Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:46
[EAx 97-04] Bardzo proszę o opinię !!
Autor Wiadomość
sebus2000 
Nowy Forumowicz
also speedwaymaniack

Auto: Galant EA5W 6A13
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 18-02-2009, 22:34   [EAx 97-04] Bardzo proszę o opinię !!

http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7456819

Witam was drodzy Mitsumaniacy :)

Co powiecie o tym egzemplarzu ?? Warto bardziej zainteresować się nim ?? Może był już w tym dziale omawiany, jednak nie mogę znaleźć kiedy to było. Jak tak to wklejcie link z tematem.
Trochę szkoda bo fotki są małe. Dzwoniłem do właściciela i powiedział, że auto stoi teraz w komisie. Można przyjechać i oblukać auto dokładnie albo zabrać np na diagnozę. Nie ma OC więc chyba tylko lawetą tak ?? Jeśli sie mylę to poprawcie mnie.

Za wszelkie odpowiedzi w temacie z góry pięknie dziękuję.

jacekb 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 (EA2W)
Wysłany: 19-02-2009, 06:27   

Jeśli nie ma OC to możesz ubezpieczyć na miejscu (po co laweta?). Coś miał z przodu robione bo widać na fotach, że przedni zderzak i maska nie są dobrze spasowane. Po za tym jest to SE i ważne, że już po opłatach (nie będzie biegania z papierami). Nie wiem ile koleś będzie chciał spuścić ale można kupić trochę taniej (musisz liczyć się z tym, że trochę w niego jeszcze wpompujesz- rozrząd, wymiana płynów itd.)
Poproś kolesia o zdjęcia komory silnika.
Koledzy z forum napiszą Ci pewnie dużo więcej.

AnoniM79
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2009, 07:33   

No cóż. Na dzień dobry to to nie jest SE. Jest tylko na niego stylizowany. SE ma deskę rozdzielczą w kolorze srebrnym a tu jest "drewno". Więc albo miał dzwona i ktoś dokupywał zderzaki i nakładki albo samodzielnie wymieniał bo mu się bardziej podobało. Zawsze śmieszy mnie tekst w tytule typu "FULL OPCJA", a gdzie skóra?!? Mam wrażenie, że już był opisywany ale nie pamiętam dokładnie. Jeszcze jedno. Jakim cudem jest zarejestrowany "świeżo" i jest bez OC? Nie ma takiej możliwości żeby w wydziale komunikacji wydali tablice bez obowiązkowego ubezpieczenia. A jeśli się już skończyła, to ktoś będzie miał kłopoty, że OC nie jest opłacone. Po za tym, kto rejestruje samochód i następnie sprzedaje? Wnioski - Myślę, że za tę cenę można kupić młodszego. Cena kombików jest wiele niższa niż sedanów, no i jeśli się Tobie podoba SE to szukaj prawdziwego.
Pzdr

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2009, 10:07   

Wiesz mozna dokladnie powiedziec dopiero po VIN czy to SE czy nie a i tak gosc mogl wymienic panel lub zamowic inny przy zakupie. SE szly ze srebrnym jak i czarnym jak i carbonem i z drewnem takze.
nie ma obowiazku wykupienia OC przed odbiorem tablic jest natomiast przed odbiorem dowodu rejestracyjnego, kupujac taki samochod nie bedziemy mieli problemow, musimy jednak wykupic polise OC.
pelna opcja w tym opisie to chyba zapewnienie o przynaleznosci do grona wiesniakow/burakow/czeresniakow lub tez sprzedajacy jest zapalonym filozofem: przychodzi gosc do salonu mitsubishi i mowi "poprosze galanta ze wszystkim"
cena ma byc odpowiednikiem stanu i wyposazenia, ma na plus: felgi 17 cali z oponami i zegary czyli wartosc +1700 dochodza oplaty celne, rejestracja wartosc +1900. nie jest wcale taki drogi, liczac 17600 - 1900 = 15700, - >2000 (sprowadzenie i zarobek) czyli jakies max 13700 PLN = 2700e. heh za tyle w DE to mozna kupic takie SE ale z najnizszej polki. nie zyjmy tym co dzialo sie ostatnimi miesiacami z nasza zlotowka, zlotowka poszla w dol na leb na szyje i samochody beda drozec.
na temat stanu technicznego - trzeba ogladnac, pojezdzic ect.

sebus2000 
Nowy Forumowicz
also speedwaymaniack

Wysłany: 19-02-2009, 11:24   

Wielkie dzięki za posty w temacie.

Dzwoniłem do gościa, ma mi przesłać esem VIN. Czekam

Byłaby możliwość sprawdzić mi ten nr VIN ?? W innych tematach chyba sprawdzane było komuś. Byłbym baaaaaaaaaardzo wdzięczny.

Co do dodatkowych i większych fotek to dzisiaj nie ma możliwości, między innymi dlatego że bardzo obficie pada śnieg i zajewaliście wieje wiatr. Jeśłi facet nie jechał autem z otwartą szybą to faktycznie wieje tak, że ledwo dogadać się mogłem.

Juiceman 
Mitsumaniak
Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Wysłany: 19-02-2009, 13:17   

sebus2000 napisał/a:

Byłaby możliwość sprawdzić mi ten nr VIN ?? W innych tematach chyba sprawdzane było komuś. Byłbym baaaaaaaaaardzo wdzięczny.

Jasne bez większych problemów :) albo możesz sam to zrobić =) A jak ? Link poniżej:
Dekoder VIN

Galant Kombi 2.5 V6
Carisma EXE 1.8 GDI

AnoniM79
[Usunięty]

Wysłany: 19-02-2009, 14:20   

Ten dekoder jest OK, ale nim nie można ustalić czy to prawdziwy czy fałszywy SE. Najlepiej zapytać "starych wyjadaczy" :) . Myślę, że PLPynton jest w stanie to określić.
Pzdr

sebus2000 
Nowy Forumowicz
also speedwaymaniack

Wysłany: 19-02-2009, 20:52   

Mam VIN Panowie troszkę późno bo na meczyk patrzyłem. Według tabelki z linka, którego podał Juiceman niby wszystko zgadza się tylko co oznacza te 6 ostatnich cyfr ,,nr seryjny auta". Z nich mogę coś więcej dowiedzieć się ?? Jak odczytać z VIN-u miesiąc, w którym zostało auto wyprodukowane ?? wiem że na forum są takie osoby co potrafią tak odczytywać, mógłby ktoś z was mi to zrobić ?

Oczywiście mogę śmiało wysłać cały VIN do dalszej weryfikacji, napisać kto chce i wysyłam na priva.

Ostatnie pytanko - czy jest możliwe, że w '99 fabryka wypuszczała wozy z zegarami Hi Contrast ?

irekkczek 
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
Wysłany: 19-02-2009, 21:18   

masz kolego poniżej fotkę z dekoderem VIN i powinieneś wszystko się dowiedzieć.
Sam mam SE z 99r i mam zegary High Contrast. pozdrawiam

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 19-02-2009, 21:28   

sebus2000 napisał/a:

Ostatnie pytanko - czy jest możliwe, że w '99 fabryka wypuszczała wozy z zegarami Hi Contrast ?

Oczywiście, lift był pod koniec 98 roku, bodajże IX-X 98.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2009, 00:40   

wyslij mi ten VIN na PW to odpowiem

jacekb 
Mitsumaniak

Auto: Galant 2.0 (EA2W)
Wysłany: 20-02-2009, 05:17   

Nie będę udawał wielkiego znawcy ale ktoś (nie pamiętam niestety) pisał na forum, że tylko w SE tapicerka foteli była taka w kwadraciki we wzorze (jak w tym właśnie aucie).

sebus2000 
Nowy Forumowicz
also speedwaymaniack

Wysłany: 20-02-2009, 11:33   

PLPynton wysłałem Ci nr VIN na priva.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2009, 11:44   

wyprodukowany w 1998/12
SE, orginalny panel i interior jak widac na zdjeciach

sebus2000 
Nowy Forumowicz
also speedwaymaniack

Wysłany: 20-02-2009, 12:33   

PLPynton nie wiem jak Ty to robisz :shock: jak tak jest to w przyszłym tygodniu pojadę zobaczę go sobie z bliska. Wielkie dzięki Tobie i innym udzielającym się w temacie również.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi