|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Gene 01-06-2009, 08:35 |
[3.0] Problem z chłodzeniem |
Autor |
Wiadomość |
kotlarzk
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero I 3000 V6
|
Wysłany: 23-02-2009, 14:44 [3.0] Problem z chłodzeniem
|
|
|
Mam problem z moim pajero 3000 V6. Kiedy go kupiłem latem jezdziłem i było ok.Ale w terenie zaczął sie grzać przy konkretnym dawaniu w rure.Więc myślałem że termostat.kupiłem nowy, chciałem wymienić a tam już go nie było. Węże były twarde a jak korek odkręciłem to ciśnienie jak byk.Nie wkładałem go i zalałem płynem.weszło mi tylko z 4 litry.przy wysokich obrotach wąż od powrotu z chłodnicy kurczył się,ściskał tak jakby pompa ciągnęła płyn ale za mało.Ktoś tam mi powiedział zeby termostat założyć.Założyłem, niby się narazie aż tak nie grzeje,ale węże są i tak mocno twarde i te ciśnienie jest cały czas.Płynu weszło może ponad 5 litrów. Co może być przyczyną że tak mało płynu, że twarde węże i jak korek odkręcam wtedy to jakby powietrze z niego z głębi silnika gdzieś tam sie ruszało i wychodziło ale nie ucieka... Prosze o pomoc.. . bo może odpowietzryć by trzeba czy co? |
Ostatnio zmieniony przez Gene 01-06-2009, 08:37, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
freebike
Mitsumaniak

Auto: Pajero I 2,5 DTi 1990
|
Wysłany: 23-02-2009, 16:17
|
|
|
Cześć, Mi to wygląda na uszczelkę pod głowicą ale mogę się mylić. |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 23-02-2009, 16:41
|
|
|
Taaa... w najgorszym wypadku mikropekniecia na glowicy. Moze tez byc uszczelka.
Postaraj sie jeszcze odpowietrzyc uklad. Na zimnym dolej plynu i dobrze korek zakrec. Zapal niech pochodzi. Potem podpompuj wezami i dolej. Moze to cos pomoze, odetka, przepcha.
Jesli to nie pomoze to do mechanika niech sprawdza czy masz gaz w obiegu.
Jesli bedziesz kupowal nowa uszelke, Gebels z Rajdow poleca w IC oryginalne uszczelki od Gallopera. Podobno sa super, lepsze od zamiennikow do Pojary.
Powodzenia |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
bogdan762 [Usunięty]
|
Wysłany: 23-02-2009, 21:25
|
|
|
Jeśli to uszczelka to powinny pokazywać się bańki powietrza,odkręć korek uzupełnij płyn i obserwuj czy pokazują się,albo spróbuj dosypać trochę specyfiku uszczelniającego-umnie pomogło a były podobne objawy do tego nieraz dymił na biało |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 23-02-2009, 22:54
|
|
|
Panowie może się nie znam ale czy to nie wygląda przypadkiem na zakamienioną chłodnicę(a takowe widziałem) ale takiej nie miałem więc objawów nie znam |
|
 |
|
|