Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:46 |
[EAx 97-04] Bardzo proszę o opinię !! |
Autor |
Wiadomość |
sebus2000
Nowy Forumowicz also speedwaymaniack
Auto: Galant EA5W 6A13
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-02-2009, 22:34 [EAx 97-04] Bardzo proszę o opinię !!
|
|
|
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7456819
Witam was drodzy Mitsumaniacy
Co powiecie o tym egzemplarzu ?? Warto bardziej zainteresować się nim ?? Może był już w tym dziale omawiany, jednak nie mogę znaleźć kiedy to było. Jak tak to wklejcie link z tematem.
Trochę szkoda bo fotki są małe. Dzwoniłem do właściciela i powiedział, że auto stoi teraz w komisie. Można przyjechać i oblukać auto dokładnie albo zabrać np na diagnozę. Nie ma OC więc chyba tylko lawetą tak ?? Jeśli sie mylę to poprawcie mnie.
Za wszelkie odpowiedzi w temacie z góry pięknie dziękuję. |
_________________ POZDRAWIAM --->> SEBASTIAN |
|
|
|
 |
jacekb
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 (EA2W)
|
Wysłany: 19-02-2009, 06:27
|
|
|
Jeśli nie ma OC to możesz ubezpieczyć na miejscu (po co laweta?). Coś miał z przodu robione bo widać na fotach, że przedni zderzak i maska nie są dobrze spasowane. Po za tym jest to SE i ważne, że już po opłatach (nie będzie biegania z papierami). Nie wiem ile koleś będzie chciał spuścić ale można kupić trochę taniej (musisz liczyć się z tym, że trochę w niego jeszcze wpompujesz- rozrząd, wymiana płynów itd.)
Poproś kolesia o zdjęcia komory silnika.
Koledzy z forum napiszą Ci pewnie dużo więcej. |
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 07:33
|
|
|
No cóż. Na dzień dobry to to nie jest SE. Jest tylko na niego stylizowany. SE ma deskę rozdzielczą w kolorze srebrnym a tu jest "drewno". Więc albo miał dzwona i ktoś dokupywał zderzaki i nakładki albo samodzielnie wymieniał bo mu się bardziej podobało. Zawsze śmieszy mnie tekst w tytule typu "FULL OPCJA", a gdzie skóra?!? Mam wrażenie, że już był opisywany ale nie pamiętam dokładnie. Jeszcze jedno. Jakim cudem jest zarejestrowany "świeżo" i jest bez OC? Nie ma takiej możliwości żeby w wydziale komunikacji wydali tablice bez obowiązkowego ubezpieczenia. A jeśli się już skończyła, to ktoś będzie miał kłopoty, że OC nie jest opłacone. Po za tym, kto rejestruje samochód i następnie sprzedaje? Wnioski - Myślę, że za tę cenę można kupić młodszego. Cena kombików jest wiele niższa niż sedanów, no i jeśli się Tobie podoba SE to szukaj prawdziwego.
Pzdr |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 10:07
|
|
|
Wiesz mozna dokladnie powiedziec dopiero po VIN czy to SE czy nie a i tak gosc mogl wymienic panel lub zamowic inny przy zakupie. SE szly ze srebrnym jak i czarnym jak i carbonem i z drewnem takze.
nie ma obowiazku wykupienia OC przed odbiorem tablic jest natomiast przed odbiorem dowodu rejestracyjnego, kupujac taki samochod nie bedziemy mieli problemow, musimy jednak wykupic polise OC.
pelna opcja w tym opisie to chyba zapewnienie o przynaleznosci do grona wiesniakow/burakow/czeresniakow lub tez sprzedajacy jest zapalonym filozofem: przychodzi gosc do salonu mitsubishi i mowi "poprosze galanta ze wszystkim"
cena ma byc odpowiednikiem stanu i wyposazenia, ma na plus: felgi 17 cali z oponami i zegary czyli wartosc +1700 dochodza oplaty celne, rejestracja wartosc +1900. nie jest wcale taki drogi, liczac 17600 - 1900 = 15700, - >2000 (sprowadzenie i zarobek) czyli jakies max 13700 PLN = 2700e. heh za tyle w DE to mozna kupic takie SE ale z najnizszej polki. nie zyjmy tym co dzialo sie ostatnimi miesiacami z nasza zlotowka, zlotowka poszla w dol na leb na szyje i samochody beda drozec.
na temat stanu technicznego - trzeba ogladnac, pojezdzic ect. |
|
|
|
 |
sebus2000
|
Wysłany: 19-02-2009, 11:24
|
|
|
Wielkie dzięki za posty w temacie.
Dzwoniłem do gościa, ma mi przesłać esem VIN. Czekam
Byłaby możliwość sprawdzić mi ten nr VIN ?? W innych tematach chyba sprawdzane było komuś. Byłbym baaaaaaaaaardzo wdzięczny.
Co do dodatkowych i większych fotek to dzisiaj nie ma możliwości, między innymi dlatego że bardzo obficie pada śnieg i zajewaliście wieje wiatr. Jeśłi facet nie jechał autem z otwartą szybą to faktycznie wieje tak, że ledwo dogadać się mogłem. |
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 19-02-2009, 13:17
|
|
|
sebus2000 napisał/a: |
Byłaby możliwość sprawdzić mi ten nr VIN ?? W innych tematach chyba sprawdzane było komuś. Byłbym baaaaaaaaaardzo wdzięczny. |
Jasne bez większych problemów albo możesz sam to zrobić =) A jak ? Link poniżej:
Dekoder VIN |
_________________ Witaj Gość!!! Obejrzyj mojego Galanta Kombi 2.5 V6 - i Skomentuj =)
Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI
 |
|
|
|
 |
AnoniM79 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-02-2009, 14:20
|
|
|
Ten dekoder jest OK, ale nim nie można ustalić czy to prawdziwy czy fałszywy SE. Najlepiej zapytać "starych wyjadaczy" . Myślę, że PLPynton jest w stanie to określić.
Pzdr |
|
|
|
 |
sebus2000
|
Wysłany: 19-02-2009, 20:52
|
|
|
Mam VIN Panowie troszkę późno bo na meczyk patrzyłem. Według tabelki z linka, którego podał Juiceman niby wszystko zgadza się tylko co oznacza te 6 ostatnich cyfr ,,nr seryjny auta". Z nich mogę coś więcej dowiedzieć się ?? Jak odczytać z VIN-u miesiąc, w którym zostało auto wyprodukowane ?? wiem że na forum są takie osoby co potrafią tak odczytywać, mógłby ktoś z was mi to zrobić ?
Oczywiście mogę śmiało wysłać cały VIN do dalszej weryfikacji, napisać kto chce i wysyłam na priva.
Ostatnie pytanko - czy jest możliwe, że w '99 fabryka wypuszczała wozy z zegarami Hi Contrast ? |
|
|
|
 |
irekkczek
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
|
Wysłany: 19-02-2009, 21:18
|
|
|
masz kolego poniżej fotkę z dekoderem VIN i powinieneś wszystko się dowiedzieć.
Sam mam SE z 99r i mam zegary High Contrast. pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Owczar
Forumowicz
Auto: CLS 450
Pomógł: 282 razy Dołączył: 14 Lip 2008 Posty: 14375 Skąd: Pruszków
|
Wysłany: 19-02-2009, 21:28
|
|
|
sebus2000 napisał/a: |
Ostatnie pytanko - czy jest możliwe, że w '99 fabryka wypuszczała wozy z zegarami Hi Contrast ? |
Oczywiście, lift był pod koniec 98 roku, bodajże IX-X 98. |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2009, 00:40
|
|
|
wyslij mi ten VIN na PW to odpowiem |
|
|
|
 |
jacekb
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 (EA2W)
|
Wysłany: 20-02-2009, 05:17
|
|
|
Nie będę udawał wielkiego znawcy ale ktoś (nie pamiętam niestety) pisał na forum, że tylko w SE tapicerka foteli była taka w kwadraciki we wzorze (jak w tym właśnie aucie). |
|
 |
sebus2000
|
Wysłany: 20-02-2009, 11:33
|
|
|
PLPynton wysłałem Ci nr VIN na priva. |
|
|
|
 |
PLPynton [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2009, 11:44
|
|
|
wyprodukowany w 1998/12
SE, orginalny panel i interior jak widac na zdjeciach |
|
|
|
 |
sebus2000
|
Wysłany: 20-02-2009, 12:33
|
|
|
PLPynton nie wiem jak Ty to robisz jak tak jest to w przyszłym tygodniu pojadę zobaczę go sobie z bliska. Wielkie dzięki Tobie i innym udzielającym się w temacie również. |
|
|
|
 |
|