chętnej/chętnemu za pomoc się odwdzięczę.

ps. jak by ktos nie wiedzial o co chodzi z moim Coltem to przypomnę :
problem jest taki ze na kazdym biegu od 0 do 3200-3300tys obrotow auto przyspiesza tak jak by się dławiło brakuje mu wyraźnie mocy czasami jest to słabiej czuć czasami mocniej. Wymieniony został czujnik temperatury (silnika bodajże) i jest na zimnym silniku troszke lepiej (ale minimalnie).
Wg. mechanika moze byc do wymiany :
- czujnik temperatury w kolektorze dolotowym
- czujnik podcisnienia w kolektorze dolotowym
w sytuacji gdyby byl dostep do takiego samego colta podejrzewam ze problem by został szybko rozwiązany.

Pozdrawiam

Miroslaw1305 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Colt CJO 1,3 1997
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-01-2009, 10:22   

Colt ma dobre przyśpieszenie 1,3 -dopiero w przedziale wyższych obrotów

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2009, 10:33   

tak wiem, ale mi nie chodzi o to ze slabo przyspiesza tylko o to ze nie równomiernie , podczas przyspieszania szarpie.(taki efekt jak by sie naciskalo pedał gazu i puszczało)

PIeTroUD 
Forumowicz
Concept Car

Auto: Volswagen Passat B5 FL
Wysłany: 25-01-2009, 12:19   

A sonda lambda? pojedz na komputer z nim :)

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2009, 14:40   

zapomnialem napisac co sprawdzilem:
- bylem na komputerze wg. mechanika wszystko OK, sonda lambda poprawna
- wymieniony rozrząd(o ile to cos ma do tego), filtr paliwa
- wymienione świece, przewody
juz się męczę z tym za długo bo już(prawie 6 miesięcy) i poprostu chcę jak najszybciej to naprawić bo juz mialem ochote sprzedać samochód. takze tak jak pisalem w pierwszym poscie prosze o info od posiadaczy coltów z Dębicy i okolic ;)

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 25-01-2009, 15:18   

aparat zaplonowy !!!! i siedzaca w nim cewka zaplonowa jest Twoim problemem. czy auto duzo pali ?

qbaf
[Usunięty]

Wysłany: 25-01-2009, 15:38   

jezeli by popatrzyl na wyniki innych to tak dużo. do pracy dojeżdżam ok. 7km w jedną storone z czego 60% to mozna powiedziec ze trasa 40% miasto. i na samej takiej jezdzie spali okolo ~12l/100 w trasie troszke mniej bo okolo 7,5l/100

Monia 
Mitsumaniak
Misiubishi

Auto: CA0 GLI 94 1.3
Wysłany: 25-01-2009, 20:49   

Sprawdz wydajność pompy paliwa bo ona moze bć tego przyczyną. Może sie zabrudziła więc wyjmij i wyczyść moze coś pomoze :)

=> 01055/KMM <=

rosomak1983 
Mitsumaniak
werbalny terrorysta

Auto: Lancer GTi 2.0 Eclips 4x4 2.0T
Wysłany: 26-01-2009, 08:42   

qbaf napisał/a:
~12l/100

pali za duzo ... Mozna cos weszyć w zapłonie...
Sprawdz tez kable czy nie świeca.
Life is 2 short to drive boring cars ;)
6 bolt only...
Najczesciej o trolowanie oskarzaja same Trole gdy brakuje im argumentów do trolowania :mrgreen:

lukasz921 
Mitsumaniak

Auto: Space Star 1.6
Wysłany: 26-01-2009, 11:32   

Witam,
Ja bym rowniez obstawil aparat zaplonowy a konkretnie Cewke. sam to przerabialem w lancerze.

Pozdrawiam;
Lukasz921

bobik247 
Forumowicz

Auto: Colt C52A 1,5 12V 92r
Wysłany: 19-02-2009, 16:27   

mam podobny problem w swoim colcie 1,5 c50 z 92r. mianowicie chodzi o to, że auto kiedy jest zimne pali na dotyk, natomiast kiedy jest ciepłe (gorący silnik sie troszke ochłodzi- kwestia kilku minut )nie chce odpalić. rozrusznik kręci bez problemu a silnik nie chce zaskoczyć.Jeśłi nawet uda się uruchomić silnik to pracuje strasznie nierowno(wspomniany efekt szarpania i dławienia się silnika) po chwili jednak szarpanie ustaje a silnik pracuje wzorowo i na niskich i na wysokich obrotach.wymieniłem świece, filtr paliwa,lambde sprawdzałem pompe paliwa i nic;/ bardzo lubie to auto i chciałbym się pozbyć tej usterki. proszę o pomoc.
Ostatnio zmieniony przez bobik247 20-02-2009, 11:37, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu